News

Autorzy tego bloga

Seguris 215 SC nowy fungicyd na rynku

logo_syngenta.jpg



Wprowadzenie na rynek nowego produktu fungicydowego na rynek – Seguris 215 SC.




Początek roku 2013, zdumiewająca zimowa sceneria, w której historyczne mury fortu Sokolnickiego
w Warszawie prezentują się naprawdę imponująco. Właśnie to nietuzinkowe miejsce, na długo przed
rozpoczęciem okresu wegetacyjnego firma Syngenta wybrała na organizację spotkania, którego
celem było przybliżenie informacji o najnowszym osiągnięciu prac badawczych: fungicydzie – Seguris
215 SC.

Historyczna budowla obronna, była idealnym miejscem spotkania przedstawicieli dystrybucji, prasy
oraz doradztwa, ze względu na fakt, iż podczas konferencji wiele czasu poświęcono właśnie tematyce
„obrony”- lecz tym razem przed zgubnym wpływem patogenów zbożowych na plon i zysk
producentów zbóż.

Premiera nowego produktu nawiązywała swą formą do najnowszych osiągnięć technologicznych.
Ogromne ekrany, dźwięk przestrzenny, forma 3-D prezentacji, nie pozostawiały żadnych złudzeń, że
mamy do czynienia z najwyższym zaawansowaniem technologicznym.

Seguris jest fungicydem nowej generacji opartym na dwóch substancjach różniących się
mechanizmem działania i przynależnością do innych grup chemicznych. Jedna z substancji to
doskonale znany plantatorom epoksykonazol, który dał się poznać od dobrej strony, jako stabilnie
skuteczny komponent wielu fungicydów stosowanych przeciwko chorobom występującym w
uprawach zbożowych.

Zaloguj się, aby obserwować  
agrofoto

1483 wyświetleń

Zaloguj się, aby obserwować  

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.