Skocz do zawartości

Zdjęcie

John deere 6800


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share czmochu97

czmochu97

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 39 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gruta

Napisany 22 sierpień 2015 - 06:59

John deere 6800 Witam, mam problem z moim Johnem. Podczas pracy, w tej chwili przy gruberze ciągnik jeździ 3-4 godziny i gaśnie nie wiadomo z jakich przyczyn. Gaśnie jakby odciął mu zapłon. Później nie mogę go odpalić. pytanie takie dlaczego gaśnie i dlaczego nie mogę odpalić. Pompa paliwowa po regeneracji, filtry powietrza nowe, filtr paliwa nowy, czujnik przy pompę paliwowej, który służy do gaszenia też jest nowy. Proszę o pomoc, tak pracować się nie da.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John deere 6800 Dzisiaj, 09:30
  •  

#2 Share czmochu97

czmochu97

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 39 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gruta

Napisany 22 sierpień 2015 - 08:37

John deere 6800 Wtryskiwacze też były sprawdzane i są okej.

#3 Share roxor

roxor

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 sierpień 2015 - 13:24

John deere 6800

Po wycieraczką w kabinie znajdziesz takie okienko przez które zobaczysz węże paliwowe co wchodzą do zbiornika. Odkręć węże i odkręć takie dwie mniejsze śrubki i wyciągnij pompkę zasilającą z całym filtrem i wyczyść to sitko co jest w zbiorniku lub wymień na nowe. Rozebranie tego jest banalnie proste. Daj znać czy pomogło. 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John deere 6800 Dzisiaj, 09:30
  •  

#4 Share johenek

johenek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Woj. Świętokrzyskie

Napisany 22 sierpień 2015 - 22:07

John deere 6800

kolego a jak ciągnik ostygnie to odpala już normalnie, jeśli tak to któryś czujnik temp. szwankuje i odcina zapłon aby zapobiec uszkodzenie elementu. Naprawiałem JD 6320 i tam był podobny problem że ciągnik gasł po rozgrzaniu, właściciel też na wydawał kasy na regeneracje pompy i w2trysków a tu okazało się że padł czujnik temp. cieczy w silniku. Jak go wymieniłem wszystko wróciło do normy :)


KPK Kumurun Team

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John deere 6800 Dzisiaj, 09:30
  •  

#5 Share czmochu97

czmochu97

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 39 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gruta

Napisany 23 sierpień 2015 - 00:32

John deere 6800 Wczoraj na przykład ciągnik pracował dobrze Przez 5 godzin na pełnym.. I nagle zgasł. Pompke odkrecalismy i jest ok. Pokombinuje jeszcze z czujnikami

Podobne tematy