paulus

Members
  • Ilość treści

    11
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O paulus

  • Ranga
    Nowicjusz

Ostatnio na profilu byli

885 wyświetleń profilu
  1. jest możliwe że przy wysokich temperaturach i dużej wilgotności rozwinęła się bakterioza, a także gdy róże były ścięte nawet z minimalnym opóźnieniem w takich warunkach mimo dobrego przechowania może nastąpić zżółknięcie brokuła
  2. Przede wszystkim brokuł powinien być wycięty w odpowiedniej fazie tj. bez rozluźnienia itp. Jeżeli będzie wycięty późżniej to chłodnia nic mu nie pomoże - i tak zżółknie. Po drugie, dobrze jest przed wstawieniem do chłodni polać go zimną, wręcz lodowatą wodą. Temperatura przechowywania 0-1 st C, z w miarę możliwości, jak najniższą histerezą temperatur. Dodatkowo, nie można w tej samej komorze przechowywać owoców i innych warzyw wydzielających eytlen, który powoduje żółknięcie róż.
  3. jak tam koledzy brokuł wczesny w gruncie ? kiedy pierwsze zbiory przewidujecie ?
  4. A co polecacie na zwalczanie śmietki ? Zastosowałem w piątek 0,75 l/ha Proteus, wczoraj był spokój, ale dziś w pułapce znowu pojawiły się samice...
  5. W lubelskim, może szału nie ma, ale coś się ruszyło tyle że prognozy głoszą że w następnym tygodniu znów przymrozki
  6. W zależności od czasu trwania przymrozku jak i wysokości niskiej temperatury może być różnie....generalnie jeżeli mróz nie uszkodził stożków wzrostu nie ma co się martwić; jak wygląda ten brokuł obecnie ?
  7. Witam, Czy ktoś słyszał, a może sam jest członkiem rolniczego stowarzyszenia branżowego?
  8. hm...można było założyć zakładki do tej przyczepy
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj