Skocz do zawartości

Informacje o zdjęciu Pszenżyto Ozime Gringo

Zrobione z SAMSUNG GT-I9195

  • 3,7 mm
  • 1/17
  • f f/2.6
  • ISO 400
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Szczerbatek902
  • 7 589

Zdeptane przez zwierzynę czy mi się wydaje?

 

Tak zwierzyna niestety zdeptała bo obok rośnie poplon i przychodzą sie najeść i przy okazji zboże depczą.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Szczerbatek902
  • 7 589

U mnie to samo, ozime c2 ale poniżej 190kg/ha nie schodzilem

 

A jakie nawożenie masz zamiar zastosować pod swoje pszenżyto na wiosne?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mimi007
  • 81 497

200kg Salmagu w dwóch dawkach, oraz dolistnie Mocznik plus odżywki tez dwa razy zapewne razem z grzybkiem, nie sypie w opór, bo mam pszenzyto na VI kl także szału i tak nie będzie, byle pognojic, powapnowac i za dużo z takich ziem nie wyciągać, bynajmniej ja tak robie

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Szczerbatek902
  • 7 589

u mnie troche lepiej bo 4 i 5 klasa na pierwszą dawkę mam zamiar dać 200 kg saletry a później 100 kg mocznika i ze dwa razy dolistnie plus raz na grzyba,A z takim nawożeniem jaki plon wyciągnąłeś na 6 klasie?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.