Skocz do zawartości

Kukurydza

Jak zaczęliście już swoje kiszonki czy jeszcze nie ? Ja swoją pasę już od samego zbioru :)

  • Like 1

Informacje o zdjęciu Kukurydza

Zrobione z SAMSUNG GT-S5360

  • 2,7 mm
  • 1/25
  • f f/2.8
  • ISO 100
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • grzesmaly
  • 691 4052

wanne ktos gwiznal i zostaly tylko nogi

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • WitekRolnik
  • 778 4897

U nas już poszedł 3 tydz odkąd zaczęliśmy skarmiać tegoroczną kukurydzę :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • oniak
  • 49 653

też jestem gdzieś już na takim etapie pryzmy, tylko kurde psuć mi się zaczęła ,,,, i nie wiem co jest nie tak :/ 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • sztafek#8482;
  • 74 611

Nie okrywaj folią czoła pryzmy bo będzie ci się psuła

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • RogR01
  • 16 166

@sztafek jak to czola??:-)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • pawelek11
  • 17 552

Ja już 2ms jak zaczełem. Wszystko było ładnie zero pleśni a od dwóch tygodni strasznie się psuje.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • oniak
  • 49 653

ja też na początku przykrywałem i nic się nie działo, dopiero po ubraniu jakiś 2m pryzmy zaczęły się całe bryły zepsutej,  

obstawiam że to przez to że była pryzma rozciągnięta ... i ze to tylko tu będzie bo jak cała taka pryzma to masakra jakaś będzie z wybieraniem :( 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • tomo12
  • 82 1101

U mnie też na początku było wszystko okej z pryzmą, natomiast teraz zaczęła się strasznie psuć :/ Zobaczymy jak będzie w kolejnej, bo tej już prawie końcówka.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • darkoe
  • 10 181

Jak wybieracie kiszonkę to nie okrywajcie tego wybranrgo folią. Ja też tak miałem. Na początku niby wszytko dobrze ale potem jak zaczęła się psuć to masakra. Dopiero znajomy mi powiedział żebym w miejscu gdzie wybieram nie naciągać z powrotem foli tylko niech będzie zadarta cały czas do góry. I 2 tyg już stosuje tą metode i jest ok

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • damianzetor9540
  • 1457 10356

U mnie nic nie jest przykrywane. Ziemie odrzucę z wierzchu i folia do góry na pryzmę, zaciągam tylko jak mróz bardzo żeby kiszonka tak nie marzła. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • przemo5040
  • 22 430

grzesmaly wanna jest ale nogi zdjete 

darkoe mi radzili żeby takie pasy ziemi w poprzek usypywac co pare metrów do brania zeby powietrze sie nie dostawało 

a co do psucia to co roku jest taka sytuacja ze czy odkryta czy nie to i tak trzeba odrzucić zepsutą 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Przekeeeek
  • 12 267

w tym roku kukurydza (jeszcze na polach) była strasznie zainfekowana grzybami i jeśli ktoś ściął nieco suchszą QQ to w tym roku ma duże problemy, bo kiszonka psuje się strasznie.. coś takiego usłyszałem od swojego żywieniowca

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • WitekRolnik
  • 778 4897

U mnie na razie mało się psuje, a do tego ścianę czołową zakrywam folią.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.