bratrolnika 28746 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 28746 18343 Świnia pijana, d*pa sprzedana😂 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5391 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 5391 19468 Nie dożynki tylko zażynki, a wg po co takiego konusa bić? 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
slawek74 12166 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 12166 22148 A co ta świnia temu winna że ją chcesz szlachtować😃 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
DANDYS 3229 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 3229 3714 kurde tam w piecu ostro chajcuja na wode bo siwo za obora Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
bratrolnika 28746 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 28746 18343 1 godzinę temu, slawek74 napisał: A co ta świnia temu winna że ją chcesz szlachtować😃 Ona temu winna, ona temu winna.... Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Sierpień 2, 2019 (edytowany) Przed chwilą, Bartek933 napisał: a wg po co takiego konusa bić? bo pod większym to rożen może się zawalić @DANDYS papieża wybierają , albo musi to chyba ściana taka od jakiejś większej przybudówki Edytowano Sierpień 2, 2019 przez Gość Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5391 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 5391 19468 No to rożen za mały Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
slawek74 12166 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 12166 22148 ten prosiak to w jakim wieku ? bo ryj jakiś długi😃 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
bratrolnika 28746 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 28746 18343 Może krzyżówka że słoniem 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
slawek74 12166 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 12166 22148 z takim ryjem to dobry nie na rożno tylko galaretę😀 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dudek998 98 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 98 1110 może pbz x mrowkojad🤔 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Sylwekx25 5579 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 5579 8676 Przyrosty poszły w ryj😁 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
extrabyk 5592 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 5592 8394 Takiego konusa to w piekarniku by upiec można 😆 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rolnik7343 5859 Napisano Sierpień 2, 2019 Zaawansowany 5859 16632 2 godziny temu, slawek74 napisał: ten prosiak to w jakim wieku ? bo ryj jakiś długi😃 ciągle kłamał i mu ryj długi urósł 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bananek 16829 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 16829 9472 slawek74 napisał:ten prosiak to w jakim wieku ? bo ryj jakiś długi😃widac, ze nie za mlody. moglby z dzbanka jesc. :) pewnie dlatego pod noz, bo zre, a nie rosnie. ;) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
pudło 54 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 54 339 22 godziny temu, Bartek933 napisał: a wg po co takiego konusa bić? Większy się nie zmieści 17 godzin temu, rogaliq napisał: i to chyba ściana taka od jakiejś większej przybudówki dokładnie 12 godzin temu, extrabyk napisał: Takiego konusa to w piekarniku by upiec można 😆 No to niezły Masz piekarnik , ta tusza waży 20kg. 5 godzin temu, Bananek napisał: widac, ze nie za mlody. moglby z dzbanka jesc. pewnie dlatego pod noz, bo zre, a nie rosnie. hehe , takiego kupiłem (faktycznie ten ryjek jakoś wydłużony na zdjęciu)😀 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
bratrolnika 28746 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 28746 18343 36 minut temu, pudło napisał: to niezły Masz piekarnik , ta tusza waży 20kg. Znajomy świętej pamięci miał taki piekarnik opiekacz własnej konstrukcji co dwa razy taki prosiaczek wchodził do pieczenia, co sobotę na jakieś wesele albo imprezę piekł Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
pudło 54 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 54 339 1 godzinę temu, bratrolnika napisał: Znajomy świętej pamięci miał taki piekarnik opiekacz własnej konstrukcji co dwa razy taki prosiaczek wchodził do pieczenia, co sobotę na jakieś wesele albo imprezę piekł Wiem że takie też są , ja mam tylko taki kuchenny no i tego" kręcioła".. a taki prosiaczek na 20 osób w zupełności wystarczy 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5391 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 5391 19468 Z tych 20 to 15 pewnej nie je mięsa 2 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
pudło 54 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 54 339 1 minutę temu, Bartek933 napisał: Z tych 20 to 15 pewnej nie je mięsa To będą wcinać farsz 😉 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5391 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 5391 19468 Najlepszy kaban to taki 140-150kg 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
sumek666 5084 Napisano Sierpień 3, 2019 rolnik wlkp. 5084 18043 3 letnie na pyrze i pokrzywach Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
extrabyk 5592 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 5592 8394 Można się śmiać ale mięso z tak karmionego najlepsze i wcale aż trzy lata czekać nie trzeba. 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Bartek933 5391 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 5391 19468 Co Ty sumek nie wiesz jak świnie karmić? Osobiście nie chciał bym takiej na pyrach i pokrzywach. Tusza nie może być za starą ani za tłusta a z drugiej strony musi mieć trochę "struktury" i tłuszcz jako nośnik smaku 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
tomek73 579 Napisano Sierpień 3, 2019 Zaawansowany 579 11936 Śmiejcie się z karmienia bo macie z czego. Kupę lat trzymałem świnie nawet ponad 200 sztuk na raz. W 2008 roku wkurzyłem sie i skasowałem, zostawiłem 2 sztuki na święta. Jedną zabiłem w grudniu a druga została na kwietnia, paszy nic nie kupowałem a że była jeszcze krowa to była na mleku chowana. Jak zabijaliśmy to miała z 200 kg, rzeźnik na dwa dni ją robił, Ale jak zabił to aż sam był zdziwiony bo mięso to pachniało, i było miękkie. To sam wtedy poznałem prawdziwy smak mięsa swojskiego. Co do takiego grila to raz byłem na pokazach w polu KWS to była taka z 180 kg na grilu, super była. 3 lata temu w Chorwacji też takie prosiaki robili, skusiłem się ale szału nie było, mięso miało taki smak jak bym przy świniobiciu z kotła na pasztety i sanceson gotowane, a do tego jeszcze kosci nawrzucali, i jakieś chrząstki a policzyli normalnie jak za 100% mięso. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się