Jak uzyskać lepsze parametry kiszonki w krótszym czasie?
Wyjątkowo cenna pasza, jaką jest kiszonka na długo zachowa swoje włąściwości jeśli będzie prawidłowo przygotowana. Nieocenione w procesie żywienia kiszonką są bakterie kwasu mlekowego. Ich wyjątkowa zdolność do multiplikacji powoduje, że szybko kolonizują określone odcinki układu pokarmowego zwierząt. Tworzą tym samym naturalną barierę ochronną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi. Dobra kiszonka jest więc nie tylko wartościową paszą, ale także wspomaga zdrowotność stada.
Jak właściwie przyrządzić ten przysmak? Reguły przygotowania kiszonki znajdziesz w naszej galerii. Przeglądaj dalej!
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się