Skocz do zawartości

Lanie gnojówki na zyto

Przepisowo wywiozłem 30 listopada :)


Z albumu:

Zdjęcia z gospodarstwa :)

  • 13 zdjęć
  • 0 komentarzy
  • 50 komentarzy obrazka


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • mariusz123456789a
  • 81 614

Jaką ilość zowisz na hektar? Patrząc na zdjęcie widać że gnojówka dosyć słaba. Jest jakąś różnica w zbiorze puźniej?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • piotreq8011
  • 92 1542

Na 1 ha lałem ok 6 tyś litrów. Akurat ta była słabo wymieszana. To raczej trakujmy jako małe dokarmianie bo teraz widać różnicę pomiędzy tym co lałem w październiku i gdzie nie "dolałem" żyto ma żółtawe liście a na "polanym" jest ciemnozielone :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • deutzboy
  • 46 733

To ty coś bardzo mało lejesz tego szamba na hektar:P

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krone125
  • 10 471

W czym to pomaga jak na zboże rozlewasz?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • piotreq8011
  • 92 1542

No pomaga, jak już pisałem zboże jest odżywione co widać bo kolorze listków. Po prostu nieco oszczędzam na nawozie sztucznym. Tylko za mało mam tej gnojówki niestety.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.