Skocz do zawartości

Zdjęcie

John Deere 7430 Premium problem


11 odpowiedzi na ten temat

#1 Share kubak

kubak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 09 sierpień 2016 - 20:50

John Deere 7430 Premium problem

Witam, mam problem dotyczacy układu paliwowego w moim JD. Otóż gdy silnik osiagnie obciązenie po jakimś czasie zaczyna pojawiac sie na komputerze komunikat: 1347.07 "Replace fuel filter" co ozacza zeby wymienic filtr paliwowy. Niestety wymiana w niczym nie pomaga, troche poczytałem o tym i wiem ze ten bład wyswietla sie gdy nie ma wystarczającego ciśnienia na szynie paliwowej. Ktoś mial taki problem? Co to moze byc?



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 7430 Premium problem Dzisiaj, 04:54
  •  

#2 Share iron

iron

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1397 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kłodzko

Napisany 09 sierpień 2016 - 21:43

John Deere 7430 Premium problem A może brakuje mu paliwa przez przytkaną np.rurke

#3 Share kubak

kubak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 09 sierpień 2016 - 21:52

John Deere 7430 Premium problem

Raczej nie mozliwe, wiekszość rurek doprowadzajacych paliwo jest nowych, a w baku jest sitko (ktore rowniez jest czyste). 



#4 Share bonifacyPGR

bonifacyPGR

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów

Napisany 09 sierpień 2016 - 23:43

John Deere 7430 Premium problem Takie same objawy miałem w Valtrze N121 na Common Railu. Spadek obrotów do 1750 i nic więcej. Wymiana filtrów likwidowała problem do czasu, aż w baku na rurce ssącej pojawił sie kawałek folii.. Do dzis nie mam pojęcia skąd tam sie znalazł..

#5 Share iron

iron

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1397 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kłodzko

Napisany 10 sierpień 2016 - 05:40

John Deere 7430 Premium problem jakiej marki filtr? może jakiś zamiennik który ma za mały przepływ i stad problem. kolega w rav4 tak miał auto nie nie chciało jechać.po założeniu ori filtra wszystko jest ok

#6 Share kubak

kubak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 10 sierpień 2016 - 09:20

John Deere 7430 Premium problem

Tak jak pisałem w baku mam sitko ktore jest czyste,wiec odpada. Filtry oryginał własnie. Od zawsze zakładam oryginalne ale nic to nie pomaga.



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 7430 Premium problem Dzisiaj, 04:54
  •  

#7 Share grzechu13

grzechu13

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów

Napisany 10 sierpień 2016 - 10:27

John Deere 7430 Premium problem

Ja miałem taki problem w Claas 420 CIS , kod błędu 7776h , diagnoza: ciśnienie na szynie paliwowej za niskie lub za wysokie, wymiana filtrów, wymiana czujnika ciśnienia na szynie paliwowej lub sprawdzenie modułu (sterownika) silnika. U mnie filtry.



#8 Share kubak

kubak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 10 sierpień 2016 - 12:11

John Deere 7430 Premium problem

Zastanawiam się właśnie czy to nie chodziłoby o kalibracje ciśnienia na szynie, ale to juz trzeba wołać majstrów z serwisu :) a narazie szukam jakiejs przyczyny ktora mogłbym sam usunąć.



#9 Share Ziomal20084

Ziomal20084

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Werchliś

Napisany 10 sierpień 2016 - 14:52

John Deere 7430 Premium problem ja to bym zajrzał do zbiornika i ssak wyczyscil.

#10 Share kubak

kubak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 10 sierpień 2016 - 15:20

John Deere 7430 Premium problem

Na węzu zasysajacym jest sitko, ktore jest czyste.



#11 Share kubak

kubak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 12 sierpień 2016 - 12:24

John Deere 7430 Premium problem

Ktoś cos jeszcze moze wie?



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 7430 Premium problem Dzisiaj, 04:54
  •  

#12 Share AchimR

AchimR

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Racibórz

Napisany 21 sierpień 2016 - 16:04

John Deere 7430 Premium problem

Błąd 1347.07 - Cisnienie na szynie common rail za niskie:

Możliwe przyczyny

- zapchany filtr paliwa, rurki paliwowe, zbiornik

- słaba pompa podająca

- uszkodzony czujnik cisnienia

- uszkodzony zawór wysokiego cisnienia

- uszkodzona pompa wysokiego cisnienia

 

Jeżeli jest jak piszesz i zasilanie do pompy jest OK to bym sugerował zawór wys. cisnienia. Już kilka razy się z tym spotkałem że przepuszczał.



Podobne tematy