Skocz do zawartości

Zdjęcie

władimiriec t25


2630 odpowiedzi na ten temat

#461 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 wrzesień 2008 - 20:41

władimiriec t25 Ale podczas wciskania blokady czujesz jakby sie zęby zazębialy czy lekko wchodzi bez oporu??

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 20:01
  •  

#462 Share smolar

smolar

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:miedziana
  • Zainteresowania:ROLNICTWO

Napisany 16 wrzesień 2008 - 16:01

władimiriec t25 Wchodzi lekko
Władek rządzi :D

#463 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 wrzesień 2008 - 17:12

władimiriec t25 To pawdopodobie brak zębów na kole.
Czyli wczesniej inaczej załaczała się ta blokada właśnie z takim zazębianiem sie kół??

#464 Share smolar

smolar

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:miedziana
  • Zainteresowania:ROLNICTWO

Napisany 16 wrzesień 2008 - 17:31

władimiriec t25 Tak. W czasie zimy zabiore sie za naprawe tego.
Władek rządzi :D

#465 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 wrzesień 2008 - 17:39

władimiriec t25 No tak zima najlepsza a pracy duzo,
Do zdjecia: podłoga, hydraulika, pokrywa skrzyni, obie zwolnice z pochwami i do wyjecia mechanizm różnicowy :lol: :) :)
Ale tak czytak najlepiej najpierw zajrzec do skrzyni bo mozna sie dobrze przyjżeć, bo może być że wodzik nie popycha tulejki.
A pedał od blokady wchodzi do końća w podłogę?? Bo może nazbierało sie brudu miedzy nim a pokrywa skrzyni i skok może być za mały aby zazebic blokadę

#466 Share smolar

smolar

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:miedziana
  • Zainteresowania:ROLNICTWO

Napisany 16 wrzesień 2008 - 17:51

władimiriec t25 No tak nie całkiem jakies 4 cm wystaje
Władek rządzi :D

#467 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 16 wrzesień 2008 - 17:56

władimiriec t25 Powiedzcie mi jak najszybciej jak się podlącza akumulatory we Władku bo wyjołem i nie wiem jak załozc gdzie plusy a gdzie minusy.

Władek jest u mnie od wczoraj a foty niedługo beda narazie na kapciu stoi.

#468 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 wrzesień 2008 - 18:02

władimiriec t25 @smolar bierz węża i lej wode pod podłoge żeby wyplukac brud a uwierz mi tam tego może sie nazbierać, nie mówie że napewno to to ale warto zacząć od najprostrzego.

@pablo21
jak siedzisz za kierownicą to po lewej tam gdzie jest włacznik do masy do niego ma byc minus.
A po prawej tam gdzie rozrusznik do włacznika elektromagnetycznego na rozruszniku +. Do jednej śrubki powienienes podłaczyć przewód + od akumulatora jak cienki przewód który tam powinien być od ładownia.
A aku miedzy soba to + do -

#469 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 16 wrzesień 2008 - 18:53

władimiriec t25 Dzieki za szybka odpowiedz.

Jeszcze kilka pytań:
Jak zrobic zeby ogrzewanie działało?
Co sie robi tymi przełącznikami pod dachem w oryginalnej kabinie jednym włącza lampke w kabinie a w drugą strone co i do czego jest ten przycisk biały obok.

#470 Share smolar

smolar

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:miedziana
  • Zainteresowania:ROLNICTWO

Napisany 16 wrzesień 2008 - 18:58

władimiriec t25 Dzięki za dobre rady. Za włodka zabieram sie w listopadzie bo narazie nie ma czasu :lol:
Władek rządzi :D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 20:01
  •  

#471 Share zen88

zen88

    Użytkownik

  • Validating
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisany 16 wrzesień 2008 - 19:01

władimiriec t25 w drugą stronę włącza się dmuchawę, a ten biały guzik to jest bezpiecznik termobimetalowy wyrzuca go jak dmuchawa jest przeciązona. Potem wystarczy go wcisnąc i dmuchawa dalej działa. A możesz sprecyzowac co z tym ogrzewaniem?

#472 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 16 wrzesień 2008 - 19:19

władimiriec t25 A u mnie chyba nie działa ten bezpicznik i dmuchawa nie chodzi.

Jak zrobić zeby to ogrzewanie i dmuchwa/wiatrak w ogrzewaniu działała czy tam jest taki przełącznik z prawej strony?

#473 Share zen88

zen88

    Użytkownik

  • Validating
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisany 16 wrzesień 2008 - 19:34

władimiriec t25 tak , jest a jak nie a to powinny byc dwa kabelki pod tą obudową wystarczy je połączyc i już . :lol:

#474 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 18 wrzesień 2008 - 13:44

władimiriec t25 To w ogrzewaniu nawiew już mi działa ale jak włączyć żeby ciepły olej leciał do tej nagrzewnicy w kabinie.
I jak włączyć któtkie swiatła jeśli jest tylko przełacznik od pozycji i długich no i jak tylne halogeny robocze włączyc.?

#475 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 wrzesień 2008 - 14:42

władimiriec t25 Olej przez nagrzewnice powinien płynąć cały czas tylko taką dzwigienka sterujesz przepływ. Czyli zmniejszasz srednice jaka płynie olej, powstały opór powoduje grzanie sie oleju. Olej nagrzewa sie równiez od pracy podnośnikiem.
Może masz inaczej ale gdy właczysz światła to później na kolumnie kierownicy przełączasz krótkie długie. Jak nie działa to sprawdz żarówki i połaczenie pod maską. Otwórz maske i od wewnwtrznej strony grila jest mała kostka.

#476 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 18 wrzesień 2008 - 14:49

władimiriec t25 A gdzie ta dzwigienka od sterowania przepływem oleju to przy pąpie niczego nie widzę. A z krótkimi światlami mam cos zwalone bo świecą tylko długie a jak wezme przełącznik w druga stronę to krótkie nie świeca.

#477 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 wrzesień 2008 - 15:23

władimiriec t25 To własnie z tym od długich. On ma 3 pozycje: krótkie, tylko pozycja i długie.
Ten którym załacza się światła ma pozycje włącz i wyłacz to skoro załacza światła to jest ok.
Ta dzwigienka to powinna być w kabinie po prawej stronie przy tej nagrzewnicy, mniej wiecej nad gazem noznym.
nia przesówa sie do przodu i do tyłu.

#478 Share pablo21

pablo21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1763 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 18 wrzesień 2008 - 17:55

władimiriec t25 Ale chodzi o to że zadnej dzwigienki w kabinie nie ma ani nawet dziury po tej dzwigni.

#479 Share zen88

zen88

    Użytkownik

  • Validating
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisany 18 wrzesień 2008 - 19:06

władimiriec t25 W orginale jest ta dzwigienka przy wyjsciu z pompy hydraulicznej, na pompie zamontowany jest taki około 10 centymetrowy dławik do niego jest przykręcony gruby metalowy przewód olejowy. Dzwigienka znajduje się na wewnętrznej (od skrzyni biegów) stronie tego dławika . To jest dosłownie 5 centymetrowy mały płaskownik. Jaśniej już nie mogę hehe :-)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 20:01
  •  

#480 Share RexiL

RexiL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wschód
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Motoryzacja,Wędkarstwo,Piłka Nożna

Napisany 22 wrzesień 2008 - 18:08

władimiriec t25 Mam Pytanie czy mógłby mi ktoś powiedzieć co jak i gdzie po podłączać wszystko od początku Żeby światła działały,ponieważ nie znam się na tym a światła nie działają TYLKO WSZYSTKO ODPOCZĄtku każdy Kabel HelP me Plx

Podobne tematy