Skocz do zawartości

Zdjęcie

władimiriec t25


2630 odpowiedzi na ten temat

#261 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 19 listopad 2007 - 18:30

władimiriec t25 No a jakby miał władka i np. ursusa 385, który od władka wiele droższy nie jest to nie dość, że zawsze by sie na czas obrobił to jeszcze by miał kiedy odpocząć po robocie i jakiegoś browara zrobić. A tak to nawet niewie co to znaczy pewnie :lol:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 08:49
  •  

#262 Share stachu1991

stachu1991

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zalesie Okolice Żuromina/Działdowa

Napisany 19 listopad 2007 - 21:07

władimiriec t25 Wiecie może czym może być spowodowane mocne kopcenie ciągnika?
Podejrzewam że to może być pompa?
?Jak sądzicie????? :lol:

#263 Share Kamyk514

Kamyk514

    Rolnik Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1575 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie/ Parczew

Napisany 19 listopad 2007 - 21:14

władimiriec t25 mi sie też wydaje ze to pompa mój to mocno dymi około 15minut po odpaleniu a potem już przestaje

#264 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 listopad 2007 - 17:36

władimiriec t25 Wtryski też maja coś do kopcenia. Ja bym jeszcze sprawdził luzy na zaworach.

#265 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 20 listopad 2007 - 18:13

władimiriec t25 I filtr powietrza czy nie jest zapchany. Zaczynaj od najprostszych przyczyn. Jak wszystko inne bedzie ok to dopiero sprawdź pompe.

#266 Share stachu1991

stachu1991

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zalesie Okolice Żuromina/Działdowa

Napisany 20 listopad 2007 - 18:29

władimiriec t25 Wtryski mam dobre.Były przeczyszczne.
Z resztą całe głowice oddałem do regeneracji.
Wyszło wtedy że miał niesprawny wydech.

#267 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 listopad 2007 - 18:51

władimiriec t25 no dobrze ale luzy na zaworach można jeszcze raz sprawdzić bo głowica po regeneracji mogła sie dotrzec no i cos sie rozstroiło. U mnie coś kopcił przy średnim obciążeniu no i po zdjęciu przykrywek od klawiatury okazało sie że luz na zaworach się zmienił. :lol: Po regulacji jest ok :P

#268 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 21 listopad 2007 - 07:46

władimiriec t25 Zawsze po remoncie, jak sie już zrobi kilka motogodzin to sie powinno jeszcze raz "podociągać" głowice i potem sprawdzić ustawienie zaworów i przeważnie jest spory luz.

#269 Share fenomen1990

fenomen1990

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 listopad 2007 - 14:55

władimiriec t25 a zawory na zimnym czy ciepłym silniku regulujecie ??????? bo ja to na zimnym

#270 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 listopad 2007 - 18:47

władimiriec t25 jak dla mnie to tylko na zimnym. Bo jak silnik sie rozgrzeje to już jest inna warość luzu, albo jego brak.
Z tego co sie orjętuję to na zaworze dolotowym 0,4mm, a na wylotowym 0,5mm

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 08:49
  •  

#271 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 22 listopad 2007 - 19:07

władimiriec t25 We władku luzy zaworowe na ssaniu i na wydechu wynoszą 0,3mm przy zimnym silniku. Tak podaje instrukcja obsługi.

#272 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 listopad 2007 - 21:39

władimiriec t25 może i 0,3mm ale na pewno nie na obu bo wylotowy bardziej sie grzeje i potrzebuje wiecej luzu.
Wlot 0,3, wylot 0,4 to mogę się jeszcze zgodzić.

#273 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 22 listopad 2007 - 23:56

władimiriec t25 Na 100% oba mają taki sam luz (0,3mm), specjalnie sprawdzałem w książce, która była w komplecie z władkiem dostarczona.

#274 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 listopad 2007 - 16:29

władimiriec t25 ok może nie znam się ale u nas mechanicy co robią traktory to ustawiaja na wylocie więcej. Ja też tak ustawiam. Kiedyś ustawiliśmy po równo i jak się rozgrzał to coś było nie tak, ale jak zwiekszyliśmy luz na wylocie to było ok.
Znajomy ma ruską koparke 2 cylindrową chłodzona powietrzem to w niej ustawia zawsze więcej na wylocie.
I tak jak pisałem 0,3 i 0,4 i jest dobrze, ale nikomu nie karze tak ustawiać po prostu może mój tak potrzebuje to i tak ma. ;)

#275 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 23 listopad 2007 - 19:36

władimiriec t25 Ja ustawiam oba tak samo, na takie ciasne 0,3mm i jest zawsze wszystko ok.
Czy miał ktoś z was problem z włączeniem pompy chydraulicznej? Bo u mnie czasem niedaje sie włączyć. Tak jakby coś sie blokowało bo wogóle nie można przesunąć tej dźwigni od włąćzania.

#276 Share fenomen1990

fenomen1990

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 listopad 2007 - 20:03

władimiriec t25 bo to jest tak zrobione żeby sie przesuwało heheheheh,u mnie raczej nie ma z tym problemu ale to chyba wina tej dzwigni która sie przesuwa, może za rzadko jej używałeś i sie zastała

#277 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 23 listopad 2007 - 20:39

władimiriec t25 To sie zaczelo jak wymieniłem pompe. Nowa chodziła dość ciężko i przez to rozleciał sie napęd a dokładniej jest tam taka tulejka z dziurkami i kulki. Wymieniłem tą tulejke na nówke i było jakiś czas ok, a później niewiadomo dlaczego zaczeło sie zacinać :angry: . W lato wogóle nie wyłączałem pompy ale teraz jak jest zimno to na wyłaczonej pompie lżej ma odpalić. Niechce dochodzić co sie stało metodą prób i błędów bo grzebanie w ruskim to niejest to co lubie najbardziej ;)

#278 Share stachu1991

stachu1991

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 42 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zalesie Okolice Żuromina/Działdowa

Napisany 24 listopad 2007 - 19:06

władimiriec t25 tam jest wodzik na tej ośce od włączania.Może on się poluzował.Brak ustawić.

#279 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 24 listopad 2007 - 19:35

władimiriec t25 Wodzik jest w pożądku bo nawet dzisiaj zaglądałem do środka przez to okienko. Żeby włączyć pompe musze ustawić śrubokrętem ten tryb co przekazuje napęd i kręcąc tą tulejką co wodzik na nią zachodzi w obie strony w końcu trafiam na miejsce w którym udaje sie załączyc ten napęd. Bede musiał to w końcu rozebrać i zrobic, to moge później napisać co było przyczyną. Chyba, że ktoś miał taki problem to niech napisze. Narazie sie i tak nie wezme za to bo grzebe w c-360 i najpierw to musze skończyc ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
władimiriec t25 Dzisiaj, 08:49
  •  

#280 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 grudzień 2007 - 23:55

władimiriec t25 A czego ten temat ucichł :rolleyes:
Waldekps2 zrobiłeś tą awarję we władku??

Podobne tematy