News
Brona talerzowa Omega- nowy nabytek
 

Brona talerzowa Omega- nowy nabytek

Koledzy jaki ustawić kąt do talerzowania ścierniska?
  • Like 1

Informacje o zdjęciu Brona talerzowa Omega- nowy nabytek


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • tytanowyJanusz
  • 429 3508

gratulacje☺ jaka cena i jak z jakością wykonania u tego prywaciarza?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adamos012
  • 3 135

Zapłaciłem 3400 . Wydaje się być solidnie wykonana , rama bardzo ciężka. A co do jakości pracy okaże się po żniwach, mam nadzieję że trafiony zakup.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Maju3060
  • 3 174
tytanowyJanusz napisał:

gratulacje☺ jaka cena i jak z jakością wykonania u tego prywaciarza?

Talerzówki fajne i widać że solidne a czemu prywaciaż? W garażu spawa czy leci produkcja?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • extrabyk
  • 3626 7012

Ściernisko to najlepiej najmniejszy kąt talerzy i największa prędkość jaką da radę ciągnik czyli w drugą stronę im wolniej tym większy kąt pracy talerzy. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mezik0
  • 38 330

Największy kat jak sucho a jak wilgoć to oczko mniej masz napisane w instrukcji ścierania jest od 3 do 5 oczka a oczko 1 i 2 to niby uprawa pilnuj ramy mam 2.2m pierwsze co to zapodałem dwa bloczki betonowe po 40kg na stronę i zrobiłem wał problem miała w wejściem w ziemię jak było sucho potem zalałem ramę betonem bo zaczęła się giąć a na koniec podlozylem blachy pod ramę na dole w miejscu gdzie profil górny łączy się z profilami dolnymi od talerzy bo te profile na których są talerze zaczęło płaszczyć ogólnie po przecięciu profila możesz być rozczarowany ja dzwoniłem do gościa i go zje..łem bo pisze jaki to profil daje a tam papier nie ścianka ogólnie 2gi raz bym nie kupił choć po tych moich zmianach 2rok jest ok a przez pierwsze 2 sezony pokoleji tak jak pisałem nihy wygląda masywne a to tylko pozory skrobaki też miękkie wystarczy złapać co kolwiek i już wyprostowany siedzi w talerzu już wywaliłem ze 4ry to zwykły kątowniki jest a i proponuję wzmocnić też ten profil odciąg który idzie od wierzy do ramy ogólnie może i mam ciężka nogę ale żeby takim małym zetorem 5211 rozrywać co roku sprzęt to coś tu jest nie tak największy błąd jaki popełniłem to ten że jak wyszły pierwsze problemy było dzwonić i niech zabiera a mi robota stała więc dzialałem prewencyjne i tak już zostało po tym sezonie jak coś wyjdzie będę szukał czegoś innego albo w zimę stanę i wymienię te papierowe profilki

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Piotruniu25
  • 1412 7990

A ile ona waży że nie chce wchodzić w ziemię?Robiłem bometem 2m i tam żadnego problemu nie było.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bartek933
  • 2985 11875

Masz tablicę rejestracyjna na prawym błotniku?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adamos012
  • 3 135

Wydaje mi się że będzie ok, będzie można szybciej jeździć . Co do rejestracji tak była założona po poprzednim właścicielu, tak też zostawiłem.


mezik0 napisał:

Największy kat jak sucho a jak wilgoć to oczko mniej masz napisane w instrukcji ścierania jest od 3 do 5 oczka a oczko 1 i 2 to niby uprawa pilnuj ramy mam 2.2m pierwsze co to zapodałem dwa bloczki betonowe po 40kg na stronę i zrobiłem wał problem miała w wejściem w ziemię jak było sucho potem zalałem ramę betonem bo zaczęła się giąć a na koniec podlozylem blachy pod ramę na dole w miejscu gdzie profil górny łączy się z profilami dolnymi od talerzy bo te profile na których są talerze zaczęło płaszczyć ogólnie po przecięciu profila możesz być rozczarowany ja dzwoniłem do gościa i go zje..łem bo pisze jaki to profil daje a tam papier nie ścianka ogólnie 2gi raz bym nie kupił choć po tych moich zmianach 2rok jest ok a przez pierwsze 2 sezony pokoleji tak jak pisałem nihy wygląda masywne a to tylko pozory skrobaki też miękkie wystarczy złapać co kolwiek i już wyprostowany siedzi w talerzu już wywaliłem ze 4ry to zwykły kątowniki jest a i proponuję wzmocnić też ten profil odciąg który idzie od wierzy do ramy ogólnie może i mam ciężka nogę ale żeby takim małym zetorem 5211 rozrywać co roku sprzęt to coś tu jest nie tak największy błąd jaki popełniłem to ten że jak wyszły pierwsze problemy było dzwonić i niech zabiera a mi robota stała więc dzialałem prewencyjne i tak już zostało po tym sezonie jak coś wyjdzie będę szukał czegoś innego albo w zimę stanę i wymienię te papierowe profilki

