nikolas29 453 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 453 6919 czy to wloskie simy Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
tabasco 73 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 73 696 Super wyglądają włochy, niech rosną duże Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Kwiecień 18, 2017 W takim razie to nie simy tylko Pezata Rossa czy jakoś tak. Nie wprowadzajcie kolejnych osób w błąd, którzy dalej myślą włoski simental. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
WitekRolnik 3602 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 3602 9270 Ładny Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mlody43 202 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 202 2027 pezata Rossa to wlasnie simental włoski (sprawdz wikipedie) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
WitekRolnik 3602 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 3602 9270 @farmero015 No faktycznie to jest jałóweczka, a nie byczek tak jak napisałem, chyba jeszcze trochę świąteczny jestem Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ursus_c-330 6 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 6 125 Pezzata Rossa nie ma nic wspólnego z simentalem Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Piotrek1975 1406 Napisano Kwiecień 18, 2017 ROLNIK.PL 1406 5502 Ładnie Ci się trzymają, piękna szt powodzenia w hodowli życzę Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
kwiatek 3 Napisano Kwiecień 18, 2017 Zaawansowany 3 352 Rozmawiałem ostatnio ze znajomym który taż ma takie sztuki i nie jest zadowolony. Podobno dobrze rośnie do 250-300 kg i potem już nie tak dobrze. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Landfarmer 3581 Napisano Kwiecień 19, 2017 Pan Rolnik :D 3581 7317 Widać różnice odkąd kupiłeś Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
misio3p 2214 Napisano Kwiecień 20, 2017 ***** *** 2214 4893 pezata Rossa to wlasnie simental włoski (sprawdz wikipedie) Od kiedy wikipedia to wiarygodne źródło wiedzy? :lol: Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mlody43 202 Napisano Kwiecień 20, 2017 Zaawansowany 202 2027 od zawsze? to nie fakt czy gazeta wyborcza tylko encyklopedia internetowa. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Kwiecień 20, 2017 Coś tam jest po włosku o simentalu. Jak będę przy kompie to wrzucę w translator. Nie wiadomo czy spokrewniony czy tylko o umaszczeniu piszą. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ursus_c-330 6 Napisano Kwiecień 21, 2017 Zaawansowany 6 125 to tylko podobne umaszczenie Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Pyrosz 2 Napisano Maj 8, 2017 Nowicjusz 2 23 Chłopaki niestety mają racje. Nie jest to simental tylko rasa Valdostana typ pezzata rossa. Rasa typowo ekstensywna, z dobrą jakością mleka i mięsa, z mocnymi kończynami, dobrą odpornością na choroby i niekorzystne warunki środowiska, lecz dorasta małych kalibrów - buhaje 550-650kg, jałowki 450-550kg. Ciężko je dotuczyć do tej wagi w ciągu 18 miesięcy, podczas gdy simental osiąga w tym czasie miec nawet do 900kg. Niestety łatwo się nabrac przez umaszczenie, warto sprawdzać pochodzenie. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ursus_c-330 6 Napisano Maj 9, 2017 Zaawansowany 6 125 mam 2 krowy zacielone bykiem tej rasy byk ładny ok 600kg grzbiet jak stół tylko niski Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się