Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpaleniem


266 odpowiedzi na ten temat

#21 Share andrzej2110

andrzej2110

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 9407 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka

Napisany 01 kwiecień 2008 - 18:17

Problem z odpaleniem rozrusznik to kreci dobrze. pierwsze o zrobie to poprawie tpo mało pomke. to jest najłatwiejsze do zrobienia. jak nie pomoze bede szukał dalej

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Dzisiaj, 12:11
  •  

#22 Share Balzak

Balzak

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 2858 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Oka

Napisany 01 kwiecień 2008 - 18:57

Problem z odpaleniem po czym stwierdzasz ze kreci dobrze??? CZasem moze wydawać sie ze bedzie kęcił dobrze ale za słaby moment bedzie dawał, No ale rób jak chcesz i jak zrobisz to napisz co było przyczyna takiego stanu

Doradca Żywieniowy w firmie paszowej 


#23 Share andrzej2110

andrzej2110

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 9407 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka

Napisany 01 kwiecień 2008 - 19:21

Problem z odpaleniem kreci tak jak zawsze tylko z tym ze silnik nie załapuje ;/

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 


#24 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2008 - 19:23

Problem z odpaleniem mialem tak samo w 330 i wina byl rozrząd.

#25 Share andrzej2110

andrzej2110

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 9407 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka

Napisany 26 kwiecień 2008 - 10:09

Problem z odpaleniem jednak był to rozrusznik. wyrobił sie na panewkach i wirnik ocierał. teraz pali bez podgrzewania świecą na dotyk.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 


#26 Share Tomek12

Tomek12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 308 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 13 wrzesień 2008 - 12:31

Problem z odpaleniem Mam problem z odpaleniem rano ciągnika gdy silnik jest zimny. Jest to ursus 4512 kupiłem nowy akumulator 125ah nic nie pomogło nastepnie wyremontowalem rozrusznik(nowy wirnik masa szczotko trzymacz szczotki) tez nie pomoglo. Rano gdy ciagnik jest zimny nie moge go odpalic rozrusznik kreci ale bardzo powoli gdy go odpale na zaciag silnik sie zagrzeje pali bez problemu szybko kreci. Co moze byc przyczyna?

#27 Share Arek

Arek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3532 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ziemia Łowicka

Napisany 13 wrzesień 2008 - 13:35

Problem z odpaleniem Przeczyść wszystkie połączenia a w szczególności sprawdź kabel masowy. a tulejki w rozruszniku wymieniłeś ?

#28 Share Tomek12

Tomek12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 308 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 13 wrzesień 2008 - 13:41

Problem z odpaleniem

Przeczyść wszystkie połączenia a w szczególności sprawdź kabel masowy. a tulejki w rozruszniku wymieniłeś ?

Tulejki wymienione dzis ale ma trche luzu nadal

#29 Share amix

amix

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 29 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie, pow. bełchatowski

Napisany 13 wrzesień 2008 - 19:47

Problem z odpaleniem proponował bym zakup rozrusznika plananetarnego lub podobnego wysoko obrorowego problem zniknie sam zaoszczędzisz na bateriach, ponieważ te rozruszniki złużywają dużo mniej energii :lol:

#30 Share Ferdek07

Ferdek07

    Ferdek07

  • Members
  • PipPipPip
  • 7703 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 wrzesień 2008 - 19:51

Problem z odpaleniem to pomogły te tulejki czy nie?
pal bez wciskania sprzęgła dużo lżej kręci :lol:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Dzisiaj, 12:11
  •  

#31 Share Tomek12

Tomek12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 308 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 14 wrzesień 2008 - 07:45

Problem z odpaleniem

to pomogły te tulejki czy nie?
pal bez wciskania sprzęgła dużo lżej kręci :lol:

nie pomogły tulejki problem nadal istnieje

#32 Share Ferdek07

Ferdek07

    Ferdek07

  • Members
  • PipPipPip
  • 7703 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 wrzesień 2008 - 09:37

Problem z odpaleniem to pewnie gdzieś się bydle zapowietrza robiłeś coś ostatnioz wtryskami lub wymieniałeś jakąś rurkę? jeśli tak to po kilku tyg (przynajmniej u mnie) jak nie wymienie wszystkich rurek i uszczeleczek na nowe cyrki się dzieją z paleniem, albo potrafi gasnąc

#33 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 14 wrzesień 2008 - 10:04

Problem z odpaleniem Ja to samo miałem w 4514... albo musiałem zaciągać albo też wtryskiwałem do kolektora samostart.
Od niedawna mam rozrusznik szybkoobrotowy i zobaczymy jak przeżyje te zimę :lol:

#34 Share Tomek12

Tomek12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 308 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 14 wrzesień 2008 - 10:49

Problem z odpaleniem

to pewnie gdzieś się bydle zapowietrza robiłeś coś ostatnioz wtryskami lub wymieniałeś jakąś rurkę? jeśli tak to po kilku tyg (przynajmniej u mnie) jak nie wymienie wszystkich rurek i uszczeleczek na nowe cyrki się dzieją z paleniem, albo potrafi gasnąc

ale tez ci wolno krecil zimny

#35 Share Ferdek07

Ferdek07

    Ferdek07

  • Members
  • PipPipPip
  • 7703 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 wrzesień 2008 - 11:05

Problem z odpaleniem nie mam ładowania i akumulator 55Abiorę z samochodu to cały dzień a nawet 2 dni mi pali, tyle że u mnie jakoś tam kręcił może nie za szybko ale silnik nei łapał albo tak kulawo łapał i gasł, a w obciążeniu w rotacyjnej potrafił gasnąc,

#36 Share Tomek12

Tomek12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 308 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 15 wrzesień 2008 - 16:26

Problem z odpaleniem PROBLEM ROZWIAZANY :lol:

#37 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 wrzesień 2008 - 17:55

Problem z odpaleniem Wypadało by opisać co było przyczyną. A potem ja ew.zamykam. :lol:
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#38 Share zloty1984

zloty1984

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:świętokrzyskie ok włoszczowy

Napisany 29 grudzień 2008 - 20:38

Problem z odpaleniem szukałem podobnego tematu ale nie ma. Od poczatku zauwarzyłem ze słychac po odpaleniu dziwne dzwieki (jęczenie,obcieranie- trudno to okreslic) jak traktor jest zimny. im wieksze obroty silnika tym czestosć tych dzwieków wieksza. i im zimniej w garazu czy na dworze tym bardziej doniosłe te dzwięki są. w miare upływu czasu jak traktoch pracuje to te dzwięki ustaja. moze ma ktos tak przy innych modelach ursusa?? nie wiem czy to tak ma byc czy to jakas wada badz usterka?? moze jest to związane z gestym olejem jak traktor zimny ?? poratuje mnie ktos jakimis sugestiami?? pozdrawiam

#39 Share szczewko

szczewko

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1573 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 grudzień 2008 - 20:46

Problem z odpaleniem Ewidentnie zimny olej i skrzynia nie ma odpowiedniego smarowania na starcie. Zobacz w specyfikacji co Ci nalali do skrzyni w fabryce i czy mozesz zastosowac cos o rzadszego.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Dzisiaj, 12:11
  •  

#40 Share PiotereK

PiotereK

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 55 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury

Napisany 29 grudzień 2008 - 22:33

Problem z odpaleniem Mój wujek w Ursusie 7524, ma coś podobnego, jakby dzwonienie, ale jak ciągnik się rozgrzeje to dźwięk ustaje, także też myślę że to wina oleju.

Podobne tematy ursus 2812 odpala 4512 ciezko