Skocz do zawartości

Zdjęcie

C-330 tylny most - brak napędu


13 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Brykacz

Brykacz

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 68 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 09 styczeń 2016 - 19:55

C-330 tylny most - brak napędu Podczas pracy z turem w c 330 coś "chrupnęło" w moście i, że tak powiem nie ma napędu tzn. biegi są ale nie jeżdzi. Niedługo i tak będzie rozbierana ale chciałbym się zorientować co mogło nawalić. Jakieś propozycje?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C-330 tylny most - brak napędu Dzisiaj, 20:47
  •  

#2 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3462 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:mechanika

Napisany 09 styczeń 2016 - 20:01

C-330 tylny most - brak napędu

Rozbierzesz  to  zobaczysz, prawdopodobnie  Wałek  ataku  , tuleja  wałka  ...


Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#3 Share JANCZAK1176

JANCZAK1176

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 679 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 styczeń 2016 - 20:04

C-330 tylny most - brak napędu

Wciśnij  blokadę ,może półoś pękła ?



#4 Share wojtal24

wojtal24

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1712 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie

Napisany 09 styczeń 2016 - 20:34

C-330 tylny most - brak napędu

zadzwoń do macieja wróżbity on Ci powie bez rozbierania traktora


ZETOR TEAM

#5 Share Maniek101

Maniek101

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 styczeń 2016 - 18:14

C-330 tylny most - brak napędu

Jak na blokadzie ruszy to półoś jak nie to coś dalej 



#6 Share JANCZAK1176

JANCZAK1176

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 679 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 styczeń 2016 - 19:56

C-330 tylny most - brak napędu

autopsja



#7 Share KULAWA_KOZA

KULAWA_KOZA

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska KOL.
  • Zainteresowania:Wędkarstwo

Napisany 12 styczeń 2016 - 19:25

C-330 tylny most - brak napędu

zadzwoń do macieja wróżbity on Ci powie bez rozbierania traktora

 

Wojtek bój się Boga takie rzeczy pisać :) już ja do tego wrózbity wysłałem darmową wiadomość z poczty wysłałem email to przesladował mnie 2 tyg non stop wiadomości :0 dopiero musiałem zadzwonić do biura obsługi klijenta aby zablokowali przychodzące od niego wiadomości do mnie :)

Co do napędu to podejrzewam że pękła półośka.Tuleja nie powinna pęknąć bo to nie realne tak samo nie mogło oberwać na raz wszystkich zębów na wałku atakujacym .



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C-330 tylny most - brak napędu Dzisiaj, 20:47
  •  

#8 Share Brykacz

Brykacz

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 68 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 13 styczeń 2016 - 13:05

C-330 tylny most - brak napędu Na blokadzie ciapek nie jeździł tylko coś tłukło, po rozebraniu ukazała się ukręcona półoś prawa. Dzięki za pomysły, pozdrawiam.

Załączone miniaturki

  • 20160111_184714.jpg

Edytowany przez Brykacz, 13 styczeń 2016 - 13:08.


#9 Share KULAWA_KOZA

KULAWA_KOZA

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska KOL.
  • Zainteresowania:Wędkarstwo

Napisany 14 styczeń 2016 - 23:34

C-330 tylny most - brak napędu

Pewnie blokada nie odbiła i tak jeżdziłeś , noto obyło sie bez większego rozbierania :)



#10 Share Brykacz

Brykacz

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 68 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 16 styczeń 2016 - 19:18

C-330 tylny most - brak napędu

W tym dniu blokada nie byłą używana ani razu. Postanowiłem od razu wymienić uszczelniacz w prawej pochwie bo sporo oleju przepuszczał, i tu pojawia się problem, wszystko zdemontowane, śruby odkręcone a pochwa ani rusz. Żeby ja zdemontować trzeba rozbierać coś w mechaniźmie różnicowym? 



#11 Share KULAWA_KOZA

KULAWA_KOZA

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska KOL.
  • Zainteresowania:Wędkarstwo

Napisany 17 styczeń 2016 - 07:34

C-330 tylny most - brak napędu

nic nie trzeba, poprostu przywarła do mostu.Weż śrubokręta płackiego i wbij pomiędzy pochwe a obudowę mostu i puści...



#12 Share AlaCapone

AlaCapone

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1240 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie
  • Zainteresowania:Interesują mnie głównie kobietki i
    sporty ekstremalne

Napisany 17 styczeń 2016 - 10:24

C-330 tylny most - brak napędu

Tak, jak pisze kolega @KULAWA_KOZA wyżej, tylko z głową, aby nie uszkodzić żeliwa (szczególnie podatne na uszkodzenie przy obecnych niskich temperaturach). Rób to z kilku stron zaczynając od góry.


Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona cię swoim doświadczeniem.

#13 Share Brykacz

Brykacz

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 68 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 17 styczeń 2016 - 13:15

C-330 tylny most - brak napędu Było ciężko ale pochwa ściągnięta.
Drugie pytanie, przy ta tuleja nad tą podkładką powinna być wbita do końca żeby bęben nie latał góra dół (półoś stoi w pozycji pionowej) bo jak rozebrałem to był luz i nie wiem czy ją dobić czy tak zostawić.

Załączone miniaturki

  • 20160117_130431.jpg

Edytowany przez Brykacz, 17 styczeń 2016 - 13:18.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C-330 tylny most - brak napędu Dzisiaj, 20:47
  •  

#14 Share KULAWA_KOZA

KULAWA_KOZA

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska KOL.
  • Zainteresowania:Wędkarstwo

Napisany 19 styczeń 2016 - 23:32

C-330 tylny most - brak napędu

Tak dobij.

Tam w tej tulejce jest oring.......może warto go wymienić :)



Podobne tematy