Skocz do zawartości

Kretowiska na pszenżycie

Jedno wielkie kretowisko. Pszenżyto z wyką. Ma to być na ścięcie na kiszonkę. Myślicie, że wiosną dałoby radę przelecieć włóką nie niszcząc roślin?



Informacje o zdjęciu Kretowiska na pszenżycie

Zrobione z ZTE ZTE BLADE A310

  • 3,2 mm
  • 1/120
  • f f/2.3
  • ISO 82
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Paspartou
  • 42 797

Niektórzy bronują w celu do krzewienia, co powoduje pobudzenie nasion chwastów do życia, więc tu nie widzę przeciwskazań :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • zetorki12
  • 4926 10862

 No tylko przy takiej ilości kopców to może być walka z wiatrakami . Trzeba by się może najpierw pozbyć pędraków itp. , a krety się ewakuują .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • rozal22
  • 18 646

prze włókuj wczesną wiosną i powinno pomóc. ewentualnie wyka może się uszkodzić..

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Thomas2135
  • 2514 12906

Starym sposobem walki z pleśnią śniegową było bronowanie. Jak podniesiesz ramę włóki to same żeliwne segmenty nie powinny zrobić krzywdy.

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.