qqrydz 2 Napisano Maj 5, 2009 Zaawansowany 2 187 i to wysoko i jak nie psuje się ono wiosenna porą przy wysokiej temperaturze? tylko to ciemniejsze nie nadaje się do spożycia dla krówek? jeśli można wiedzieć to po ile za tonę tego młóta płacisz i czy sam sobie je organizujesz czy jakaś firma ci je na zamówienie przywozi? dużo pytań zadałem ^^ z góry dziękuje za odpowiedź Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mlodyrolnik7 0 Napisano Maj 5, 2009 Zaawansowany 0 423 Właśnie po to mamy ten wspałniały portal aby dzielić sie wspólnymi wiadomościmi. My zawsze stosujemy młóto od kwietnia do zielonej kukurydzy ponieważ krowy są wtedy po wycieleniu i mają największ zapotrzebowanie białka. Psuć na pewno sie psuje ale przykrywamy folją malarską i na to zwykłą jest to bardzo dobry sposób bardzo mało zepsutego a to co sie zepsuje to odajemy dla byków.Koszt to 100zł za tone z przywozem z Białegostoku nam przywozi znajomy wujka ma ciągnik z naczepą(tzw patelnią) . Dzwoni sie i przywozi za 4-5 dni. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
qqrydz 2 Napisano Maj 5, 2009 Zaawansowany 2 187 a czym się różni ta folia malarska od zwykłej od kiszonek? stosujesz jakiś wspomagacz do zakiszania? pryzma z przeciwnej strony do ściany budynku czym jest zabezpieczona żeby się nie rozpłynęło? i czy stosujesz w tym okresie pasze treściwe dla krówek? jeśli tak to czy zmniejszasz ich udział w stosunku do okresu w którym nie podajesz młóta? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mlodyrolnik7 0 Napisano Maj 5, 2009 Zaawansowany 0 423 Jest cienka napeno ale gdzieś to słyszałem i zaczełem stosowac i przyniosło efekt.Nic nie stosuje z przeciwnej strony tylko jest zrobiona zapra żeby sie nie rozpłyneło. My wszystko mieszamy w paszo wozie więc nie ma żadnych zmain tylko gdy jest młóto to za każdym raze m jak mieszmy dosypujemy 400kg. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
fendt412vario 2 Napisano Listopad 7, 2012 Zaawansowany 2 149 Przed nakryciem trzeba obsypać pryzmę solą nakryć i dokładnie piachem obsypać. Zero odpadu latem czy zimą.Wiem bo sam tak robie od 2 lat. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się