Skocz do zawartości

Mini galerie

  • wpisów
    139
  • komentarzy
    262
  • wyświetleń
    422372

Jak uzyskać lepsze parametry kiszonki w krótszym czasie?


agrofoto

4021 wyświetleń

Wyjątkowo cenna pasza, jaką jest kiszonka na długo zachowa swoje włąściwości jeśli będzie prawidłowo przygotowana. Nieocenione w procesie żywienia kiszonką są bakterie kwasu mlekowego. Ich wyjątkowa zdolność do multiplikacji powoduje, że szybko kolonizują określone odcinki układu pokarmowego zwierząt. Tworzą tym samym naturalną barierę ochronną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi. Dobra kiszonka jest więc nie tylko wartościową paszą, ale także wspomaga zdrowotność stada.

5 slajdów
  1. Jak uzyskać lepsze parametry kiszonki w krótszym czasie?
  2. Jak uzyskać lepsze parametry kiszonki w krótszym czasie?
  3. Jak uzyskać lepsze parametry kiszonki w krótszym czasie?

Jak właściwie przyrządzić ten przysmak? Reguły przygotowania kiszonki znajdziesz w naszej galerii. Przeglądaj dalej!

Oglądaj galerię

0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

  1. Decide on silage quality needed: ...
  2. Cut at the right growth stage: ...
  3. Do not sacrifice quality for bulk: ...
  4. Do not wait 'for Nitrogen to leave the crop': ...
  5. If in doubt, test sugars: ...
  6. Wilt for a day: ...
  7. Choose additives based on need: ...
  8. Reduce post-harvest losses:
Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v