Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z Wom


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share ab1969

ab1969

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 16 sierpień 2016 - 11:34

Problem z Wom

Witam, mam problem z WOM u Belarusa 952.4, podczas prasowania na 540 wałek nagle przestał działać, ale co dziwne dalej działa dobrze jeśli przełączyć na 1000. Wie ktoś co mogło mu sie stać? Z góry dziękuję



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z Wom Dzisiaj, 20:31
  •  

#2 Share kukum

kukum

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 278 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 sierpień 2016 - 14:56

Problem z Wom

jak nie iwadomo oco chodzi to chodzi na pewno o taśmy :D spróbuj je podciagnac. a gdzie sie w tym modelu reguluje ? nie wiem. le w 82 jest dekielek pod tłoczyskiem od podnosnika i tam sie reguluje obie taśmy



#3 Share damianraki3

damianraki3

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 sierpień 2016 - 19:16

Problem z Wom

Słychać jakieś hałasy, zgrzytanie?



#4 Share robi57362

robi57362

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie
  • Zainteresowania:rolnictwo

Napisany 17 sierpień 2016 - 21:19

Problem z Wom To nie tasmy bo by na 1000 tez nie chodzil pewnie masz tam wlaczanie elektro hedrauliczne ? Wiec szukaj cos w elektryce
jesli pomoglem kliknij fajne

#5 Share agromatik

agromatik

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1344 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 sierpień 2016 - 10:15

Problem z Wom

http://agrotrade.hom...ahent.php?g=310

Dźwignia 31 przełączania WOM 540/1000 wyskoczyła z rowka koła nr 4, albo ją zgięło albo ścięło bolec.

http://agrotrade.hom...ahent.php?g=308


Edytowany przez agromatik, 18 sierpień 2016 - 10:17.

"trzeba być zawsze tam, gdzie ciągną za sznury, a nie tam, gdzie słychać echo dzwonu"


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z Wom Dzisiaj, 20:31
  •  

#6 Share Pegaz3512

Pegaz3512

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów

Napisany 03 wrzesień 2016 - 15:29

Problem z Wom Mam pytanie na prośbę kuzyna. Otóż zakupił on Belarusa 820.3 i od nowości nie działa WOM jest na przełącznik. Siłownik się wysuwa dźwignia działa. 540/1000 również się przełącza bez oporu. Co może mu być.

#7 Share agromatik

agromatik

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1344 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 wrzesień 2016 - 16:01

Problem z Wom

Pod siedzeniem jest przełącznik zależne/niezależne, pewno jest w pozycji neutralnej. Tak swoją drogą kuzynowi powiedz by zaznajomił się z instrukcja obsługi.


"trzeba być zawsze tam, gdzie ciągną za sznury, a nie tam, gdzie słychać echo dzwonu"


#8 Share Pegaz3512

Pegaz3512

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów

Napisany 05 wrzesień 2016 - 08:16

Problem z Wom ok powiem mu

#9 Share Pegaz3512

Pegaz3512

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów

Napisany 05 wrzesień 2016 - 19:53

Problem z Wom agromatik twoja porada okazała się skuteczna, WOM działa jak trzeba. Dzięki za pomoc.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z Wom Dzisiaj, 20:31
  •  

#10 Share the1mati1

the1mati1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 386 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 wrzesień 2016 - 22:50

Problem z Wom

A jak się reguluję w 820 taśmy? 




Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy wom belarus 540 1000 awaria