Skocz do zawartości

Zdjęcie

władimiriec t25


2630 odpowiedzi na ten temat

#961 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8984 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 21 styczeń 2011 - 21:31

władimiriec t25

No kolego milanreal1 jak ty masz kucyka i ciągasz nim brony srednie no to nie dziwne.Ja z pracy mojego ciągniak z tym agregatem jestem zadowolony i i kultywator puszczam gleboko ;)


Kolego brony ciężkie to C-360 ma problem. A brony ciężkie do kultywatora nie potrzebne bo brony ciężkie i tak dość głęboko spulchniają glebę. A kultywatora głęboko nie zapuścisz, przyjedź do mnie a po oranym na 10cm z wałkiem metra nie przejedziesz.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 00:14
  •  

#962 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 21 styczeń 2011 - 21:52

władimiriec t25 przed siew max 6 cm bo głębiejto zaraz i ziarno głębiej jest umieszcozne i wschody lipne
Mój Wladimirec podbija świat

#963 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8984 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 21 styczeń 2011 - 22:35

władimiriec t25 Nie do końca rozumiem... Mówisz chyba o bronowaniu po siewie?
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#964 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 21 styczeń 2011 - 22:47

władimiriec t25 Przed siewem nalepiuej płytko agregatować. Sam się przekonałem. jechałem 6-7 cm teraz a rok temu ponad 10 i o wiele ładniejsze zboże mam w tym roku. Jak bym miał wał to moge głębiej bo wał by zagęścił ziemie a ja tylko bronki ciagne
Mój Wladimirec podbija świat

#965 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8984 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 21 styczeń 2011 - 23:05

władimiriec t25 Tzn powiem tak, po orce zimowej lepsze efekty daje ciut głębiej, a po orce siewnej głębokość mniejsza niż 10cm jest ok. Mam pojedynczy wałek strunowy dlatego do dobrego wyrównania i spulchnienia trzeba dobrze ustawić cały zestaw. Dobra ale koniec tego OT.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#966 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 22 styczeń 2011 - 13:08

władimiriec t25 Żeby wyjąć kolumnie kierowniczą to muszę z przodu podnośnic kabinę z błotnikami czy nie muszę bo muszę rozebrać a nie wiem za co się zabrać.

#967 Share tomek12345

tomek12345

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:wojsko, następnie mechanizacja,rolnictwo, motocykle

Napisany 22 styczeń 2011 - 15:31

władimiriec t25 nie musisz, wystarczy tylko podłogę odkręcić, a co się dzieje ze musisz odkręcać????

#968 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 22 styczeń 2011 - 15:39

władimiriec t25 Ślimak masz duże luzy i regulacja już nie pomaga,ciężko jest go utrzymać na równej drodze jak się jedzie 6 i 2300 obr/min.

#969 Share marian2011

marian2011

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1475 postów

Napisany 22 styczeń 2011 - 17:05

władimiriec t25 Mój ma 32 lata też mi latał jak oszalały regulacja nakrętką nic nie dała ,godzina kolumnę powinieneś spokojnie mieć na zewnątrz rozebrałem łożysko zsuneło się jakoś z tej oski regulacyjnej widocznie za mocno śrubę regulacyjną pokręciłem dla pewności zapunktowałem łożysko spawarką aby się nie zsunęło i ustawiłem najciaśniej z najmniejszym luzem układ kierowniczy i zamontowałem w ciągniku i jazda jak nowym ,raczej nic nie było wyrobione w przekładni

#970 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 22 styczeń 2011 - 18:08

władimiriec t25 Dzięki teraz będę wiedział na co zwracać uwagę przy naprawie.@marian 2011 muszę podnosić przód błotników czy wyjdzie tak bez większego rozbierania?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 00:14
  •  

#971 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 22 styczeń 2011 - 19:01

władimiriec t25 Tylko podłoge i wywalisz B)
Mój Wladimirec podbija świat

#972 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 22 styczeń 2011 - 19:05

władimiriec t25 Tylko podłogę na pewno żeby się nie narobił,jeszcze na dodatek zrobię co nie potrzebne.

