Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem NH 1540


3 odpowiedzi na ten temat

#1 Share staszek94

staszek94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 lipiec 2015 - 18:59

Problem NH 1540

Witam, moj problem wyglada nastepujaco, odpalilem kombajn po zimie i odpalil bez zarzutu.

 

Chcialem go ponownie odpalic, lecz nie chcial nawet ruszyc kolem o pelen obrot. Wyjalem, wyczyscilem rozrusznik (komutator, szczotki, cewki, bendix, nasmarowalem ponownie benidix i zlozylem do kupy), bo myslalem ze to moze jego wina.

 

Wciskajac przycisk rozrusznika jest tylko slychac takie male cykniecie; bendix sie nie wysuwa, wirnik nie kreci, tak jakby nie mial pradu lecz kopie dobrze jak na 12v az mi reka zdretwiala, wymienilem kabel na automacie wlacznika bendixa ten idacy od stacyjki, bo myslalem ze to jego wina. Zanim zamontowalem rozrusznik, podlaczylem pod akumulator, + na gorna szpilke i na srubke "po stacyjce", masa na obudowe, dzialal bez zarzutu.

 

Odpalajac na krotko tj mlotkiem na + od akumulatora na gornej szpilce i na ten kabel/szpilke nizej zwarcie jest, ale nie iskrzy sie tak jak powinno (specjalnie sprawdzilem pozniej w ciagniku i na tamtym rozruszniku iskry sa az biale, przyciaga klucz, ktorym robie zwarcie, a tutaj pomaranczowe i zero oznak jakiejkolwiek reakcji ze strony rozrusznika.

Wykluczam akumulatory, bo sa roczne, dobrze naladowane, trzymaja napiecie.

 

Co moglo stać sie z rozrusznikiem?

Co moglo stac sie ze nie mial ochoty odpalic zanim zdemontowalem rozrusznik?

 

 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem NH 1540 Dzisiaj, 16:24
  •  

#2 Share withanight

withanight

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 lipiec 2015 - 19:11

Problem NH 1540 A masa i klemy wyczyszczone?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem NH 1540 Dzisiaj, 16:24
  •  

#3 Share sadek9

sadek9

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lidzbark Warmiński

Napisany 13 lipiec 2015 - 19:13

Problem NH 1540 a klemy sprawdzaleś?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem NH 1540 Dzisiaj, 16:24
  •  

#4 Share adrian1978

adrian1978

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 lipiec 2015 - 19:24

Problem NH 1540

Jakie napięcie na kablu od elektromagnesu ?

 


Edytowany przez adrian1978, 13 lipiec 2015 - 19:26.


Podobne tematy