Skocz do zawartości

Zdjęcie

władimiriec t25


2630 odpowiedzi na ten temat

#741 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 21 grudzień 2009 - 18:09

władimiriec t25 Jak najbardziej.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 08:48
  •  

#742 Share blazek

blazek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 21 grudzień 2009 - 20:11

władimiriec t25 Z jakiej firmy sa najlepsze rozruszniki a jakiej firmy unikac ;)

#743 Share szary35

szary35

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:byłe radomskie
  • Zainteresowania:rolnictwo

Napisany 21 grudzień 2009 - 20:32

władimiriec t25

Ciekawe jak sie porusza po drogach :)

Suchajcie dzisiaj u momego władka odkręciłem pokrywy zaworów i poluzowały śróby trzymające klawiaturę okazało się, ;) że jest zerwany gwint w głowicy przy dwóch śróbach. Pewnie się zerwał dlatego że śróby poluzowały.
Co mam teraz zrobić???

Z góry dzięki za pomoc.

I właśnie dlatego nie miałeś odprężnika

#744 Share tommot003

tommot003

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat: kielecki
  • Zainteresowania:Mororyzacja, rolnictwo

Napisany 21 grudzień 2009 - 21:14

władimiriec t25 Ja mam taki rozrusznik i jest "miodzio" :)
do szary35 właśnie się kapnołem ;)

#745 Share Cygan111

Cygan111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 grudzień 2009 - 12:40

władimiriec t25 Jam mam t 25a i c 360 władymirem robiłem wszystko nawet prasowałem welgerem (paczki) i szedł jak burza na 1 potem kupiłem c 360 ale itak więcej rzeczy robie t 25a mniej pali a c 330 sie nadaje

Jam mam t 25a i c 360 władymirem robiłem wszystko nawet prasowałem welgerem (paczki) i szedł jak burza na 1 potem kupiłem c 360 ale itak więcej rzeczy robie t 25a mniej pali a c 330 sie nadaje

Jam mam t 25a i c 360 władymirem robiłem wszystko nawet prasowałem welgerem (paczki) i szedł jak burza na 1 potem kupiłem c 360 ale itak więcej rzeczy robie t 25a mniej pali a c 330 sie nadaje

#746 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 26 grudzień 2009 - 22:19

władimiriec t25

Z jakiej firmy sa najlepsze rozruszniki a jakiej firmy unikac :lol:


Ja mam magnetona Czeksi, bdb. A alternator wziełem Jubana rozruszniki też robią. Jezeli tak samo dobre jak alternatory to gorąco polecam Litewskie Jubana. Na allegro pełno jest tego
Mój Wladimirec podbija świat

#747 Share ZETORRRRRR

ZETORRRRRR

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 83 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świecie

Napisany 27 grudzień 2009 - 18:01

władimiriec t25 Ja Też mam litewskiego :lol:
Polecam bardzo ten rozrtusznik, u mnie przy -20 jak nawet olej zesztywnieje to kreci jak mały samochodzik, jeszcze tylko zregenerować pompe wtryskową i zapali bez niczego przy takim mrozie.]
Do tego rozrusznika mam nowe aku 120Ah i kreci kilka minut odpali zgaśnie i tak kilka razy i nie czyje ze aku pada

A i mam pytanko :D
Co sądzicie o wspomaganiu do t25, wyjętego z sieczakrni samobieżnej fortshritt(modelu dokładnego nie znam)
mam z niej orbitol i przewody i pompe sprubuje załatwić.
I pytanie jak można to zrobić żeby było najwygodniej, podajcie propozycje, czy jaki kolwiek siłownik dwustronnego działania zadziała jak trzeba?? oraz czy to wypali??
Prosze podawajcie sposoby jak macie zrobione wspomagania i jak to można zrobić, fotki mile widziane :D

#748 Share arek92

arek92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin/Wielkopolska

Napisany 27 grudzień 2009 - 18:46

władimiriec t25 Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem t-25, gdy przekręcam kluczyk to rozrusznik nawet nie drgnie a kontrolki przygasają i muszę odpalać na krótko, jaka jest tego przyczyna?

#749 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 27 grudzień 2009 - 18:55

władimiriec t25 Moze aku siadło? Albo jedna przyczyna jeszcze. rok temu przed kapitalką po zimie pierwszy raz odpalałem to naładowałem a on ledwo co kręcił i radio się aż wyłaczyło. Klema+ była zasyfiona na maxa
Mój Wladimirec podbija świat

#750 Share arek92

arek92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin/Wielkopolska

Napisany 27 grudzień 2009 - 19:00

władimiriec t25 Akumulatory nie są słabe bo na krótko odpala bez problemu, klemy też sprawdzałem bo dolewałem wody.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 08:48
  •  

#751 Share ZETORRRRRR

ZETORRRRRR

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 83 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świecie

Napisany 28 grudzień 2009 - 22:41

władimiriec t25

Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem t-25, gdy przekręcam kluczyk to rozrusznik nawet nie drgnie a kontrolki przygasają i muszę odpalać na krótko, jaka jest tego przyczyna?

