Skocz do zawartości
News

Pszenica ozima Cubus 2015-04-19 (stanowisko po rzepaku)

didek

Termin siewu 2014-10-02, obsada 290roślin/m2.

Wykonane zabiegi:
- Pod korzeń 200kg/ha Padcor Ultra 9 (9-25-25-2, N-P-K-S)
- Na chwasta 2l/ha Boxer 800EC, 0.1l/ha Legato 500SC, 5g/ha Glean 75WG
- I dawka azotu 200kg/ha Saletra ZAKsan (32, N)
- Antywylegacz 0.3l/ha Moddus 250EC + 0.5l/ha Stabilan 750SL + 2.5kg/ha odżywka OSD

Planowane zabiegi:
- Na grzyba 1.5l/ha Capalo 337.5SE + 2.5kg/ha odżywka OSD
- II dawka azotu 150kg/ha Saletra ZAKsan (32, N)



Informacje o zdjęciu Pszenica ozima Cubus 2015-04-19 (stanowisko po rzepaku)

Zrobione z SAMSUNG SHW-M250S

  • 3,9 mm
  • 1/744
  • f f/2.6
  • ISO 40
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • John175
  • 37 816

Zielona jak na tak mało N. Jaki plon celujesz?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • didek
  • 0 79

Mocno rozkrzewiona była na jesień stąd skromniejsza dawka startowa azotu :) A co do plonu to raczej pogoda będzie rozdawać karty :) :) :)

 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • didek
  • 0 79

Jest bardzo sucho więc nie chcieliśmy przesadzić...

 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.