Massey Ferguson 274 SK
 

Massey Ferguson 274 SK

  • 2515 wyświetleń

Nowy nabytek.Pierwsze testy i awaria kiprowałem to i w połowie trzeciego segementu siłownika staneło i lipa teraz nic nie działa ani tur ani podnośnik co mogło się stać?



Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • bratrolnika
  • 12071 14021

co się stało nie wiem, ale ciągnik fajny, napisz o nim coś więcej

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mfek3050
  • 130 2229

Gratuluję nowego nabytku oby to niebyło nic kosztownego. Bezawaryjności życzę ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • MF294S
  • 4 212

Gratuluję nabytku ;) zacznij może od sprawdzenia pompy może z nią coś się stało.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Mf255fan
  • 9 374

No właśnie odkręciłem filtr od spodu pompy i się okazało że jeździł bez filtra hydraulicznego. Jak sprawdzić pompę? Oleju jest, czy pompa tak nagle by siadła ? Dzień wcześniej podnosiłem drewno turem to zawór przelewowy zadziałał a tu nic podnosiło i staneło.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Vhalior2
  • 56 1787

mogło od razu się zepsuć mogła się choćby oska ukrecic od pompy

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Mf255fan
  • 9 374

Jak odpowietrzyć pompę ? Kiedy kiprowałem miałem podniesionego tura i podnośnik na maksa a tłok w przyczepie jest ze stara więc też trochę oleju potrzebuje a oleju było tylko tak ledwo na min. Dolałem ale nie chce zaciągnąć do pompy.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Jak pompa dobra to sama zasysa a jak trup to choćbyś jej od góry nalewał to ciśnienia nie wytworzy. Sprawdź ciśnienie na wyjściu hydraulicznym manometrem takim do 200 bar. Skoro nic nie rusza to pewnie i wskazowka nie drgnie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • MF294S
  • 4 212

Pompa tak jak kolega wyżej napisał powinna sama zasysać. Spróbuj odkręcić pompe i sprawdzić czy nie jest coś uszkodzone w niej.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Mf255fan
  • 9 374

Dzięki poradziłem sb już z tym. Pompa była zapowietrzona ale nie chciała sama zassać a w nim jest tak że przewód zasilający do pompy jest z góry podnośnika więc wlałem trochę oleju do tego przewodu a popuściłem ten drugi i wszystko wróciło do normy.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

To tylko sygnał, że pompa Ci się kończy. Nawet z suchego węża powinna zassać ze zbiornika a tak musiałeś zalać by był ciągły strumień.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj