Skocz do zawartości

Zdjęcie

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?


19 odpowiedzi na ten temat

#1 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2016 - 15:30

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

Witam.

Czy ktoś może wie co może tak hałasować w tylnym moście? Albo zna taki przypadek?

John Deere 6300 skrzynia 6-biegowa, rewers mechaniczny, 4-półbiegi.

 

Link do filmiku: 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Dzisiaj, 13:43
  •  

#2 Share fendt1992

fendt1992

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2016 - 17:59

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

Moze byc wszytko.Rozebrac i bedzie widac 



#3 Share _Grzesiek_5

_Grzesiek_5

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2016 - 21:51

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? a wszystko działa? hamulce na obydwa koła? blokada mechanizmu? wtedy też jest hałas? na każdych biegach jest? tak jak wyżej i tak bez rozbiurki pewnie nic nie da sie zrobić no że chyba ktoś miał identyczny przypadek hałas i już wie co to...

#4 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2016 - 21:58

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

Wszystko działa jak powinno, sprawdzałem po kolei, tylko dziwne dźwięki słyszalne podczas jazdy na biegu 5 i 6, na niższych biegach praktycznie nie słychać.



#5 Share _Grzesiek_5

_Grzesiek_5

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2016 - 22:14

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? To słychać na E i F a na każdym półbiegu słychać na tych dwóch zakresach? musisz wszystko sprawdzić żeby jak najwiecej wykluczyć. wiemy już że to raczej nic w tylnym moście bo gdyby tylny most to by było słychać na każdym biegu, no chyba że dopiero potrzeba odpowiedniej prędkości aby ten dzwięk sie wydobył i dlatego na niższych nie słychać, ale mało prawdopodobne bo na D też już w mniarę szybko jedzie. Więc jak tak to coś jest z E i F nie tak, sprawdz jeszcze czy na wszystkich półbiegach na tych zakresach słychać. A i jeszcze zdublowane są tematu wypadałoby jeden usunąć...
A te praktucznie to nie słychać czy słychać pisz konkretnie, albo słychać albo nie bo tak to sie nie da nic określić pozdro

#6 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2016 - 22:37

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Konkretnie to slychac na wszytkich biegach z tym ze im szybciej jade tym bardziej slychac. Na filmiku jechałem na biegu E.

#7 Share _Grzesiek_5

_Grzesiek_5

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 luty 2016 - 07:31

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? no to jak jednak tak to może być coś i w moście jak na wszystkich, pewnie siadło jakieś łożysko i coś tam sie dzieje nie tak, rozbiórka niestety, ale niech sie wypowiadaja moze ktoś ma dobre pomysły

#8 Share zyz1o

zyz1o

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 luty 2016 - 19:09

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

a lozyska w kole ?? u mnie w deutza tak bylo to lozysko w tylnim kole poszlo



#9 Share _Grzesiek_5

_Grzesiek_5

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 luty 2016 - 21:38

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? możliwe że tak może być trzeba ciągnik do góry i zobaczyć albo na kołach rozbujać go na boki jaki luz mają, ciekawe czy właściciel smarował te łożyska tak jak sie powinno?

#10 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 luty 2016 - 23:15

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

Sprawdzałem i to nie są łożyska, podniosłem tył ciągnika, nie ma nigdzie luzów, koła się normalnie kręcą bez szumów.

 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Dzisiaj, 13:43
  •  

#11 Share zyz1o

zyz1o

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2016 - 10:16

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

powinienes sprawdzic co sie dzieje pod obciazeniem zaczep jakis plug albo przywiaz do drzewa i zobacz co sie bedzie dzialo



#12 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2016 - 19:34

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? ''zyz1o'' możesz coś więcej powiedzieć na temat uszkodzonego łożyska tylnego koła jak do tego doszedłeś(jak to sprawdziłeś), czy były luzy?

#13 Share zyz1o

zyz1o

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2016 - 19:58

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

jezdzilismy ciagnikiem i cos z tylu zaczelo piszczec i skwierczec jak jakas czesc zatarta ja powoli jechalem a wujek nasluchiwal i slychac bylo ze cos w kole podnieslismy tyl ciagnika i te kolo co skwierczalo bujalo sie lekko mechanik rozebral no i tak jak przeczowalismy skonczylo sie lozysko 



#14 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 luty 2016 - 22:42

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Pozwole sobie sprecyzować iż sprawdziłem tylny most i zwolnice i jest wszysko ok, tak więc dźwięk pochodzi z okolici skrzyni powequad bądź skrzyni biegów.

#15 Share fendt1992

fendt1992

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 luty 2016 - 23:43

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

czyli miałes rozebrany tylny most?? moze byc cos z przystawka od przedniego napedu jezeli na kazdym biegu



#16 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 luty 2016 - 15:50

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Rozebralem tylny most i zwolnice, wszystko wyglada jak nowe.
Jutro sprawdzę jeszcze przystawke od przedniego napędu.

#17 Share fendt1992

fendt1992

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 luty 2016 - 20:58

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

a powiedz mi czy na postoju jest wszytko dobrze?? np gdy załączysz sekcji?? nic nie słuchac??



#18 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 luty 2016 - 21:52

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Na postoju nic nie słychać, dopiero jak ruszę zaczynam to słyszeć.

#19 Share M-a-x

M-a-x

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 luty 2016 - 15:31

John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Problem był w przystawce od przedniego napędu, zmieliło dwie tulejki i latał kosz z płytkami i to on tak dzwonił.

Dzięki za pomoc.:)))

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 6300 problem z tylnym mostem? Dzisiaj, 13:43
  •  

#20 Share fendt1992

fendt1992

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 luty 2016 - 16:06

John Deere 6300 problem z tylnym mostem?

no ok .nie ma za co.



Podobne tematy