Skocz do zawartości

Przecinak do bali sianokiszonki

Poniżej film przedstawiajacy przecinak podczas pracy.


Informacje o zdjęciu Przecinak do bali sianokiszonki


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • bartek45
  • 17 507

:blink: Z czego to jest zrobione?? Albo strasznie silny chłop, albo to jest takie zaczepiste... Filmik mnie zaskoczył :blink:

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • niuniek1
  • 56 560

My to tam siekierom ostrą jak brzytwa rąbiemy i powiem że rąbie się super :P

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Technik mechanik
  • samczyk1991
  • 82 1565

My to tam siekierom ostrą jak brzytwa rąbiemy i powiem że rąbie się super :P

 

Ja robię tak samo, im balot wilgotniejszy tym lżej idzie :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kendzior15
  • 52 1468

ja też siekierą rąbie ale to na 100% lepsze bo nie zaklinuje się jak walniesz

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Skamp
  • 0 163

Kolego. to z czego jest zrobione to ostrze?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • jacek2424
  • 0 50

Próbowałem wszelkich siekier ,tasaków ,ale problem był że ,jak już weszły jak w masło to z wyciągnięciem był problem.Pomysł na okrągły przecinak nasunął mi topór Wikingów .Ostrze zrobiłem z czwórki blachy trudno ścieralnej , ale mogę podpowiedzieć , że można też zrobić z tarczy od krajzegi - średnica mojej ma 25 cm ,ale jak chłop mocniejszy , nie tak jak ja chucherko , to może być 30 cm .Na środku muszą być obciążniki średnicy ok. 8 cm i grubości 5 mm , rękojeść to rura 3 cm grubości (zależy od tego jak będzie pasowała do ręki). Prośba UWAGA przy przecinaniu kantu belki od strony gdzie się stoi trzeba uważać , bo można skaleczyć się w kolano.Sprzęt najlepiej wchodzi w sianokiszonkę mokrą i dobrze zbitą , ale jak widać na filmie , w belkę suchego potrawu też idzie jak w wodę .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bobytempelton
  • 160 2481

Ja siekierą napierdzielam te same efekty :rolleyes:

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • wojcik1996
  • 1 176

A ja ani siekierą ani czymś takim, po prostu rozwinę bele przez budynek w te i z powrotem ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Kierownik Wycieczki z PGR Manieczki
  • MECHANIZATOR
  • 156 1875

Przypominamy wszystkim zainteresowanym że warunkiem koniecznym wzięcia udziału w "Konkursie Konstruktorów" jest nadesłanie na adres konkurs_konstruktorow@agrofoto.pl meila zgłoszeniowego - wiadomość taka powinna zawierać:

 

1) Dokładne dane osobowe i adresowe osoby zgłaszającej (Imię, Nazwisko, Pełny Adres i Numer telefonu kontaktowego)

 

2) Opis zgłaszanego wynalazku - należy napisać kilka zdań na temat tego z jakich materiałów wykonano daną konstrukcję ile taka przeróbka kosztuje i jak dana maszyna w ogóle działa - warto napisać też jak przebiegał proces budowy lub przeróbki jakiejś maszyny

 

3) Zdjęcia w DUŻEJ ROZDZIELCZOŚCI - im większe tym lepsze - najlepiej brane prosto z aparatu bez żadnych przeróbek - jeśli masz zdjęcia wykonane telefonem postaraj się o lepszy aparat na tę okazję i wyślij nam zdjęcia dobrej jakości

 

czekamy na wasze zgłoszenia

 

cenne nagrody czekają

 

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.