Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z WOM w 912/914


275 odpowiedzi na ten temat

#61 Share Ginterpol

Ginterpol

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 388 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:TCZEW

Napisany 17 luty 2010 - 21:49

Problem z WOM w 912/914 bardzo dobrze opisane..
tylko jeden szczegół odnośnie wyłączenia WOM-u na pracującym silniku!! wtedy nie powinno być ciśnienia jak sam opisujesz na górnym przewodzie!!!
jeśli jest to prawdopodobnie rozdzielacz zacięty.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z WOM w 912/914 Dzisiaj, 12:07
  •  

#62 Share daro74

daro74

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 82 postów

Napisany 23 luty 2010 - 21:14

Problem z WOM w 912/914 Oczywiście że jeśli wyłączysz WOM dzwigną przy kierownicy to nie może być ciśnienia na górnym przewodzie, tylko na dolnym,

Edytowany przez milanreal1, 17 luty 2011 - 22:56.
cytowanie poprzedniego posta


#63 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 25 luty 2010 - 18:57

Problem z WOM w 912/914 Kolego ciśnienie pracy to ok 10 atm (1MPa) http://sklep.hylmet....dnik-80.108.169 - ogólnie dobrze opisane.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#64 Share Dawid18

Dawid18

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 479 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 20:51

Problem z WOM w 912/914 A ja mam taki problem podłączam rozrzutnik włączam wałek i nie chodzi na pełnym gazie powoli zaczyna się kręcić ale ręką go zatrzymam prosze o rady bo niewiem o co chodzi
Mam naimię Dawid i nteresują mnie maszyny rolnicze ukończyłem technikum rolnicze. Pozdrawiam wszystkich rolników

#65 Share Majki007

Majki007

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 kwiecień 2010 - 09:49

Problem z WOM w 912/914 Dokładnie ja mam taki sam problem. Włączam WOM i jak nie jest podłączony do rozrzutnika to wszystko działa, a jak załączam do rozrzutnika to nie może mi ruszyć i rączka od włączania wyskakuje. Co to może być??? Proszę o opowiedz.

#66 Share manika

manika

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 11 kwiecień 2010 - 09:45

Problem z WOM w 912/914

A ja mam taki problem podłączam rozrzutnik włączam wałek i nie chodzi na pełnym gazie powoli zaczyna się kręcić ale ręką go zatrzymam prosze o rady bo niewiem o co chodzi



#67 Share manika

manika

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 11 kwiecień 2010 - 10:32

Problem z WOM w 912/914 Cześć u mnie było podobnie gdy włączyłem wałek przekażnika pod siedzeniem i przy kierownicy to bez obciążenia się kręcił ale gdy tylko podpiąłem rozrzutnik to wogóle nie mógł się obrócić i okazało się że pomiędzy tarczkami nie było jednej przekładki i olej nie mógł docisnąć tarczek.Ja dopiero kupiłem ten ciągnik i ktoś jak wcześniej gdy naprawiał wałek to wyjął jedną przekładkę bo jak załorzył nawe tarczki to były za ścisło i wymontował jedną przekładkę, ja gdy rozebrałem wałek to stwierdziłem że tarczki mają dopiero 30% zurzycia i są jeszcze ok ale był za durzy luz między tarczkami i zamontowałem jedną przekładkę .myślę że taka historia miała miejsce w moim ciągniku.I od mojej naprawy wom działa jak powinien.Ja mysilę że u ciebie morze być to samo

Cześć "Dawid 18" u mnie było podobnie gdy włączyłem wałek przekażnika pod siedzeniem i przy kierownicy to bez obciążenia się kręcił ale gdy tylko podpiąłem rozrzutnik to wogóle nie mógł się obrócić i okazało się że pomiędzy tarczkami nie było jednej przekładki i olej nie mógł docisnąć tarczek.Ja dopiero kupiłem ten ciągnik i ktoś jak wcześniej gdy naprawiał wałek to wyjął jedną przekładkę bo jak załorzył nawe tarczki to były za ścisło i wymontował jedną przekładkę, ja gdy rozebrałem wałek to stwierdziłem że tarczki mają dopiero 30% zurzycia i są jeszcze ok ale był za durzy luz między tarczkami i zamontowałem jedną przekładkę .myślę że taka historia miała miejsce w moim ciągniku.I od mojej naprawy wom działa jak powinien.Ja mysilę że u ciebie morze być to samo



#68 Share Filip94

Filip94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów

Napisany 07 czerwiec 2010 - 16:13

Problem z WOM w 912/914 Witam !!
Mam problem z przekaźnikie w ursusie 912, mianowicie gdy jest zimny olej w skrzyni włącza się dobrze ale gdy pochodzi trochę i go wyłączę to nie chce ruszyć (rusza ale bardzo wolno i na dużych obrotach) ! Pompa była wymieniana rok temu i od tamtego czasu tak jest !! Co jest z nim nie tak ?? proszę o pomoc !:)

#69 Share mateuszc360

mateuszc360

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dąbrowa

Napisany 07 czerwiec 2010 - 16:52

Problem z WOM w 912/914 moze sprzeglo tam sa 2 lub 3 tarczki

#70 Share Filip94

Filip94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów

Napisany 08 czerwiec 2010 - 11:57

Problem z WOM w 912/914 tarczki są dobre !

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z WOM w 912/914 Dzisiaj, 12:07
  •  

#71 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 08 czerwiec 2010 - 18:15

Problem z WOM w 912/914 Może za małe ciśnienie jest, wzmacniacz działa dobrze?

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#72 Share Filip94

Filip94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów

Napisany 08 czerwiec 2010 - 18:29

Problem z WOM w 912/914 Gdzie jest ten wzmacniacz??

#73 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 08 czerwiec 2010 - 18:36

Problem z WOM w 912/914 Żółw - Zająć to jest wzmacniacz.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#74 Share Filip94

Filip94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów

Napisany 08 czerwiec 2010 - 18:55

Problem z WOM w 912/914 wzmacniacz jest u mnie zaślepiony !!

#75 Share kamils999

kamils999

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 14 czerwiec 2010 - 20:38

Problem z WOM w 912/914 mam pytanie czy w 914/934 mozna wyłączać lub włączać walek bez sprzegła?

#76 Share elemer

elemer

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 528 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie

Napisany 14 czerwiec 2010 - 20:53

Problem z WOM w 912/914 Można :)

Sprzedam Siarczan wapnia wraz z transportem. Najtańsza forma siarki i wapnia. Zapraszam chętnych do kontaktu.


#77 Share Thomas2135

Thomas2135

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3191 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warm-maz

Napisany 14 czerwiec 2010 - 20:56

Problem z WOM w 912/914 Oczywiście, ale musisz to robić tylko przy wyłączonym silniku tą dźwignią pod siedzeniem. Załączasz ją do dołu i nie musisz już jej wyłączać. Gdy już włączysz wałek to możesz już przy uruchomionym silniku włączać i wyłączać WOM dźwignią przy kierownicy gdyż jest hydrauliczny.

#78 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 23 lipiec 2010 - 14:45

Problem z WOM w 912/914 Witam! Mam problem w Ursusie 914 z wałkiem odbioru mocy. Otóż gdy nie będę używał w moim ciągniku WOM-u i postoi 1 lub 2 dni jest ogromny problem z włączeniem go. Przełączam tą dźwignie na dole i pod kierownicą i nic nie ma siły kręcić. Dopiero gdy popuszczę te dwie rurki od oleju, które są przy skrzyni biegów (pod tą pokrywą pod nogami) one idą do tyłu do tarczek, wtedy włączę WOM i olej z powietrzem siknie. Gdy wtedy już wszytko przykręcę traktor może chodzić 24h/dobę z włączonym wałkiem i super kręci. Czyli ogólnie WOM działa.

Sytuacja powtarza się zawsze, gdy ciągnik postoi kilka dni. Ciągłe odkręcanie tej blachy i tych rurek jest bardzo uciążliwe, gdy trzeba szybko np. robić snopki przed deszczem.

Dlaczego tak się zapowietrza? Jak można to naprawić? :)

Oleju w skrzyni jest trochę ponad stan, te filtry pod kabiną są nowe... Podnośnik serwo i przodek wszytko chodzi...

#79 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 25 lipiec 2010 - 12:34

Problem z WOM w 912/914 Dzięki za pomoc nie ma co! Innym się pomaga a jak chłopie masz samemu problem to każdy ma Cię gdzieś...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z WOM w 912/914 Dzisiaj, 12:07
  •  

#80 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 25 lipiec 2010 - 12:48

Problem z WOM w 912/914 Kolega takie małe usprawnienie te same rurki są widoczne z tyłu ciągnika i może tam spróbuj poluzować.

A wzmacniacz momentu działa poprawnie????

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


Podobne tematy wom ursus obroty wylaczajacy walek u914