Sprawdź stacyjke, przewody te co idą do elektromagnezu od stacyjki, u mnie kiedyś też cieżko kręcił bo gdzieś sie tam zwara robiła.

#752 Share RexiL

RexiL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wschód
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Motoryzacja,Wędkarstwo,Piłka Nożna

Napisany 28 grudzień 2009 - 22:46

władimiriec t25 NIe wiem czemu, ale lubię wrzucić w nim 5 bieg gaz do podłogi i słuchać jak się rozpędza ten piękny odgłos :lol:

#753 Share arek92

arek92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin/Wielkopolska

Napisany 29 grudzień 2009 - 14:01

władimiriec t25

Sprawdź stacyjke, przewody te co idą do elektromagnezu od stacyjki, u mnie kiedyś też cieżko kręcił bo gdzieś sie tam zwara robiła.

Już wszystko sprawdzałem, nawet założyłem nową stacyjkę, włącznik prądu to już chyba z 10 i obok stacyjki założyłem przycisk którym odpalam, ale po jakimś czasie znowu nie chciał odpalać nawet tym przyciskiem, a rozrusznik wcale nie kręci...

#754 Share blazek

blazek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 29 grudzień 2009 - 19:17

władimiriec t25 Nie jestem pewny czy tak jest we wszystkich Wladkach ale u mnie jest taki cwancyk orginalnie montowany przy dzwigni zmiany biegow a dokladnie przy malej czyli przod-tyl i moj zapala tylko wtedy gdy dzwignia jest na luzie moze u ciebie tez jest takie cos i to nawalilo jak nie kreci wogole,jak jest to sprobuj odlaczyc od niego te 2 kabelki i skrec je razem i wtedy sprobuj

#755 Share ZETORRRRRR

ZETORRRRRR

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 83 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świecie

Napisany 29 grudzień 2009 - 19:55

władimiriec t25 No racja ja mam to wyłączone to normalnie pali, a kabelków nie złączaj tylko rozłacz na początek i odpal a później złącz i sprubuj odpalić.

Edytowany przez andrzej2110, 01 styczeń 2010 - 22:15.
Cytowanie poprzedniego posta


#756 Share blazek

blazek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 29 grudzień 2009 - 21:14

władimiriec t25 Jak rozlaczy to napewno nie odpali wiem bo u mnie jak sie kiedys 1 kabelek urwal to nie szlo zapalic wiec jak juz cos to powinny byc zlaczone :lol:

#757 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 29 grudzień 2009 - 21:42

władimiriec t25 Zrób tak jak u mnie jeden McGyver Bo to od stacyjki o ile ise nie myle, czerwony kabel idzie przez skrzynie. Puśc drugi ale prosto pod rozrusznik.
Mój Wladimirec podbija świat

#758 Share arek92

arek92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin/Wielkopolska

Napisany 29 grudzień 2009 - 22:46

władimiriec t25 Ja mam tylko jedną dźwignię, a ten kabelek to jest po to żeby na biegu nie odpalił ale u mnie jest odłączony już z 15 lat albo więcej, nie chce odpalać od jakiś 3 lat a jak postoi na słońcu w upał to już wiem że nie odpali...

#759 Share smolar

smolar

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:miedziana
  • Zainteresowania:ROLNICTWO

Napisany 11 styczeń 2010 - 13:59

władimiriec t25 arek92 u mnie było podobnie,że jak przekręcałem kluczyk to nawet nie drgnoł, okazało się, że do masy dostała się woda i zrobiła się rdza i po wyczyszczeniu z rdzy wszystko grało
Władek rządzi :D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 08:48
  •  

#760 Share Andre2828

Andre2828

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 13 styczeń 2010 - 11:54

władimiriec t25

Ja Też mam litewskiego ;)
Polecam bardzo ten rozrtusznik, u mnie przy -20 jak nawet olej zesztywnieje to kreci jak mały samochodzik, jeszcze tylko zregenerować pompe wtryskową i zapali bez niczego przy takim mrozie.]
Do tego rozrusznika mam nowe aku 120Ah i kreci kilka minut odpali zgaśnie i tak kilka razy i nie czyje ze aku pada

A i mam pytanko ;)
Co sądzicie o wspomaganiu do t25, wyjętego z sieczakrni samobieżnej fortshritt(modelu dokładnego nie znam)
mam z niej orbitol i przewody i pompe sprubuje załatwić.
I pytanie jak można to zrobić żeby było najwygodniej, podajcie propozycje, czy jaki kolwiek siłownik dwustronnego działania zadziała jak trzeba?? oraz czy to wypali??
Prosze podawajcie sposoby jak macie zrobione wspomagania i jak to można zrobić, fotki mile widziane :P


Ostatnio zrobiłem wspomaganie kierownicy do swojego "Władka"-kolumna kierownicza z orbitrolem z wózka widłowego,dzielnik strumienia(nowy),mały siłownik,końcówka drażka kierowniczego,węże i złaczki hydrauliczne w sumie koszt około 1500 złotych.
Wszystko działa,tylko teraz jak sa mrozy to po odpaleniu musi chwilkę popracować,aby zagrzać olej-jeden dla całej hydrauliki.

Podobne tematy