Skocz do zawartości

Rzepak ozimy Gloria

Adam3553

25.02 Saletrosan 250kg/ha
28.02 Saletra amonowa 100kg/ha
02.03 Sól potasowa 200kg/ha
21.03 Saletra amonowa 150kg/ha

Stan na 4.04.2015



Informacje o zdjęciu Rzepak ozimy Gloria

Zrobione z EASTMAN KODAK COMPANY KODAK EASYSHARE Camera, M5350

  • 5,1 mm
  • 1/30
  • f f/3.9
  • ISO 200
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Slomek
  • 185 1632

Koniec nawożenia N czy jeszcze coś ? Trochę mało zaledwie 115 N

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Adam3553
  • 194 874

Jeszcze nawożenie nie jest zakończone. Jeszcze III dawka będzie i nawożenie dolistne. Na III dawkę przewidziana jest saletra amonowa w ilości 100-150kg/ha. Zapomniałem dodać, że do saletrosanu było dodane jeszcze 100kg/ha saletry amonowej. Czyli na dzień dzisiejszy dostał 150kg/ha N. Razem z nawożeniem dolistnym otrzyma 200-210kg/ha N.

 

Jeszcze Słomku nie przekwitł, żeby nie można mu było nasypać. Póki co zimno się zrobiło i wszystko stanęło w polu. A w zeszłym roku 14.04 kwitły już dość intensywnie. Szkoda tylko, że na chowacza opryskaliśmy i ch. grzybowe bo nie wiadomo czy to teraz będzie działać.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.