Ursus C-330 & UG
 

Ursus C-330 & UG

  • 1488 wyświetleń

Panowie mam takie pytanko , co i jak zaznaczyc przy demontażu pompy wtryskowej żeby to po jej regeneracji dobrze poskładać ? :) padły chyba sekcje bo traktor nie odpali a wtryski dobre :(


Z albumu:

Fotki z mojego gospodarstwa i nie tylko :)

  • 75 zdjęć
  • 0 komentarzy
  • 861 komentarzy obrazka

Informacje o zdjęciu Ursus C-330 & UG

Zrobione z HTC HTC Wildfire S A510e

  • 3,5 mm
  • ISO 75

Rekomendowane komentarze

Gość Profil usunięty

Napisano

  • Gość Profil usunięty

Nic nie zaznaczać, wszystkie znaki już  są. A kąt wyprzedzenia wtrysku i tak trzeba ustawić przy montażu, bo idealnie nie jesteś w stanie tego zrobić, tym bardziej jak robisz to pierwszy raz.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Adi96
  • 1567 10116

Sprawdzaleś czy leci paliwo i filtry? Bo tak dziwne sekcje żeby padły z dnia na dzień

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jacek-c-330
  • 547 4582

nie że z dnia na dzien , od jakiegos czasu cieżko odpalał po remoncie silnika , i z pompy i tak juz kapało , na jeden wtrysk wgl nie podaje paliwa

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Adi96
  • 1567 10116

Czyli ciśnienie nie podaje   zużyte sekcje.Najczęściej przepuszczają nieco sekcje  i nie ma dobrego ciśnienia  spada z obrotów a tutaj żadnego.Chyba że pompka zasilająca winna  ale wątpie

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
Gość Profil usunięty

Napisano

  • Gość Profil usunięty

Niekoniecznie żadnego. Po prostu jak pompa będzie miała ciśnienie poniżej otwarcia wtryskiwaczy to nie poda paliwa. Można to bardzo prosto zdiagnozować obniżając ciśnienie wtrysku o 5-10 bar. Wtedy silnik zaczyna pracować jak nowy. I w drugą stronę, niektórzy regulują wtryski zapominając o pompie. Jak miały obniżone ciśnienie to jakoś to chodziło, a po ustawieniu ciśnienia wtrysku na nominalne silnik przestaje pracować.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jacek-c-330
  • 547 4582

jak rurkę odkręciłem to tez nie leciało paliwo więc zmniejszenie ciśnienia na wtryskiwaczu nic tu nie da 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj