Skocz do zawartości

Zdjęcie

mf365problem


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share marek71a

marek71a

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 marzec 2008 - 15:54

mf365problem witam wszystkich dzisiaj zauwazyłem że nie wyłącza mi się przedni napęd kontrolka nie świeci przód ciągnie cały czas co moze być przyczyną?

Edytowany przez tommy66692, 21 marzec 2008 - 16:02.
ortografia


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
mf365problem Dzisiaj, 15:42
  •  

#2 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 21 marzec 2008 - 16:00

mf365problem Napęd masz załączany mechanicznie tak?
Jeśli tak to spraw czy czasami nie spadła dźwignia włączająca napęd <_<

#3 Share marek71a

marek71a

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 marzec 2008 - 16:57

mf365problem

Napęd masz załączany mechanicznie tak?
Jeśli tak to spraw czy czasami nie spadła dźwignia włączająca napęd <_<

Napęd załancza się elektrycznie (przyciskiem).

Nikt nie spotkał się z takim przypadkiem?

nie pisz posta pod postem

Edytowany przez tommy66692, 21 marzec 2008 - 18:22.
laczenie postow


#4 Share rafik256

rafik256

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 marzec 2008 - 17:50

mf365problem

Napęd załancza się elektrycznie (przyciskiem).

Nikt nie spotkał się z takim przypadkiem?

nie pisz posta pod postem


czy w tytule tego tematu chodzilo ci o to że masz MF 3650 jezeli tak to sa 3 prawdopodobne powody takiej sytuacji.
1. Brak zasilania elektrozaworu ( przerwany przewód, zaśniedziała końcówka )
2. uszkodzony lub źle wyregulowany czujnik pomiaru szybkosci jazdy
3. uszkodzony obwód w panelu autotronic

#5 Share marek71a

marek71a

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 marzec 2008 - 19:41

mf365problem

czy w tytule tego tematu chodzilo ci o to że masz MF 3650 jezeli tak to sa 3 prawdopodobne powody takiej sytuacji.
1. Brak zasilania elektrozaworu ( przerwany przewód, zaśniedziała końcówka )
2. uszkodzony lub źle wyregulowany czujnik pomiaru szybkosci jazdy
3. uszkodzony obwód w panelu autotronic

To jest ferguson 365 z przednim napędem wyłanczany elektrycznie .Kontrolka nie świeci a przedni napęd jest włączony cały czas.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
mf365problem Dzisiaj, 15:42
  •  

#6 Share pawel5314

pawel5314

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 16 kwiecień 2008 - 16:31

mf365problem i jak rozwiazales ten problem??? czy do tego elektrozaworu ma dochodzic napiecie gdy naped ma byc wylaczony ??czy jak??? bo rozumiem ze ten elektrozawor otwiera lub zamyka przeplyw oleju ktory zalacza sprzeg od napedu najlepiej gdybys mial jakis schemat , moze ktos ma katalog czesci do masseyów A NAPEWNO KTOS MA TYLKO NIECHCE SIE PODZIELIc

#7 Share przemo75

przemo75

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 kwiecień 2008 - 10:47

mf365problem uważaj bo następne co sie zepsuje to skrzynka napędu przedniego mostu, wczoraj był klient, który ma mf2640 i też się nie rozłączyło i rozsypała się cała skrzynka razem z obudową-pech w tym, że jest to niedostępne.

Części do maszyn rolniczych


#8 Share pawel5314

pawel5314

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 18 kwiecień 2008 - 14:21

mf365problem kolego ale mf 2640 a mf z serii 3xx to dwie inne bajki w twoim przypadku to napewno nie wylaczala sie blokada mostu a tu nie wylacza sie tylko naped bez blokady tzn , moment obrotowy dochodzi do przedniego mostu ale jest on rozdzielany na dwa kola pomoca dyferencjalu wiec w pracach polowych nic nie powinno sie stac bo naped to naped a nie ozdoba , chyba ze uzywa sie go w transporcie

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
mf365problem Dzisiaj, 15:42
  •  

#9 Share marek71a

marek71a

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 kwiecień 2008 - 08:49

mf365problem [quote name='pawel5314' date='Apr 18 2008, 14:21 ' post='181475']
kolego ale mf 2640 a mf z serii 3xx to dwie inne bajki w twoim przypadku to napewno nie wylaczala sie blokada mostu a tu nie wylacza sie tylko naped bez blokady tzn , moment obrotowy dochodzi do przedniego mostu ale jest on rozdzielany na dwa kola pomoca dyferencjalu wiec w pracach polowych nic nie powinno sie stac bo naped to naped a nie ozdoba , chyba ze uzywa sie go w transporcie


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy