Skocz do zawartości


Inne zdjęcia w Rośliny oleiste


Informacje o zdjęciu Rzepak jary Larissa


11 komentarzy

Rekomendowane komentarze

nigdy nie miałem mniej jak 2,5 t/ha a był taki rok co pod 3,5 dał. Wszystko zależy od roku i opadów im więcej opadów w maju, czerwcu i lipcu tym ładniejszy rzepak

Możesz opisać agrotechnike w rzepaku jarym ?

 

Czym skracasz ?

 

Jaka grzybówka i ile azotu przy plonie powyżej 3 t/ha ?

 

Mam w tym roku 15 ha jarego po raz pierwszy u mnie i chciałbym sie poradzić jak osiągnąć w nim wysoki plon ? Na co zwrócić szczególną uwagę ??

Już piszę jak to wygląda u mnie: Nawozy:250 polifoski 6 i 150 mocznika około 3 tyg przed siewem. Teraz gdy zakrywal ziemię dostał 250 kg saletry. Chwasty: na 4 liście poszła mieszanina Metazanex u i Galery (1l +0,3l), jednoliscienne Agil (0,5l+1l Atpolanu) Odżywki:Pierwsza będzie jutro 2kg rzepak forte + Aminowigor 0,3kg z Ep, później na zwartego zielonego drugi raz to samo. Grzybówki + Skracanie: faza wydluzajacego pędu Caryx + Mystic (po 0,5l), pełnia kwitnienia pójdzie prawdopodobnie 0,8l Propulse. Owad - standard to co przy ozimym. Tak to wyglada

Ja dziś skracałem 1l tebukonazol + 0,6l CCC

 

U mnie też bardzo nie równy i jakoś nie widze w nim potencjału jak w ozimym :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.