Ogórki
 

Ogórki

  • 2222 wyświetleń

W tym roku póki co jest co zbierać :)Ukiszone mam już prawie 80 słoików :) a to jeszcze nie koniec :)


Z albumu:

Uprawy w sezonie 2013/2014

  • 29 zdjęć
  • 0 komentarzy
  • 198 komentarzy obrazka

Informacje o zdjęciu Ogórki

Zrobione z SONY DSC-H10

  • 6.3 mm
  • 10/400
  • f f/3.5
  • ISO 800

Rekomendowane komentarze

Gość marekfarmer

Napisano

  • Gość marekfarmer

Ja nie lubię kiszonych wole Korniszone albo tam w cuury zrobione czy jakoś tak

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • sebas99
  • 61 951

U mnie też tego towaru trochę jest.... :P

Ja tam ostatnio posmakowałem ogórków w przyprawie do grilla, oczywiście w słoiku ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • prorok
  • 2242 11968

@Marekfarmer

Ja znowu na odwrót :) Najbardziej lubię tradycyjne zwykłe kiszone ogóry..Korniszony też zjem ale aż tak mi nie smakują..

@Sebas99

W tym roku dosyć obrodziły ale w tamtym praktycznie w ogóle ogórków nie miałem...i mało co ukisiłem...musieliśmy kupić...

U mnie w tamtym roku Mama zrobiła też takie na ostro,krojone w plasterki z octem i przecierem pomidorowym....Też wszystkim domownikom bardzo posmakowały :)

@MFrolnik26

Też parę lat wstecz były u mnie takie w musztardzie ale szybko się znudziły... U mnie były w plasterkach ale słyszałem że można też robić takie tyle że z łupką i w całości...jak dalej będą takie ogórki to pewnie spróbujemy..

@Piotr19973
Tak już zbieramy na całego :) Tyle że w tym roku są w nowym miejscu na kurzaku i dzień w dzień jak było sucho to je podlewałem...i efekty widać :)

Nawet nie wiem kiedy siane bo Mama się tym zajmowała...ale się Jej dopytam ;)

Tylko na własne potrzeby... 3 rzędy pewnie po 10 m

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • traktorzystac330
  • 578 2678

Mi tez każde smakują :D W sumie to bym zjadł takiego ale nie takie piz*ryka ze sklepu ... :D To i czym zagryźć będzie :D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rafallll360
  • 974 3901

Umnie po ostatnich mocnych ulewach to strasznie dużo mam ogórków aż mama nie wyrabia z myciem i zalewaniem :P ,ja tam wolę na occie takie średnie są najlepsze szczególnie na kanapki lub na grilla :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • rivierrecasalis
  • 188 1550

U mnie w ogórkach w miejscu podlewania czyli nad korzeniami liście zaczyna brać zaraza na liście wody nie lałem ,ale znam przepis na ekologiczny oprysk : serwatka+piwo w proporcjach 1:1a ty pryskałeś ja jeszcze nie .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • 14thekamil14
  • 783 3741

Ja tam sieję ogórki na sprzedaż i nawet jak nie obrodzą to dla siebie nazbieram.W tym roku jak posialiśmy to jeden rządek wcześniej i pod włóknine a reszte potem to podlewać musieliśmy bo skiełkowały ale skorupka się zrobiła i na wierzch nie mogły wyjść dopiero przez 3 dni wieczorem polewaliśmy bańka 1000l plastikowa konewki i ogień.Z tego rządka z pod włokniny wczoraj zbieraliśmy a ztych podlewanych jeszcze krzaki się nie rozrosły.Kiszone najlepsze na zagrychę pod %%% a tak to z przyprawą kurkumą i curry (wcześniej robiliśmy z chili smak ten sam co z curry ale były ostre i nie wszyscy jedli).Aby tylko nie ze sklepu bo i smak kijowy i nieraz takie miękkie.Ale też widziałem jak byłem w rejonie warzywniczym róg worka ucięty dwie osoby i tam gdzie rządek ogórków nawozu na biało to samo z kapustą i weź dopiero takie coś kup...Masakra.A i jak kisze to tylko w beczce

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jonek98
  • 2695 10607

I to jest ogór a nie jakiś piz*ryk sklepowy jakby to Ferdek powiedział

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Mati2812820
  • 3588 6709

@jonek98 Miałem to samo napisać he he :D Ja to lubię zjeść takiego kiszonego ogóra ze schabowcem i z ziemniakami, mniam :P Ale takimi pokrojonymi i położonymi na kanapce też nie pogardzę :rolleyes:

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • piotr119
  • 49 954

ja lubię kiszone z czosnkiem na chleb i z samorobnym masłem niebo w gębie :D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • BajerC360
  • 516 1302

To jest dryblas panowie szczególnie ten z lewej, tego to jedynie na kawałki i w słoik "w musztardzie" ;D polecam :P 5

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj