Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błąd 5.1.90


7 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Lee001

Lee001

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Garwolina

Napisany 05 kwiecień 2016 - 19:19

Błąd 5.1.90

Witam, w moim Fendzie Farmer 308 z 99r pojawił się dziś taki błąd, rewers nie działa kontrolka tylko miga, nie pokazuje również obrotów silnika. Dodam, że ostatnimi czasy zdarzało się, że wskaźnik od obrotów silnika szalał, tzn ciągnik był nie odpalony a potrafił pokazać jakieś wartości, co to może być? 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Błąd 5.1.90 Dzisiaj, 07:35
  •  

#2 Share waldac

waldac

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 kwiecień 2016 - 20:00

Błąd 5.1.90

Czujnik liczby obrotów silnika-

 

Nie działaja˛ wskazania liczby obrotów silnika
w kombiinstrumencie! Brak możliwości
wyboru przełączania w przód / w tył- rewers. Tylko
twarde przełączanie mocy. Automatycznapraca awaryjna.



#3 Share Lee001

Lee001

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Garwolina

Napisany 05 kwiecień 2016 - 20:50

Błąd 5.1.90

Czyli albo czujnik padł albo przewody do niego prowadzące? 



#4 Share waldac

waldac

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 kwiecień 2016 - 21:10

Błąd 5.1.90

raczej czujnik, ale sprawdź



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Błąd 5.1.90 Dzisiaj, 07:35
  •  

#5 Share Lee001

Lee001

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Garwolina

Napisany 05 kwiecień 2016 - 21:14

Błąd 5.1.90

OK. dzięki wielkie za pomoc :) 



#6 Share Lee001

Lee001

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Garwolina

Napisany 06 kwiecień 2016 - 17:32

Błąd 5.1.90 Niestety to nie czujnik padł. Podłączyłem dziś czujnik od womu i też obrotów nie wskazuje. Dodam jeszcze że womu też włączyć się nie da. Co może być nie tak? Bezpieczniki sprawdzone

#7 Share waldac

waldac

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 kwiecień 2016 - 21:47

Błąd 5.1.90

jesteś pewien że oba czujniki mają takie same parametry ?



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Błąd 5.1.90 Dzisiaj, 07:35
  •  

#8 Share Lee001

Lee001

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Garwolina

Napisany 09 kwiecień 2016 - 07:10

Błąd 5.1.90 Tak, dzwoniłem do serwisu sprawdzali nr seryjne, oba czujniki są takie same. Możliwe jest, że jakiś moduł poszedł? Ewentualnie zegary? Może coś z alternatorem?

Podobne tematy