Skocz do zawartości

Galeria

Zaloguj się, aby obserwować  

Rzepak ozimy MINERVA

Rzepak ozimy MINERVA
BIGAGRO
Album utworzony przez
BIGAGRO
  • 3
  • 0
  • 5

Odmiana MINERVA - nr 1 wg COBORU pod względem zimotrwałości w Polsce!

Dostawa w całym kraju gratis od 4 j.s.
Dostawa mniejszej ilości - 19 zł/paczkę do 25 kg (do 2 j.s.)

Ceny brutto (z VAT 5%) na odmianę MINERVA:
- 1 j.s. - 799 zł
- Pakiet 5 j.s. cena za j.s. 759 zł (+ premia 100 zł do 5 j.s.)
- Pakiet 11 j.s. - cena jednostki 719 zł (+premia 220 zł do 11 j.s.)

Szczegóły: http://big-agro.pl/produkt/rzepak-ozimy-minerva-j-s-na-3-ha/

0 komentarzy

Brak komentarzy do wyświetlenia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
  • Zdjęcia

  • Komentarze zdjęć

    • z tym że łapie ponad 100 stopni to jest rozwiązanie- odłączyć egr i zrobić chipa. W moim 6830p bylo to samo- moment i 100 stopni mial ale po tych zabiegach to moge w 40 stopni orac i wyżej jak 92 nie wejdzie, takze to błąd akurat zd strony jd
    • A na co komu takie trociny dla bydła za niemałe pieniądze? W tym roku stawki za hektar widziałem zależnie od regionu 4-7 tyś. Tu niestety z samego ziarna wyciągnie 2 tyś netto z hektara. Po odjeciu kosztów nie zostanie nic.
    • Polska. Niedaleko mam tartak i fabrykę ikea. Ile z tamtąd rzeczy znika miesięcznie to głowa mała. Taka anegdota. Jeden chciał zajumać piłę tarczową do drewna. Wziął jakąś sznurówkęz przewlókł prze otwór i zawiesił na szyi i wyniósł z zakładu. Od tamtej pory zyskał przydomek medalion. 
      Ja tu koledze niczego nie insynuuję. Wierzę, że jest uczciwym człowiekiem tylko tak sobie zażartowałem ogólnie ze zbieraczy fantów z pracy.
    • Thomas wszystko jest na swój sposób skomplikowane. Tak samo jak jakiś sprzedawczyk nawozów i cudów na kiju podbija do nas zaczyna nawijkę, wtedy wszyscy znajomi szczena w dół i se myślą czarna magia o czym on do nas mówi, ale mądry człowiek... Ale jak ja temu sprzedawczykowi zacznę zadawać pytania i jak już widzę że wymięka bo nie ma zielonego pojęcia technicznego ale oczywiście marketingowcem jest wyśmienitym to wtedy ten koleś szczena w dół i se myśli: ,,czarna magia tego na szkoleniach nie było,,.
      Tak samo jest z hodowlą. Mam 2 znajomych co mają bardzo obszerną wiedzę z zakresu żywienia i to oni decydują z jakiej firmy który worek kupić. A kupują nawet na raz z 3 czy 4 różnych firm. Po prostu kupują to co jest im potrzebne a nie to co marketingowiec wcisnął. Wiadomo żywieniowiec z firmy paszowej chały nie może odwalić, ale może z 5 worków które każe ci kupować tak naprawdę tylko 4 są potrzebne, a ten piąty pieniądze wyrzucone w błoto..
      I osobiście uważam że hodowla jest zdecydowanie łatwiejsza od uprawy. Po pierwsze efekty po wprowadzonych zmianach masz niemalże natychmiast jak krowa zdechnie 🤣, a przynajmniej 12 razy szybciej niż w uprawie. Bo już po miesiącu gdy przychodzą wyniki za mleko, a nie po roku gdy są żniwa. Po drugie w hodowli  na wyciągnięcie ręki, masz na wszystko wpływ, w uprawie nie masz na wyciągnięcie ręki chociażby nawadniania, nasłonecznienia i temperatury.  Po trzecie układ trawienny ssaków jest bardzo dobrze zbadany, poznany i opisany. Substancje odżywcze także, znajdź sobie jakieś forum ,,pakierów,, to szczena ci opadnie jaką wiedzę co niektórzy ludzie z siłowni posiadają z zakresu substancji odżywczych i wpływy tych że substancji na organizm.
      Choć nie omieszkam przyznać że użytkownicy forum z hodowli konopi indyjskich nie ustępują w poziomie wiedzy pakierom. Choć trochę inny zakres tejże wiedzy niż u siłaczy, ale poziom naprawdę mega zaawansowany.
      A gleba jest dopiero w iluś tam % zbadana i opisana (procesy w niej zachodzące to nadal czarna magia dla świata nauki) Weźmy pod lupę chociażby próchnicę. Do dziś dnia nie ma jednoznacznej definicji co to jest próchnica, jak powstaje, owszem dużo o niej wiemy ale nadal zbyt mało.
      Dzieje się tak że gleba to biologia. Biologia jest zmienna w zależności od warunków. Tu może żyć taka bakteria a tam może żyć taka sama ale 20 razy większa i może być odporna na potrójną dawkę trucizny która zabija jej koleżanki z drugiego końca globu.
      A krowa jak to krowa. Czy to w afryce, czy to w ameryce, żołąd  ten sam, mikroflora podobna, organizm działa na tej samej zasadzie co wszędzie więc łatwiej było to wszystko zbadać i opisać.
    • Która klasa ziemi ? Kiedy siany ? Jakie nawożenie ?
  • Zdjęcia znajomych

    Aby zobaczyć zdjęcia znajomych, musisz się zalogować.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.