Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z WOM w 912/914


275 odpowiedzi na ten temat

#81 Share paktofonikas1987

paktofonikas1987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie

Napisany 25 lipiec 2010 - 12:50

Problem z WOM w 912/914 Widocznie nikt kto tu zajrzał nie ma nic mądrego do napisania.
Chyba że wolisz czytac posty typu " Pewnie się zapowietrzył" , ewentualnie " U mojego wujka też tak było. Nie pamiętał co zrobił ale już jest dobrze". :)

sprzedam

Ciągnik Zetor ZTS 16245    www.olx.pl/oferta/ciagnik-zetor-zts-16245-nie-1634-case-fendt-john-deutz-ursus-1614-CID757-IDcIy4R.html

 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z WOM w 912/914 Dzisiaj, 23:17
  •  

#82 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 26 lipiec 2010 - 07:08

Problem z WOM w 912/914 Wzmacniacza momentu nie ma jest zaspawany. A jak poluzuję te rurki z tyłu to wtedy się nie chce odpowietrzyć... Swoją drogą słuszna uwaga "Może się zapowietrzył" haha

#83 Share andrz17xd

andrz17xd

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 41 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Woj. mazowieckie

Napisany 26 lipiec 2010 - 15:24

Problem z WOM w 912/914 Można masz tą wajchę koło kierownicy :)

#84 Share bastek2210

bastek2210

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 56 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie
  • Zainteresowania:ROLNICTWOI

Napisany 13 sierpień 2010 - 06:52

Problem z WOM w 912/914 Spróbuj włączyc wałek mocy pod siedzeniem a potem przy kierownicy i potrzymać ciągnik na obrotach.Jak to nic nie da to znaczy że mikropompka jest słaba albo jest zapowietrzona.

#85 Share LukaszP

LukaszP

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 sierpień 2010 - 09:52

Problem z WOM w 912/914 Wg. mnie masz coś skopane z rozdzielaczem na deklu skrzyni. Najprawdopodobniej popuszcza i dlatego zapowietrza układ. U mnie ostatnio też wałek szwankował. Ojciec nabijał puste układy kiprowania przyczep. Poziom oleju zszedł poniżej krytyki. Układ się zapowietrzył, ale odpowietrzył się sam po 3 dniach używania ciągnika.
Bykom - Stop! Poprawna pisownia i ortografia w Internecie. Dbajmy o język ojczysty.
Kupię prawą pokrywę deski rozdzielczej do Ursusa C385 i pochodnych.

#86 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 18 sierpień 2010 - 14:42

Problem z WOM w 912/914 Powodem złego funkcjonowania WOM-u była zużyta mikro-pompka znajdująca się w skrzyni pośredniej. Ciśnienie przy sprzęgle WOM-u wynosiło 11 atmosfer a powinno być w granicach 20-30. (Tak mówił mechanik). Usterka już usunięta, została założona nowa mikro-pompka. Dwa dni roboty i problemy zniknęły. Teraz wałek uruchamia się nawet na minimalnych obrotach silnika pod obciążeniem. Koszt tej pompki to ok 200zł to tak dla informacji podaję. Jest ona odpowiedzialna za trzy rzeczy:
-Przedni napęd
-WOM
-Wzmacniacz momentu.

Gdy się zapowietrza to znaczy, że zbliża się jej kres ;p Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

#87 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3919 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 19 sierpień 2010 - 18:47

Problem z WOM w 912/914 20-30 atmosfer to czemu zawór przelewowy ustawia się na 7-8 bar-ów (atmosfer)???

Może mechanikowi pomyliły się jednostki?????

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#88 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 26 sierpień 2010 - 07:17

Problem z WOM w 912/914 Nie mam pojęcia, ale na zegarze faktycznie tyle pokazywało. Być może to inne jednostki i mu się pomyliło. Najważniejsze, że teraz działa.

#89 Share duszekl

duszekl

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 30 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 17:51

Problem z WOM w 912/914

Spróbuj włączyc wałek mocy pod siedzeniem a potem przy kierownicy i potrzymać ciągnik na obrotach.Jak to nic nie da to znaczy że mikropompka jest słaba albo jest zapowietrzona.

jeśli mikropompka jest wyjebana to by ci przud nie ciagnoł bo ona zasila przud i wom alba masz rurkę w skrzyni pękniętą ktura doprowadza olej do mikropompki ona jest nad poziomem oleju i może ci powietrze ciagnąć...