#973 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 22 styczeń 2011 - 19:09

władimiriec t25 robiłem już to B)
Mój Wladimirec podbija świat

#974 Share Jasiek66

Jasiek66

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 styczeń 2011 - 22:14

władimiriec t25 Panowie podajcie więcej informacji jak to zrobić, w firmie mamy taki jeden kosmolot i kierownica lata jak żyd po pustym sklepie. Nasi mechanicy sie w ogóle nie chca do niego zabierać. Byłoby dobrze jak bym im strzelił gdzie i jak maja zajrzeć, bo w Ruskim czelendżerze w ogóle orientacji nie mam :)

#975 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 23 styczeń 2011 - 09:27

władimiriec t25 Zobaczę dzisiaj w katalogu jak to mniej więcej wygląda,to będę wiedział od czego zacząć.

#976 Share dzigit

dzigit

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 64 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie-Klementowice

Napisany 23 styczeń 2011 - 23:36

władimiriec t25 U mnie kiedy kolumna nabrała luzów, mechanik zamontował nam (oczywiście na nasze polecenie) kolumnę od 360 i obniżył trochę kierownicę. O ile mi wiadomo to był też zmieniony drążek od 360 chyba tylko skrócony. szczegółów nie znam bo byłem wtedy mały :P . Ale z mojego doświadczenia (bo jeździłem też takim na oryginalnej kolumnie) widzę że prowadzi się lepiej i przyjemniej a co najważniejsze WYGODNIEJ po takiej przeróbce, także polecam :)
POWER IS BACK
POWER IS MTZ

#977 Share volvo

volvo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 768 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Złoczew
  • Zainteresowania:Historia,motoryzacja,technika

Napisany 24 styczeń 2011 - 09:03

władimiriec t25 Przekładnia kierownicza od C 360 jest idealna do władka.znajomy ma.nie potrzeba wspomagania.
A tak swoją drogą ciekawi mnie ile T25 śmiga w Polsce?To niezły rynek potencjalnych kupców części.
Władek oryginalnie jest trochę gołym ciągnikiem.Zaczepy można kupić,rozruszniki też.Brakuje mocowania
uciągów z tyłu traktora.Są co prawda uchwyty przykręcane do zwolnic ale nie pasują do opuszczonego
T25.Ja mam belkę z przyspawanymi uchwytami przykręconą z tyłu dolnego zaczepu.Rozwiązanie idealne,
nie obrywa zwolnic a nawet jak sie urwie to nie uszkadza nic w ciągniku.Druga sprawa to brak
obciążników na tył.Od dłuższego czasu próbuje kupić od C 330 stary typ,szukam ale najbliżej co znalazłem
to 300 km.Odlewnie produkują różne typy obciążników,mogłyby robić pasujące do władka.Te od czterdziestki
są paskudne,psują wygląd pięknego T25

#978 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 24 styczeń 2011 - 14:07

władimiriec t25

Zaczepy można kupić,rozruszniki też


Rozrusznik to masz w standardzie i zaczep też jest,przynajmniej u mnie było. B)

#979 Share Marecki2922

Marecki2922

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 24 styczeń 2011 - 14:48

władimiriec t25 jak by kogoś interesowało to mam na zbyciu kolumnę kierowniczą do władka po kapitalnym remnocie gwarantuję zero luzu, remont kosztował mnie około 150 zł ,za 250 sprzedam 695212785tel

Sprzedam siewnik do kukurydzy Kuhn Maxima czterorzędowy z 2013 r jestem pierwszym właścicielem , stan idealny zasiał około 400 ha 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 00:14
  •  

#980 Share tomi382

tomi382

    NIEZALEŻNY

  • Members
  • PipPipPip
  • 1460 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Ząbkowic Śląskich

Napisany 24 styczeń 2011 - 15:28

władimiriec t25

Kolego brony ciężkie to C-360 ma problem.

Ja tam sie nie czaje i brony ciężkie 5-cio polowe i na 4 szosowej jadę i tylko trochę pokopci przy starcie a później leci na połowie gazu

Podobne tematy