Przygotowania do dożynek
 

Przygotowania do dożynek

  • 5441 wyświetleń

Dożynki





Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • bratrolnika
  • 28746 18343
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A co ta świnia temu winna że ją chcesz szlachtować😃

Ona temu winna, ona temu winna....

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
Gość

Napisano (edytowany)

  • Gość
Przed chwilą, Bartek933 napisał:

a wg po co takiego konusa bić?

bo pod większym to rożen może się zawalić 

@DANDYS papieża wybierają , albo musi to chyba ściana taka od jakiejś większej przybudówki

Edytowano przez Gość

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik7343
  • 5859 16632
2 godziny temu, slawek74 napisał:

ten prosiak to w jakim wieku ? bo ryj jakiś długi😃

ciągle kłamał i mu ryj długi urósł

    • Haha 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bananek
  • 16829 9472
slawek74 napisał:

ten prosiak to w jakim wieku ? bo ryj jakiś długi😃

widac, ze nie za mlody. moglby z dzbanka jesc. :) pewnie dlatego pod noz, bo zre, a nie rosnie. ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • pudło
  • 54 339
22 godziny temu, Bartek933 napisał:

a wg po co takiego konusa bić?

Większy się nie zmieści 

17 godzin temu, rogaliq napisał:

i to chyba ściana taka od jakiejś większej przybudówki

dokładnie 

12 godzin temu, extrabyk napisał:

Takiego konusa to w piekarniku by upiec można 😆

No to niezły Masz piekarnik , ta tusza waży 20kg.

5 godzin temu, Bananek napisał:

widac, ze nie za mlody. moglby z dzbanka jesc. :) pewnie dlatego pod noz, bo zre, a nie rosnie. ;)

hehe , takiego kupiłem (faktycznie ten ryjek jakoś wydłużony na zdjęciu)😀

IMG_20190728_141417.jpg

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bratrolnika
  • 28746 18343
36 minut temu, pudło napisał:

to niezły Masz piekarnik , ta tusza waży 20kg.

Znajomy świętej pamięci miał taki piekarnik opiekacz własnej konstrukcji co dwa razy taki prosiaczek wchodził do pieczenia, co sobotę na jakieś wesele albo imprezę piekł

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • pudło
  • 54 339
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Znajomy świętej pamięci miał taki piekarnik opiekacz własnej konstrukcji co dwa razy taki prosiaczek wchodził do pieczenia, co sobotę na jakieś wesele albo imprezę piekł

Wiem że takie też są , ja mam tylko taki kuchenny no i tego" kręcioła".. a taki prosiaczek na 20 osób w zupełności wystarczy  

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • pudło
  • 54 339
1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Z tych 20 to 15 pewnej nie je mięsa

To będą wcinać farsz 😉

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • extrabyk
  • 5592 8394

Można się śmiać ale mięso z tak karmionego najlepsze i wcale aż trzy lata czekać nie trzeba.

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bartek933
  • 5391 19468

Co Ty sumek nie wiesz jak świnie karmić? Osobiście nie chciał bym takiej na pyrach i pokrzywach. Tusza nie może być za starą ani za tłusta a z drugiej strony musi mieć trochę "struktury" i tłuszcz jako nośnik smaku

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • tomek73
  • 579 11936

Śmiejcie się z karmienia  bo macie z czego. 

Kupę lat trzymałem świnie nawet ponad 200 sztuk na raz. W 2008 roku wkurzyłem sie i skasowałem, zostawiłem 2 sztuki na święta. Jedną zabiłem  w grudniu a druga została  na kwietnia, paszy nic nie kupowałem a że była jeszcze krowa to  była na mleku chowana. Jak zabijaliśmy to miała z 200 kg, rzeźnik na dwa dni ją robił,  Ale jak zabił to aż sam był zdziwiony bo  mięso to  pachniało, i było miękkie. To sam wtedy poznałem prawdziwy smak mięsa swojskiego. 

Co do takiego grila to raz byłem na pokazach w polu KWS to była taka z 180 kg na grilu, super była. 

3 lata temu  w Chorwacji też takie prosiaki robili, skusiłem się ale szału nie było, mięso miało taki smak  jak bym przy świniobiciu  z kotła  na pasztety i sanceson gotowane, a do tego jeszcze kosci nawrzucali, i jakieś chrząstki a policzyli  normalnie jak za 100%  mięso. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj