Skocz do zawartości

Pszenica ozima Skagen

3 tygodnie temu poszło 2l Boxer 0.15 Legato 5g Glean czy to jest przyczyną żółknięcia


Informacje o zdjęciu Pszenica ozima Skagen

Zrobione z SAMSUNG GT-S5830

  • 3,6 mm
  • 1/40
  • f f/2.6
  • ISO 50
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

8 komentarzy

Rekomendowane komentarze

A obok mam Arkadie sianą tego samego dnia i jest ładna zielona tylko mniejsza gdyż parę dni później powschodziła bo miała wysokie MTZ i ziarno potrzebowało więcej wilgoci. Żółknięcie występuje tylko na lżejszej ziemi

widać piasek wypłukany pewnie V klasa w tym miejscu? u mnie podobnie, kiepsko z zasobnością na takim stanowisku i niskie pH może być przyczyną, mam podobną tylko brak żółtych listków tylko przebarwienia wszystkie kolory tęczy.

W tym miejscu ma być IVb 300 metrów dalej jest dużo mniej przebarwień jak da radę wjechać to może rozrzucę trochę kredy granulowanej na te place napewno nie zaszkodzi

U mnie tak jest w pszenżycie ale tylko w jednym miejscu na polu. Też taki piasek jest tam wypłukany. Dziś pobrałem z tego miejsca próbkę zobaczymy czego tam brakuje.

Ciekawy jestem co wyjedzie.



[qduote name=pawelek11" timestamp="1479590950]

U mnie tak jest w pszenżycie ale tylko w jednym miejscu na polu. Też taki piasek jest tam wypłukany. Dziś pobrałem z tego miejsca próbkę zobaczymy czego tam brakuje.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.