Mokra zgnilizna bakteryjna papryki
- 2357 wyświetleń
Mokra zgnilizna papryki jest wynikiem porażenia bakterią z gatunku Erwinia carotovora. Ten polifag sprawia, iż owoce przypominają worki wypełnione bezzapachowym płynem. Mokra zgnilizna papryki jest częstą chorobą upraw tunelowych, a bakteria zimuje w glebie, stąd należy unikać przedplonów takich jak kapusta, czy ziemniaki.
- erwinia
- mokra zgnilizna
- enterobacteriaceae
- choroby papryki
- grzyby
- warzywa
- ziemniaki
- erwinia carotovora
- mokra zgnilizna bakteryjna
Informacje o zdjęciu Mokra zgnilizna bakteryjna papryki
Zrobione z FUJIFILM FinePix S5600
- 6.3 mm
- 10/600
- f f/4.0
- ISO 200
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia.
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się