To uważasz że to szmelc?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik7343
  • 3241 10615

teraz masz ustawione kąt na trzeci otwór ? ja ściernisko po zbożu i qq jade na 3 lub 4 dziurze oczywiście mowa o największym kącie

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • tytanowyJanusz
  • 429 3508

ja mam u siebie Bometa też 16 talerzy to 60tka nie ma ciężko w niej☺; patrzyłem to mam u siebie ścianki 4mm także wydaje mi się że jest solidna, co do pracy nią to u nas zawsze się robiło na największym kącie natarcia talerzy- efekt w polu bardzo dobry wszystko wymieszane, dorobiłem tylko ramkę na cztery bloczki betonowe dla obciążenia

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kamil255
  • 142 1407

Daj znać po pierwszych testach jakie wrażenia. Zastanawiam się nad taką tylko 2m do mf 255

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adamos012
  • 3 135

Dzięki koledzy za radę. Mam nadzieję że będzie dobrze hulać po ściernisku.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mezik0
  • 38 330

Ja sciernisko jak jest sucho lecę na ostatnim zabku ale wtedy 3jka jak jest wilgoć to przedostatni ząbek i wtedy jak się da latam 4rka ale czasami to aż strach jak to pracuje wrócę do domu to ci zrobię zdjęcie nie twierdzę że to szmelc tyle tylko że gość pisze ze profil jest w ściance 4rce a tak nie jest a na całości jakieś to znaczenie jednak ma niby milimetr bo mierzyłem to 3jka jest a zawsze to coś zwracaj uwagę na te profile dolne od talerzy w miejscach gdzie są skręcane ja położyłem tam blachę żeby działało na większą płaszczyznę bo jak pisałem zgniatało profil bo na gwintach i na tych elementach regulacyjnych masz tam blaszkę wspawaną ale jest taka cieniutka że wsumie to bardziej podkładka i powycinałem je wstawiłem kawałki 6mm blachy takie gdzieś 10cmx 20cm dalem je z dołu i z góry niby 2.2m wazyło 500kilo ale jak było sucho ja bynajmniej nie byłem zadowolony z efektów pracy po dołożeniu 40-50kg bloczków na stronę efekt był dużo fajniejszy nawet i na przedostatniej dziurze ale rama ma problem to obciążenie wytrzymać tzn teraz po zalaniu betonem jest git zrobię zdjęcie jak wrócę do domu tyle że trochę usyfiona bo kasowała ugór ostatnio ogólnie pieniądze nie duże ale jakoś wiele do życzenia ja mu powiedziałem.,, panie jak byś powiedział doplac 500zl i zrobimy z profil 4mm i porobimy wzmocnienia to ja bym był wstanie zrobić dopłatę do tego'' ale on uparcie twierdził że profil 4mm o i taki gość

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • adamos012
  • 3 135

Hej przyjechałem z pracy nie dawało mi to spokoju i zmierzyłem suwmiarką ten profil i talerze. Wyszło mi wszędzie po 4mm grubości.Tyle co pisze w instrukcji. Także chyba jakość poprawili :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mezik0
  • 38 330

U mnie są zasielpione blaszkami stalowymi po odcieciu wyczyszczeniu farby i strupów od wewnątrz po cięciu 3 mm takie wzmocnienia dałem pod wszystkim gwintami z dołu i góry nie wiem czy widać zdjęcie bo dodawalem przez jakiś hosting [url=https://naforum.zapodaj.net/22a8c1fe1007.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a8c1fe1007.jpg[/img][/url]

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.