Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem w 16145 -silnik


6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share garos

garos

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 28 październik 2015 - 21:26

problem w 16145 -silnik

Witam mam problem w 16'ce ponieważ jeśli silnik dostanie wysokie obciążenie np przy pracy z broną wirową 3m to zacina sie na tłokach?? Tłoki puchną i po chwili udusi mi ciągnik. Temperatura w tedy to 60-70 stopni a z chłodnicy wylało sie 4-5 l płynu,postoi w tedy jakies 10 min ostygnie i jest ok.  Zaczyna sie to na 5 tłoku (2 od kabiny) Tłoki maja 1,5 roku 900 mtg (oryginał zetorowskie) 

 

Jaką założyc uszczelke , z iloma dziurami otwartymi. Chodził na 3 zaślepionych 2 otwarte ale co jakiś czas wydmuchiwał i sie troche grzał postanowiliśmy zakładać takie z wszystkimi otwartymi. Jeśli nie było takich to wycinaliśmy otwory ale od tego momentu zaczął sie ten problem z tłokami. Czy płyn nie dociera do ostatnich tłoków?? nie ma krązenia? 

 

 

I czy ktoś by mógł powiedzieć po co są te zaślepione otwory w uszczelce dlaczego takie robią?

 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem w 16145 -silnik Dzisiaj, 17:51
  •  

#2 Share ZYLA

ZYLA

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie

Napisany 28 październik 2015 - 21:41

problem w 16145 -silnik I po to jak napisałeś pewnie są te otwory. Jeśli są otwarte to płyn krąży przez nie drogą najnizszego oporu, tym sam w ostatnich tłokach jego ruch maleje czy też zanika całkowicie.

Teraz już pewnie masz przegrzane te sekcje niestety.

#3 Share garos

garos

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 28 październik 2015 - 21:48

problem w 16145 -silnik

No dobrze to w takim razie po co robia chyba 3 rodzaje uszczelek??  Ale też 2 sprawa 2 lata temu na jesien chodził po 6-10 godzin w orce na takim żółtym ile  praktycznie bez wody bo jak wywalał to sie powiedziało ze albo niech sie zje**ie do końca albo niech chodzi i nie pracował lekko bo jak chodził to na 100% obciążenie i nie działo sie nic a tu pochodzi jakieś 5 min i juz staje 


Edytowany przez garos, 28 październik 2015 - 21:53.


#4 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3925 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 28 październik 2015 - 22:23

problem w 16145 -silnik

Tego w jakim celu jest tyle typów uszczelek to raczej nikt nie wie, jest taka teoria żeby zakładać taką jaka była.

 

Podobne miałem objawy i winną była uszczelka,  zakręć korek i wężyk od przelewu w butelkę z wodą jak będzie bomblować to gdzieś nieszczelność aby zlokalizować lepiej wyjmuj pojedynczo wtryski i zobaczysz który tłok dmucha.

 

Przewód łączący chłodnicę z chłodnicą olejową nie zwisa ?


"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem w 16145 -silnik Dzisiaj, 17:51
  •  

#5 Share garos

garos

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 28 październik 2015 - 22:28

problem w 16145 -silnik

Troche zwisa ale co to ma do żeczy? ta chłodniczka chłodzi olej z silnika tak?



#6 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3925 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 28 październik 2015 - 22:41

problem w 16145 -silnik

Teoretycznie nic ale praktycznie też może być winny bo jest problem z obiegiem.

 

U nas było kiedyś tak że jak ciągnik rozgrzał się na wolnych obrotach to potem pracował ok a jak poszedł od razu w "robotę" to potrafił zrobić fontannę (tylko nie przycierał U-1004) po podniesieniu przewodu tak że był na prosto w linii z króćcami problem ustał.

 

Problem pojawił się po wymianie uszczelki i właśnie przewodu łączącego, każdy obstawiał winę uszczelki bo była założona inna, zmieniliśmy i na taką co była w oryginale ale bez rezultatu dopiero wspominany przewód pomógł.


"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem w 16145 -silnik Dzisiaj, 17:51
  •  

#7 Share garos

garos

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 28 październik 2015 - 22:46

problem w 16145 -silnik

Dobrze jutro będziemy składać to go poprawimy. już nie mamy pojęcia co jest nie tak wszystko nowe i od wiosny nie robi nic jedynie co zrobił 200 mtg z prasą i w transporcie troche a tak to więcej stoi w garażu jak robi   Dzięki za pomoc jak cos to będe jeszcze pisał



Podobne tematy