#90 Share pych1234

pych1234

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 27 wrzesień 2010 - 13:52

Problem z WOM w 912/914 witam wszystkich!!!
Mam pytanie czemu w ursusie 914 nie mogę wyłączyć wałka tą wajchą przy kierownicy???
Tam jest jakaś linka czy coś???
proszę o poradę w marę szybko???

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z WOM w 912/914 Dzisiaj, 23:17
  •  

#91 Share Senator

Senator

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 wrzesień 2010 - 14:55

Problem z WOM w 912/914 To chyba nie ten dział kolego,

ale wracając do tematu to WOM wajchą przy kierownicy jest rozłączany i załączany hydraulicznie a nie przez linke :D

#92 Share zenekbizon

zenekbizon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:J_W
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze i część zagranicznych

Napisany 27 wrzesień 2010 - 15:07

Problem z WOM w 912/914 owszem że nie an linkę a przełączyłeś dźwignię przy podnośniku ?

#93 Share pych1234

pych1234

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 29 wrzesień 2010 - 04:47

Problem z WOM w 912/914 no pewnie

#94 Share zakrzewiak

zakrzewiak

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 wrzesień 2010 - 10:29

Problem z WOM w 912/914 Zobacz na skrzyni czy ciengiełko nie spadło z dźwigienki sterującej rozdzielaczem.

#95 Share pych1234

pych1234

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 29 wrzesień 2010 - 14:57

Problem z WOM w 912/914 dobra zobacze

#96 Share pych1234

pych1234

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 03 październik 2010 - 09:39

Problem z WOM w 912/914 dobra spr4awa rozwiązała sie

#97 Share piterU902

piterU902

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Strzałków Radom

Napisany 16 luty 2011 - 21:29

Problem z WOM w 912/914 ja mam taki sam problem w 902 nie mogę włączyć WOM-u w kturym miejscu jest ta wajcha pod siedzeniem koło ręcznego?

#98 Share Jacentylog

Jacentylog

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 17 luty 2011 - 22:02

Problem z WOM w 912/914 Tak, przy ręcznym. Ale załączaj ją (do dołu) przy zgaszonym silniku bo inaczej może coś pęknąć. A później wajcha przy kierownicy w dół:) I powinno działać.
Porządek musi być!!!

#99 Share Piochu

Piochu

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 423 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Gołańczy
  • Zainteresowania:Rolnictwo.

Napisany 18 luty 2011 - 18:08

Problem z WOM w 912/914 Ja mam problem z tym włączaniem WOM-u pod siedzeniem, otóż podczas pracy z brona wirnikową dźwignia sama wyskakuje i WOM się wyłącza, aż w końcu całkiem wyskoczy, i trzeba rozpoławiać ciągnik, już drugi raz w roku takie coś mi się zdarzyło, na wiosnę znowu będę rozpoławiał. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Jak ostatnio naprawiałem to wyskoczyło zabezpieczenie na wałku.

Edytowany przez Piochu, 18 luty 2011 - 18:10.

http://www.youtube.com/user/Piochu2 - moje filmy na YT. Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z WOM w 912/914 Dzisiaj, 23:17
  •  

#100 Share Szymek123

Szymek123

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 168 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:jastrzębie

Napisany 20 wrzesień 2012 - 15:55

Problem z WOM w 912/914 Witam mam taki problem w 8145 a to raczej to samo co 912 więc pisze tutaj. po włączeniu dźwigni pod siedzeniem wom natychmiast startuje i cały czas się kręci i nie da się go wyłączyć dźwignią przy kierownicy. Cięgna z dźwignie przy kierownicy są ok . wykręciłem dekiel z skrzyni i tłoczki wyglądały ok zmacniacz działa dobrze co może być przyczyną że nie da się wyłączyć wom tą dźwignia ?
Witam Mam na imię Szymon posiadam gospodarstwo ale zajmuję się tym tylko czysto hobbistycznie

Podobne tematy wom ursus obroty wylaczajacy walek u914