Mokra zgnilizna bakteryjna papryki
 

Mokra zgnilizna bakteryjna papryki

  • 2357 wyświetleń

Mokra zgnilizna papryki jest wynikiem porażenia bakterią z gatunku Erwinia carotovora. Ten polifag sprawia, iż owoce przypominają worki wypełnione bezzapachowym płynem. Mokra zgnilizna papryki jest częstą chorobą upraw tunelowych, a bakteria zimuje w glebie, stąd należy unikać przedplonów takich jak kapusta, czy ziemniaki.



Informacje o zdjęciu Mokra zgnilizna bakteryjna papryki

Zrobione z FUJIFILM FinePix S5600

  • 6.3 mm
  • 10/600
  • f f/4.0
  • ISO 200

Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj