Skocz do zawartości

Zdjęcie

władimiriec t25


2630 odpowiedzi na ten temat

#481 Share RexiL

RexiL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wschód
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Motoryzacja,Wędkarstwo,Piłka Nożna

Napisany 22 wrzesień 2008 - 18:09

władimiriec t25 Mam Pytanie czy mógłby mi ktoś powiedzieć co jak i gdzie po podłączać wszystko od początku Żeby światła działały,ponieważ nie znam się na tym a światła nie działają TYLKO WSZYSTKO ODPOCZĄtku każdy Kabel, doKładnie wytłumaczyć Help Me Plx

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 11:38
  •  

#482 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 22 wrzesień 2008 - 19:06

władimiriec t25 No i dzisiaj już troche Władkiem na pusto pojeżdziłem i nawet niezle jest niedługo próba w agregacie uprawowym i oczywiscie fotki. Niedzialają mi tylko halogeny robocze i włącznik od stopu jest powalony bo nie rozłącza tak jak trzeba. A co do tego ogrzewania to u mnie nie ma nigdzie żadnych dławików ani na wyjściu z pompy ani w środku.

#483 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 wrzesień 2008 - 23:38

władimiriec t25 Więc ktoś po prostu musiał zdemontować podzespoły od ogrzewania. Przyjrzyj sie jak ida przewody hydrauliki od rozdzielacza do zbiornika oleju. Może ktos te ogrzewanie juz całkiem ominął i puscił bezposrednio. mój sasiad u siebie całkime zdemontował ogrzewanie.
@Rexil trudno wytłumaczyć jak pokoleji zrobic cała instalacje bo opis bedzie na wiele stron i nie wiadomo jak okreslać przewody i ich lokalizacje(po kolorach moga byc niejasne). Dlatego najlepiej jak zrobisz to ze schematem.
A świateł od jak dawna nie masz? Żadnych nie ma??

#484 Share RexiL

RexiL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wschód
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Motoryzacja,Wędkarstwo,Piłka Nożna

Napisany 23 wrzesień 2008 - 08:00

władimiriec t25 uu juz pare miesięcy sa tylko kierunkowskazy

#485 Share RexiL

RexiL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wschód
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Motoryzacja,Wędkarstwo,Piłka Nożna

Napisany 23 wrzesień 2008 - 08:06

władimiriec t25 Wystarczyło by mi gdzie tlyko wszystko popodłaczac zeby prąd dochodził

#486 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 23 wrzesień 2008 - 15:19

władimiriec t25 U mnie przewody od ogrzewania wychodzą z rozdzielacza idą do środka do tej nagrzewnicy i wychodzą spowrotem idąc gdzieś do skrzyni.
Raczej nic nikt nie kombinował bo ten władek ma tylko 1200mth i jest od pierwszego własciciela.

#487 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 wrzesień 2008 - 18:10

władimiriec t25 Jesli masz aparat to cyknij fotki przewpdów na zewnatrz przy pompie i prawa część kabiny wraz z nagrzewnica. Może po prostu masz zdjeta dzwigienke od dławika. Bo skoro przewod przelewowy od rozdzielacza idzie do nagrzewnicy a nastepnie do zbiornika to wszystko na miejscu.

Kolego @Rexil zajrzyj pod maskę i tam na ściance od akumulatorów powinienes miec 3 bezpieczniki, a przynajmniej gniazda do nich. Może tam masz przerwę. Nastepnie zobacz pod deske rozdzielczą do przełaczników od swiatła czy sa podłaczone, bo śrubka sie odkreciła i przewód spadł. Jeśli nic nie dłubałeś przy instalacji a ona wyglada na cała to poszukaj zerwanych, niepodłaczonych przewodów.

#488 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 23 wrzesień 2008 - 18:52

władimiriec t25 Dobra foty bedą jutro.

Jest problem: Podładowałem akumulatory prostownikiem i próbuje zapalić a rozrusznik tylko pyka i nawet na odpręzniku nie chce go zakręcić ani razu jaka moze być przyczyna za słabe akumulatory czy coś innego? Proszę o jak najszybsza odpowiedz.

#489 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 24 wrzesień 2008 - 17:13

władimiriec t25 Mogą być słabe akumulatory albo spali sie rozrzysznik bąć słaby już rozrusznika le to raczej nie możliwe.

#490 Share PaWeL07

PaWeL07

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 24 wrzesień 2008 - 19:41

władimiriec t25 Sprawdź dokładnie czy klemy są dobrze przykręcone, może prąd nie przepływa dobrze, a wcześniej palił ci dobrze? Może padł ci włącznik elektromagnetyczny.
KPK Kumurun Team

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 11:38
  •  

#491 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 wrzesień 2008 - 20:46

władimiriec t25 Może byc tak jak koledzy pisza słabe aku lub kiepskie klemy (brudne).
A prubowales palić go na krótko?? To znaczy kluczem otwartym połaczyć na włączniku elektromagnetycznym małą śrubke z ta dużą co doprowadzony jest przewód + od aku. Ciągnik musi byc na luzie. Sprubój nieraz tak bywało że tak zakręcił, a z kabiny nie chciał.
Czasem koło zamachowe nie może sie zgrać z bendiksem w rozruszniku i nie zaskoczy. Dobrze jest wziąść pociągnąc za pasek klinowy od alternatora aby zakrecic choć troszke wałem.

#492 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 24 wrzesień 2008 - 21:10

władimiriec t25 W starym rozruszniuku miałem tak, nie chcial kręcic tylko tak tyknoł, w c-360 też tak miałem to były do wymiany tulejki i szczotki, a w rusku rozrusznik był oryginalny i postanowilismy wymienic na szybkoobrotowy. W żniwa wycioł mi taki numer że zaczoł kręcic i przestał i nic się nie odezwał, powód??? Kabel na klemie się popuscił, akurat miał wysypywać a ty awaria to dopiero była nerwica
Mój Wladimirec podbija świat

#493 Share zen88

zen88

    Użytkownik

  • Validating
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisany 24 wrzesień 2008 - 21:28

władimiriec t25 Jak na krótko będzie palił a z kabiny nie to może też byc zerwany kabel od tej blokady starteru co jest na skrzyni biegów, albo nie masz go na luzie.

#494 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 wrzesień 2008 - 21:40

władimiriec t25 Zgadza sie że tak bedzie jak piszesz ale kolega mówi że słyszy pykanie na rozruszniku więc układ blokady zapłonu ma sprawny bo inaczej była by głucha cisza przy odpalaniu.

Ale dla upewnienia sie to pyka raz za razem czy tylko raz po przekreceniu kluczykiem i za każdym razem.
Co pokazuje amperomierz po przekreceniu kluczykiem??
Ale jestes na 100% pewny że to pyka włącznik elektro. na rozruszniku??. Bo pod deska rozdzielczą znajduje sie przekaźnik który to załacza włacznik elektromagnetyczny . I on także daje odgłosy pykania. A w nim moga być przypalone styki które nie łacza sie. I w tedy nawet rozrusznik sie nie odezwie ani włacznik elektro. .
I w tedy to na krótko odpali napewno.

#495 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 25 wrzesień 2008 - 20:54

władimiriec t25 Jak pyka to ja sądze że szczotki, spróbuj puknać w rozrusznik kluczem albo młotkiem w C-360 pomogło na tyle żeby go do garażu zaparkować
Mój Wladimirec podbija świat

#496 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 27 wrzesień 2008 - 07:27

władimiriec t25 A więc tak Na któtko kręci noramanie ale z kluczyka tylko pyka nie maiłem dotąd styczności z Władkiem ale wasze wypowiedzi pewnie sporo mi pomoga ale i tak na razie dzisiaj czeka go praca przez cały dzień więc na grzebanie nie bedzie czasu.

Chyba założę mu po 2 obciązniki na koło od C-330(nie swoje) I opony 12,4/28 co o tym myślicie?
Pracowałem już nim troche silnik ma sporo mocniejszy niz mój ciapek ale uciąg taki sobie ale może poprostu przeba się nauczyć nim pracowac.

#497 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 27 wrzesień 2008 - 10:26

władimiriec t25 Nauczyc sie jedna sprawa a druga sprawa to własnie obciążniki, one bardzo wiele dają ja na jednym kole nie miałem obciążników to była już masakra podczas orki ale zpowrotem mam komplet i jest lalunia :lol:
Mój Wladimirec podbija świat

#498 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 wrzesień 2008 - 17:03

władimiriec t25 Skoro pyka a nie pali to głowa pod deske rozdzielcza i szukaj przekażnika. Dokładnie powinien być po prawej stronie kierownicy nad rozdzielaczem. Nieduze pudełeczko z 4 podłaczonymi do niego kablami.
Albo styk sie w nim wypalił i nie łaczy albo nie dostaje + którego ma załaczyc i przesłać do włącznika elektromagnetycznego.
Obciażniki dobra sparawa. A te opony to od C-330? Jesli tak to sa one szersze i lepsze w polu.

#499 Share kargul101

kargul101

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisany 27 wrzesień 2008 - 19:11

władimiriec t25 JA MAM WŁADKA OD URODZENIA I NIE PAMIĘTAM ŻE W NIM COŚ SIĘ POWAŻNEGO STAŁO JEDYNIE WYMIANA PIERŚCIENI I TŁOKÓW ALE NA 7 PIERŚCIENI ALBO NA 6 NIE PAMIĘTAM ALE JEST ICH SPORAWO A DUŁ NIE RUSZANY WAŁ MAM ORYGINALNY I NA ORYGINALNYCH ŁOŻYSKACH ANI DEKA OLEJU NIE BIERZE . I MOŻE MAŁE REMONTY SKRZYNI ALE WIADOMO STUKNĘŁA MU TRZYDZIESTKA A TAK NIE NARZEKAM NA NIEGO. MA WADY I ZALETY
WADĄ JEST DUŻY LUZ W KIEROWNICY I ZAKLESZCZANIE SIĘ SKRZYNI A ZALETĄ JEST JAK MÓWIŁEM SILNIK JEST NIE DO ZDARCIA

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 11:38
  •  

#500 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 wrzesień 2008 - 22:04

władimiriec t25 Ale pochwal sie także jego przebiegiem i na ilu ha robił. :P
To że ci nie bierze oleju to wał nie ma nic do tego, tu liczy sie stan tuleji, tłoków i pierscieni.
A z kąd ty wziołeś zestaw z 6 (7) pierścionkami?? :P :)

Podobne tematy