Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem


2 odpowiedzi na ten temat

#1 Share kuba063

kuba063

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 grudzień 2015 - 11:58

Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem

Witam. mam ursusa 1002, ostatnio przeszedł remont silnika oraz załozyłem mu nową tarcze sprzęgłową. Po założeniu tarczy łapki są daleko od łozyska oporowego (7-8mm) mimo tego że są maksymalnie wyregulowane (skreciłem juz jak się dało). Po odpaleniu zbyt słabo wysprzegla i nie mogę wrzucić biegu. Po odpaleniu na zaciąg i wciśnięciu sprzegła ciagnik się zatrzyma ale gdy wyrzuce luz nie mogę go włączyć. Czy da się jakoś sprawić zeby dosunąć łożysko do łapek?



Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
Ursus C330M w bardzo dobrym stanie


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 15900.00 PLN
  • 22 mar 2017
Ursus c-360    Zadbany, Pierwszy Właściciel


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 16500.00 PLN
  • 20 lut 2017
Ursus 902


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 23000.00 PLN
  • 18 mar 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem Dzisiaj, 23:10
  •  

#2 Share iron

iron

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1407 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kłodzko

Napisany 19 grudzień 2015 - 12:32

Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem regulacja jest pod kabiną przy pedale sprzęgła. klucz 17 chyba

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem Dzisiaj, 23:10
  •  

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem Dzisiaj, 23:10
  •  

#3 Share Majcin

Majcin

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie/ LC

Napisany 19 luty 2016 - 14:22

Ursus 1002- problem z wysprzęglaniem

Co może być przyczyną nie wysprzęglania (912). Orałem jedno koło ślizgało się (włączyłem blokadę szedł ale po chwili zaczął się zagrzebywać ) wdusiłem sprzęgło i coś pyknęło :) patrzę do tyłu koła kręcą się. Ciągnie cały czas przy wduszonym sprzęgle.
Słoneczko na docisku chyba powinno być trochę wypukłe, łożysko nie dotyka do niego ( zdjęcie zrobione na wciśniętym sprzęgle)
W hamulcu przy ruszaniu pedałem wałek razem chodzi to tutaj chyba wszystko w porządku.

Załączone pliki



Podobne tematy