Remo 12 Napisano Lipiec 22, 2017 Zaawansowany 12 310 jak wyglada to zboze zielone czy lekko dojzale ?czym to kosisz ? jak wyglada przebieg kiszenia ? jestem ciekaw bo znajomy sie pytal Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
kuba55 501 Napisano Lipiec 22, 2017 Zaawansowany 501 2798 to jest normalne ziarno ktore ma wyzsza wilgotnosc bo mokre i nie dojrzale , koszone zwyklym kombajnem , produkcja podobna do ccm Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JdCinek 60 Napisano Lipiec 22, 2017 Zaawansowany 60 1043 @kuba55 Dokładnie ziarno przy takim kiszeniu powinno mieć dokładną wilgotność. Kosimy zwykłym kombajnem. Przebieg zaczynamy od ustawienia gniotownika , potem sypiemy zboża do gniotownika dodajemy zakiszacz i czekamy około 3 miesięcy i dajemy zakiszone zboża bydlu. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
debski_lukas 10 Napisano Lipiec 22, 2017 Zaawansowany 10 221 jak wychodzi ta pasza jakościowo, lepsze od suchego zboża? na yt oglądałem jak jaguarem cieli tylko nie pokazali co dalej z tym robili Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
kuba55 501 Napisano Lipiec 22, 2017 Zaawansowany 501 2798 to jest ciete zwyklym normalnym kombajnem tylko wilgotniejsze ,potem sie to mieli w srutownikach ktore robi rekaw i dodaje jakies tam dodatki Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JdCinek 60 Napisano Lipiec 22, 2017 Zaawansowany 60 1043 Dla bydła taką skiszona pasza jest lepsza niż sucha . Tylko koszt wykonania takiego kiszenia jest duży. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
grzesiek88 128 Napisano Lipiec 23, 2017 Zaawansowany 128 646 A nie psuje się? Szybko trzeba wybierać po otwarciu? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JdCinek 60 Napisano Lipiec 23, 2017 Zaawansowany 60 1043 Nie psuje się . Po otwarciu nie psuje się nawet nie zdarzy się popsuć bo bydło bardzo przepada za taką pasza . Najgorsze jest czas kiszenia bo często jak nie wrony to myszy lub szczury lubią się zakrasc więc trzęba uważać. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Remo 12 Napisano Lipiec 24, 2017 Zaawansowany 12 310 dzieki za odpowiedzi Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się