wladimirPutin 95 Napisano Marzec 18, 2017 Zaawansowany 95 162 W sensie że do utylizacji? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Marzec 24, 2017 Zaawansowany 436 2008 Raczej trafisz w dobrą cenę bo idę cały czas w górę od dwóch tygodni ;-) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
marulekk 5324 Napisano Marzec 24, 2017 Północna Lubelszczyzna, LBI 5324 2978 świnie - u nas na wsi rzadki widok już Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Samcio 4 Napisano Marzec 24, 2017 Zaawansowany 4 113 to ile one wazyly jak je kupiłeś ze dwa miesiące i do srzedania ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Marzec 24, 2017 Tam kupił . Od urodzenia , na AF normalka takie przyrosty . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Marzec 26, 2017 Zaawansowany 164 3928 33,4 kg na załadunku w Dani. Raczej trafisz w dobrą cenę bo idę cały czas w górę od dwóch tygodni ;-) zejdą sporo wcześniej jak planowałem przy wstawieniu. Chciałem zdawać w tygodniu świątecznym. A schodzą w 55 dobie( koniec tego tygodnia) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Marzec 26, 2017 Zaawansowany 436 2008 Bardzo mnie będzie ciekawic ich waga średnia. Myślisz że potem nastąpi spadek ceny? Ja bym może zaryzykowal jeszcze z tydzień choć to igranie z ogniem, teraz od środy raczej jeszcze cena w górę pójdzie a co potem faktycznie nie wiadomo, to może lepiej jak pójdą ciut wcześniej. Ciekawa wogole jaka cena będzie, ale jak w środę miałaby iść jeszcze w górę to zachoczy o 7 netto poubijowo już ;-) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Marzec 27, 2017 Zaawansowany 164 3928 schodzą bo mają wagę i się nie mieszczą. Też bym przetrzymał. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Kwiecień 1, 2017 Zaawansowany 436 2008 I jak tam jaka waga średnia wyszła? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Kwiecień 1, 2017 Zaawansowany 164 3928 w poniedziałek rano jadą. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
90210grzesiu 167 Napisano Kwiecień 3, 2017 Zaawansowany 167 1037 Jak wyszły te świnki? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Kwiecień 7, 2017 Zaawansowany 164 3928 1,31 przyrostu. Spożycie 2,51(katastrofa) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
withanight 1108 Napisano Kwiecień 7, 2017 Zaawansowany 1108 3203 Czyli ze dużo ponad normę? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
adam882 11 Napisano Listopad 14, 2017 Zaawansowany 11 365 saszeta mozesz mi napisac ile EM, bialka, wlokna, lizyny jest w Twojej dawce dla swin. waga 30-70 i 70>. aaa i ile Twoj premix ma suchej masy[%]. z gory dzieki Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Listopad 15, 2017 Zaawansowany 164 3928 te co na zdjęciu były na premiksie Pig Mast z Invaso. Grower 13,3 MJ, białko 165, włókno 32,5, lizyna 10,3. Finiszer 13,2 MJ, białko 158, włókno 31,5, lizyna 8,7 teraz mam grower 13,5MJ, białko 168, włókno 33,7, lizyna 10,4. Finiszer 13,5MJ, białko 164, włókno33,3, lizyna 10,1. Pemix bergofor aminomast x314. Suchej masy nie wiem . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
LEX266 250 Napisano Listopad 15, 2017 Zaawansowany 250 808 Panowie nie znam się na tuczu trzody. Zastanawia mnie kalkulacja kosztów przy imporcie warchlaków i przy tuczu w oparciu o pasze zakupione od mieszalni. Ile może zostać netto z jednej sztuki. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dabaz 98 Napisano Listopad 15, 2017 Zaawansowany 98 740 według kalkulacji na stronie Wielkopolskiej Izby Rolniczej obojętnie czy pasza z własnego zboża czy z zakupu to dokłada się do każdej sztuki 117 zł. Cena za wagę żywą ustalona na 4,40 netto. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mimi007 131 Napisano Listopad 15, 2017 Zaawansowany 131 752 No toś teraz podkurwil wszystkich tuczacych :D Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 15, 2017 saszeta to jaki twój rekord spożycia? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 15, 2017 u mnie na ściółce wychodzi średnio ok 2.75 ... pasza pelnoporcjowa. paśniki zwykłe Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
adam882 11 Napisano Listopad 15, 2017 Zaawansowany 11 365 a co sądzisz o takiej dawce: grower(35-75kg): śruta sojowa 15, olej 1, jęczmień 35, pszenżyto 42, owies 2, kreda 1, premix 3. finiszer(75kg>): soja 10, rzepak 3, olej 0.5, jęczmień 30, pszenżyto 36.5, owies 2, premix 2.5, żyto 10, kreda 0.5 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Listopad 17, 2017 Zaawansowany 164 3928 Dnia 15.11.2017 o 10:47, LEX266 napisał: Panowie nie znam się na tuczu trzody. Zastanawia mnie kalkulacja kosztów przy imporcie warchlaków i przy tuczu w oparciu o pasze zakupione od mieszalni. Ile może zostać netto z jednej sztuki. teraz to zostaje z 600 litrów pod rusztami Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Listopad 17, 2017 Zaawansowany 164 3928 Dnia 15.11.2017 o 20:05, Ambitny657 napisał: saszeta to jaki twój rekord spożycia? 2,32 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Listopad 17, 2017 Zaawansowany 164 3928 Dnia 15.11.2017 o 20:08, adam882 napisał: a co sądzisz o takiej dawce: grower(35-75kg): śruta sojowa 15, olej 1, jęczmień 35, pszenżyto 42, owies 2, kreda 1, premix 3. finiszer(75kg>): soja 10, rzepak 3, olej 0.5, jęczmień 30, pszenżyto 36.5, owies 2, premix 2.5, żyto 10, kreda 0.5 mi liczy żywieniowiec. Dużo zależy od składu premiksu. Ja muszę dodawać tryptofan i treoninę Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
krilan06 2422 Napisano Listopad 17, 2017 Zaawansowany 2422 7663 A ile teraz wołają za duńskiego warchlaka? Jaką przeważnie masz średnią mięsność od danej partii? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się