Skocz do zawartości

Zdjęcie

John Deere 6600 problem z wom


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share szmyra

szmyra

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 16 czerwiec 2015 - 18:39

John Deere 6600 problem z wom

Witam, posiadam ciagnik JD 6600 i od pewnego czasu coraz rzadziej załącza mi wom, dokładnie wygląda to tak, że załączam go i czasem od razu się włączy, jednak gdy go wyłączę i chce zaraz załączyć to zaczyna migać kontrolka i trzeba parę razy zał i wył aż w końcu zaskoczy, nie raz nawet po wyłączeniu womu kontrolka przez chwile mruga. Zacząłem od zamiany cewek z blokady mechanizmu ale to nic nie dało, podejrzewam że mógłby to być przekaźnik ale w skrzynce z bezpiecznikami nie ma przekaźnika od womu ani przedniego napędu czy blokady dyferencjału (te trzy podzespoły są na jednym bezpieczniku) i chciałem zapytać czy ktos się orientuje jak to jest tu rozwiązane, czy przekaźnik jest gdzies schowany, czy to przez komputer idzie, rozebrałem też sam załącznik, który jest na górze ale jest w świetnym stanie i nie wiem gdzie teraz ręce wsadzić, czego szukać. Proszę o pomoc, z góry dziękuję ;)



Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
John Deere 6910 Oryginał z Turem, godny uwagi sprowadzony z Niemiec


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki John Deere
  • 128000.00 PLN
  • 27 sie 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 6600 problem z wom Dzisiaj, 05:50
  •  

#2 Share waldac

waldac

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 czerwiec 2015 - 19:56

John Deere 6600 problem z wom

a czujnik obrotów wału ??

 



#3 Share szmyra

szmyra

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 16 czerwiec 2015 - 20:35

John Deere 6600 problem z wom Ten czujnik nie ma nic z tym wspolnego,na wypietym czy wpietym caly czas tak samo

Edytowany przez szmyra, 16 czerwiec 2015 - 20:37.


#4 Share waldac

waldac

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 czerwiec 2015 - 20:56

John Deere 6600 problem z wom

pytanie czy działa

 

jęeśli czujnik nie wykazuje prawidłowo obrotów, komputer odcina naped wałka

 


na wypietym czujniku powiniem zatrzymać wałek, ale po wypieciu go i ponownym uruchomieniu ciagnika powinein działć na sztywno - taka opcja aby dokończyć pracę



#5 Share szmyra

szmyra

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 16 czerwiec 2015 - 22:58

John Deere 6600 problem z wom Nie wiem jak to ma dzialac faktycznie ale u mnie walek idzie zalaczyc bez czujnika, pozatym jak na luz sie wbije to czujnik nie dziala, a obr wskazuje prawidlowo, po wypieciu czujnika nic sie nie zmienia raz idzie zalaczyc a raz nie dlatego mysle ze to cos innego, myslalem o przekazniku bo jak jest stary to styki sie zanieczyszcza i juz nie przewodza, takie sytuacje czesto sa w samochodach, jednak nie wiem czy i gdzie to mozy byc w tym ciagniku, nawet na pokrywie z bezpiecznikow nie ma zaznaczonego zadnego przekaznika z womu i zastanawiam sie jak to jest pomyslane...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 6600 problem z wom Dzisiaj, 05:50
  •  

#6 Share jelonek6620

jelonek6620

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:dolnośląskie

Napisany 06 marzec 2017 - 20:29

John Deere 6600 problem z wom

jaka była przyczyna bo u mnie dzieje sie to samo?

 



#7 Share szmyra

szmyra

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 11 marzec 2017 - 06:51

John Deere 6600 problem z wom Szczerze mówiąc do konca nie rozwiazalem problemu ale na 90% jestem pewny ze problem tkwi w samej wtyczce, piny sa wytarte i pogiete, kiedy je srubokretem pozaciskam to chodzi prawie bezproblemowo, a po czasie problem ppwraca trzeba by wymienic wtyczke lub same piny

#8 Share Michal1185

Michal1185

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 04 lipiec 2017 - 10:47

John Deere 6600 problem z wom Witam. Miałem taki sam problem u siebie w jd 6810 sprawdziliśmy wszystkie styki, cewke, włącznik, czujnik i nic. Okazało się że to była wina kontrolera bcu. Oddałem do naprawy koszt 1600 zł. Gość który mi to naprawiał powiedział że te serie 00 i 10 tak mają, po prostu swoje wychodziło i tyle.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 6600 problem z wom Dzisiaj, 05:50
  •  

#9 Share szmyra

szmyra

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 09 lipiec 2017 - 14:22

John Deere 6600 problem z wom Kontroler bcu- to masz na myśli sterownik który jest pod bezpiecznikami? Wystarczyło w środku go naprawić czy wymieniłeś na inny?

Podobne tematy