Noże Waryński
 

Noże Waryński

  • 5084 wyświetleń
Noże Waryński do kosiarki Famarol. Zobaczę czy będą lepsze od noży Gerlach😀


Informacje o zdjęciu Noże Waryński




Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Genius9872
  • 332 3313
warto nie warto, ale skoro mowa i szukanie czegoś konkretnego, to może lepiej samemu zrobić noże konkretne, a kwasówka dość wytrzymała

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • michal1993
  • 434 3594

MVM albo Radura są dużo lepsze od Gerlachów. Miałem wszystkie 3 i Gerlach wypadł najsłabiej, jakby był z plasteliny.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

lukasz0920 napisał:

Moim zdaniem ostrzenie troche daje, na początku jak kosilem meduza raz kupiłem nożyki i jak już były słabe zawsze naostrzylem i dosyć trzymało, najgorsze są kretowiska. Teraz w dyskowej już trzeci rok na tych samych nozykach, zawsze naostrze i śmiga a nożyki jakieś bardzo solidne jeszcze od poprzedniego właściciela

Ja też czasami ostrze i w miarę jest ok może to na długo nie starcza ale daje radę . A te zużyte zostawiam i zakładam jak kosze fose przy drodze dojazdowej do domu

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • extrabyk
  • 5589 8394
7 godzin temu, michal1993 napisał:

MVM albo Radura są dużo lepsze od Gerlachów. Miałem wszystkie 3 i Gerlach wypadł najsłabiej, jakby był z plasteliny.

Z moich byłych doświadczeń z koszeniem rotacyjną właśnie Radura to było coś co warto było kupować. Zanim na nie trafiłem mimo,że kosiłem wtedy tylko parę ha to przy każdych tylko nerwy. Szczerbiły się i tępiły lub wręcz pękały no i oczywiście gięły. Wziąłem na próbę opakowanie Radury i przeżyłem szok bo wszystko co miałem w jednym sezonie do koszenia gdzie wcześniej szła cała paczka wykosiłem jednym kompletem i nawet obrócić nie musiałem a druga strona starczyła mi na kolejny sezon. Sprzedałem jedną kosiarkę, kupiłem drugą większą a z opakowania nożyki ubywały baaaaardzo wolno. Kupiłem dyskową i już te nożyki nie były potrzebne. W dyskowej Samaszu chodzą nożyki Samaszu lub raczej kogoś kto je dla nich robi....no i wrócił stary problem bo te nożyki też o kant d*py rozbić. Reasumując na 100% jakość stali ma ogromne znaczenie ale Radura nie ma ostrych krawędzi i to jest klucz do sukcesu w tym wypadku. Wszystkie polskie lub chińskie (pod logo jakiejś polskiej firmy) są ostre i nawet większe ziarna piasku z kretowiska powodują natychmiastowe powstawanie wyszczerbień. Z tego samego powodu nie ma żadnego sensu ostrzenie zwłaszcza,że ostrząc ręczną lub stacjonarną szlifierką nóż jest przegrzany i ostrze staje się jeszcze bardziej miękkie niż wyszło z produkcji. Co do samego materiału to robiłem prosty test. Nożyk na kowadło, punktak plus młotek i wiercenie dobrym drogim wiertłem fi-6. Wszystkie się dały napunktować i przewiercić. Jedynie na Badurze punktak praktycznie nie zostawiał śladu a o przewierceniu można było jedynie pomarzyć.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj