Skocz do zawartości

Zdjęcie

hydramet 12 problem


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share marcin2057

marcin2057

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 893 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 29 luty 2016 - 21:02

hydramet 12 problem

witam, posiadam od niedawna tura Hydramet 12 zamontowanego na Pronar Zefir 85, podłączyłem pod tylne wyjścia hydrauliki, sterowanie na dżojstiku i 3 sekcja na elektrozaworze poprzez naciśnięcie przycisku. Problem polega na tym, że podczas otwierania chwytaka do sianokiszonki pompa ,,stęka'' tak jakby miała jakieś opory. Przy podnoszeniu, pochylaniu czy zamykaniu chwytaka pompa nie ,,stęka'', sprawdziłem gniazda i wtyczki od chwytaka i wydają się być dobre. Chwytak jest na jeden siłownik. Co może byś przyczyną ?



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
hydramet 12 problem Dzisiaj, 13:04
  •  

#2 Share Trewq

Trewq

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 44 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Ryk

Napisany 01 marzec 2016 - 00:06

hydramet 12 problem

może powroty masz zamienione



#3 Share marcin2057

marcin2057

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 893 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 01 marzec 2016 - 08:18

hydramet 12 problem

które powroty, z tyłu ciągnika czy przy rozdzielaczu przy turze?



#4 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 01 marzec 2016 - 09:45

hydramet 12 problem

Albo szybkozłącza albo dzielnik strumienia sterowany elektrycznie.

A nie ma na siłowniku jakiś dławików?



#5 Share PRIMO

PRIMO

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow.Radom
  • Zainteresowania:Nowinki techniczne związane z rolnictwem

Napisany 01 marzec 2016 - 09:48

hydramet 12 problem

Tu możesz mieć problem z elektro-zaworem przy Turze. Kopsnij foto rozdzielacza.


Edytowany przez PRIMO, 01 marzec 2016 - 09:52.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
hydramet 12 problem Dzisiaj, 13:04
  •  

#6 Share Trewq

Trewq

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 44 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Ryk

Napisany 03 marzec 2016 - 23:20

hydramet 12 problem

o takie połączenie mi chodziło zamienione t1 i t2

ale doczytałem się ze Ty masz podłączone tak jak na drugim obrazku wiec wychodzi że albo rozdzielacz ma za mały przepływ na powrocie w momencie otwierania chwytaka albo ty masz w ciągniku skręcony dławik na parze sekcji  

 

 

a proste pytanie zamieniałeś przewody w gniazdach czy był podobny efekt?

 

oczywiście wiesz ze przewody należy podłączyć do pary sekcji

 

Załączone miniaturki

  • roz.JPG
  • roz1.JPG

Edytowany przez Trewq, 03 marzec 2016 - 23:43.


#7 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 05 marzec 2016 - 14:55

hydramet 12 problem

Podłącz powrót z rozdzielacza ładowacza pod wolny spływ.



#8 Share marcin2057

marcin2057

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 893 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 05 marzec 2016 - 22:28

hydramet 12 problem

dziś sprawdziłem, i nie ma różnicy jak podłącze chwytak, zamieniałem gniazda lecz nadal było tak samo przy otwieraniu chwytaka pompa ,,stęka'' . Przy podnoszeniu, opuszczaniu, pochylaniu  i zamykaniu chwytaka jest wszystko dobrze silnik pracował na 800obr./min lecz przy otwieraniu obroty spadały na ok 660obr/ min. Nie wiem czy mam wolny spływ, mam tylko 3 pary wyjść, chyba, że bym podłączył powrót pod korek od wlewu oleju.   Zdjęcie podłączenia chwytaka

Załączone miniaturki

  • P3050246.JPG


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
hydramet 12 problem Dzisiaj, 13:04
  •  

#9 Share Trewq

Trewq

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 44 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Ryk

Napisany 05 marzec 2016 - 23:47

hydramet 12 problem

zerknij na rozdzielacz zobacz jakie masz tam oznaczenia od przewodów P1 to zasilanie z pompy T1 to powrót do rozdzielacza a T2 to swobodny spływ  jeśli ty masz 3 przewody to prawdopodobnie 2 podłączyłeś do jednej pary wyjść w ciągniku a 3 pewnie do wejścia w drugie parze i to jest błąd bo ten t2 musi swobodnie spływać do zbiornika

 

dziwne ze w instrukcji od tura nie miałeś schematu jak podłączyć ten rozdzielacz

 

tu 3 możliwość jak powinien być wpięty rozdzielacz: 

 

 

Załączone miniaturki

  • cd.JPG


Podobne tematy