Skocz do zawartości

Zdjęcie

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share MatriX6

MatriX6

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2015 - 14:53

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając

witam, mam problem  wyświetlają mi się kontrolki jedna to trójkat czerwony a druga od oleju. Do tej pory zapalała się po rozgrzaniu ciągnika w pracy a teraz ciągle się palą. Przez to nie ma półbiegów wom-u żółw/zając przedniego napędu oraz blokady mostów. To wszystko raczej jest ze sobą połączone w jakiś sposób bo gdy to mi się wyświetlało po rozgrzaniu to takie objawy były. Teraz są ciągle od momentu odpalenia nawet zimnego ciągnika. Proszę o pomoc.



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając Dzisiaj, 15:12
  •  

#2 Share slajders25

slajders25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA

Napisany 28 lipiec 2015 - 18:14

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając

Miałem podobny problem. Wina leżała w zapchanym filtrze hydrauliki - tym podłużnym. Kupiłem zamiennik ale po tygodniu sytuacja się powtórzyła. Wymieniłem po raz drugi na donaldsona i po problemie



#3 Share MatriX6

MatriX6

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 sierpień 2015 - 15:29

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając ja wlasnie wymieniam tylko na donaldsona i tym razem. ale to nic nie daje. chyba cos z cisnieniem oleju na drugiej sekcji pompy. bezpieczniki sa ok kable i kostki ok elektrozawory ok.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając Dzisiaj, 15:12
  •  

#4 Share Calapuno91

Calapuno91

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 12 październik 2015 - 11:04

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając

Witam,

@MatriX6 udało Ci się naprawić ten problem?

 

W moim traktorze jest podobny. Świeci się kontrolka od ciśnienia oleju. Filtr podłużny wymieniony na nowy, czujnik "wydmuchany" a problem dalej został tzn. WOM i półbiegi nie działają... ;/

 

Ktoś miał jeszcze podobny problem? Jeśli tak to jak sobie z nim poradził? 

 

 



#5 Share Variotechnic

Variotechnic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 99 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Sklep z cześcimi i olejami do MF, FENDT
    Serwis skrzyń biegów i naprawa Ciągników Fendt i MF

Napisany 12 październik 2015 - 18:06

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając

Witam,
@MatriX6 udało Ci się naprawić ten problem?

W moim traktorze jest podobny. Świeci się kontrolka od ciśnienia oleju. Filtr podłużny wymieniony na nowy, czujnik "wydmuchany" a problem dalej został tzn. WOM i półbiegi nie działają... ;/

Ktoś miał jeszcze podobny problem? Jeśli tak to jak sobie z nim poradził?


Mierzyłeś czy masz ciśnienie systemowe?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając Dzisiaj, 15:12
  •  

#6 Share kamillo96

kamillo96

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 październik 2015 - 17:39

mf 8110 brak pólbiegów wom żółw/zając

a sprawdzałeś czujnik



Podobne tematy