Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziewczyna na gospodarkę


35509 odpowiedzi na ten temat

#21501 Share banan575

banan575

    Najwyzsza Izba Kontroli

  • Members
  • PipPipPip
  • 3057 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ze znowu? to nie Ja!

Napisany 03 marzec 2014 - 19:22

Dziewczyna na gospodarkę

Wiedzę ,że koleżanki i koledzy nie zdają sobie sprawy ,że ten cudowny bimber nie jest taki zdrowy ,a wręcz jest to trucizna .
Też przyznam szczerz,że do niedawna nie zdawałam sobie sprawy ,że ta ''woda ognista'' ,która kojarzy się raczej ze zdrowym trunkiem ,ponieważ jest z prostych produktów,mimo wszystko szkodzi zdrowiu . Otóż w pewnej luźniej rozmowie z moim weterynarzem ( ;) ) zahaczyliśmy wątek alkoholu własnej produkcji . Zainteresowana ,postanowiłam zgłębić temat. Zacytuję kawałek pewnej wypowiedzi ,która dokładnie potwierdza słowa weterynarza .
Klasyczny bimber jest technicznie biorąc mocno zanieczyszczonym spirytusem o niskiej jakości, zawierającym od 60 do 96% alkoholu etylowego. Ze względu na brak możliwości dokładnej kontroli przebiegu procesu fermentacji w warunkach domowych i prymitywnych zazwyczaj warunków oczyszczania bimber, nawet pozornie smaczny i bezwonny zawiera zazwyczaj spory udział fuzli, czyli rozgałęzionych alkoholi alifatycznych, które posiadają własności rakotwórcze i są znacznie dłużej metabolizowane przez organizm niż alkohol etylowy. Fuzli nie można się łatwo pozbyć przez prostą destylację."
Edit:




Widze kochana ze na wszystko chuhasz dmuchasz zeby sie nie sparzyc.


Apropos bimbru Ktos jak dobrze bimber robi to nigdy nie poda swojej receptury.

apropos weterynarza, Jak bedziesz kolejnym razem u niego to wejdz w luzna rozmowe i zapytaj sie tak. cytuje.


SKAD SIE BIERZE TA PADLINA W MARKETACH CO NIE NADAJE SIE DO JEDZENIA? KTO TO KONTROLUJE ZE TAKIE SWINSTWO JEST NA POLKACH;

Jak uda ze nic nie wie to zapytaj ponownie.

Dlaczego szynke jak kupie i zamroze i rozmroze ponownie to pelno wody jest w niej.


Ostatnio u rzeznika kupilam swieze zmielone mieso, podczas robienia golabkow to mieso bylo o dziwo slone, po zrobieniu golabkow z miesa sie zrobila istna guma, i wszystki golabki do kosza poszly

Edytowany przez banan575, 03 marzec 2014 - 19:24.

Najwyzsza Izba Kontroli

Centralne Biuro Sledcze

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Dziewczyna na gospodarkę Dzisiaj, 18:55
  •  

#21502 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3885 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:rolnictwo, sport, mechanika

Napisany 03 marzec 2014 - 19:26

Dziewczyna na gospodarkę Banan a co ma piernik do wiatraka?

Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#21503 Share Tworkowiak

Tworkowiak

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 438 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pow. Wysoko Mazowiecki-gmina Ciechanowiec
  • Zainteresowania:Różne - napisz to się dowiesz ;)

Napisany 03 marzec 2014 - 19:30

Dziewczyna na gospodarkę Morał jej wypowiedzi prosty - weterynarz się wymądrza na temat bimbru, a pewnie w ubojni syf przepuszcza do przerobienia na żywność. Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

...McCORMICK... and ...URSUS... B)


#21504 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3885 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:rolnictwo, sport, mechanika

Napisany 03 marzec 2014 - 19:35

Dziewczyna na gospodarkę Nie wymądrza tylko podaje naukowo udowodnione fakty.
W ubojni weterynarz bada mięso bezpośrednio po uboju , Nie klasyfikuje tego , nie nasącza itp , bada tylko czy zwierzak był zdrowy , co dalej z tym mięsem zrobią to już nie dział weterynarza

Edytowany przez mariuszd93, 03 marzec 2014 - 19:35.

Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#21505 Share fragles1

fragles1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:LRA
  • Zainteresowania:Cięcie, gięcie i spawanie
    u Drimelka jest najtaniej

Napisany 03 marzec 2014 - 19:35

Dziewczyna na gospodarkę @meg5 zapytaj się lepiej swego weterynarza co jadł na praktykach? A później znajdź jakiegoś magistra chemii i się zapytaj czy kupił jakiś alkohol na studiach i jak się produkuje "bimber" :P

#21506 Share zetorlublin7341

zetorlublin7341

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2158 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, ciągniki, motoryzacja, gotowanie, ogrodnictwo

Napisany 03 marzec 2014 - 19:53

Dziewczyna na gospodarkę Ja będę w niedziele szukajcie wysokiego ciemnego blondyna z brudką. Mielone kotlety robię tylko z swojego mięsa nigdy kupnego swoje jest kruchutkie super a tamto jak guma nawet przeciąć nie idzie. Proponuję obejrzeć filmik na youtubie kocham gotować tatar a sądołowa, nazwa specjalnie zmieniona

#21507 Share Meg5

Meg5

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1613 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie

Napisany 03 marzec 2014 - 20:01

Dziewczyna na gospodarkę

Meg który to weterynarz taki znawca bimbru??

Mieszka bliżej Ciebie niż mnie ,w stronę Płocka .

Ludzie o co Wam chodzi ? Weterynarz jest bardzo mądrym człowiekiem ,świetnym w swym fachu ,a ze zepsutym mięsem w marketach nie ma nic do czynienia . On zajmuję się tylko i wyłącznie leczeniem zwierząt . A to że jest z Nim o czym porozmawiać ,to chętnie to robię ;)

Morał jej wypowiedzi prosty - weterynarz się wymądrza na temat bimbru, a pewnie w ubojni syf przepuszcza do przerobienia na żywność. Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

To coś nie bardzo z Twoim rozumowaniem ,ponieważ nic nie napisałam takiego ,by można snuć takie wnioski .

Na koniec tym kpiącym polecam wujka Google ,niech zgłębią temat , dopiero się wypowiadają ,ponieważ na razie ta rozmowa z Wami jest ma miernym poziomie .
Nikt nie zabrania Wam pić bimbru czy innych wynalazków ...Nie było to moim zamiarem pisząc rano post.
Róbta co chceta jak to Owsiak mówi ... ;)

Widze kochana ze na wszystko chuhasz dmuchasz zeby sie nie sparzyc.

Tak wącham konsumpcję przed spożyciem ,ponieważ to może uratować życie ... ^^

#21508 Share Tworkowiak

Tworkowiak

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 438 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pow. Wysoko Mazowiecki-gmina Ciechanowiec
  • Zainteresowania:Różne - napisz to się dowiesz ;)

Napisany 03 marzec 2014 - 20:16

Dziewczyna na gospodarkę Chodziło mi o wypowiedź banana tak dla ścisłości ;)

...McCORMICK... and ...URSUS... B)


#21509 Share Meg5

Meg5

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1613 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie

Napisany 03 marzec 2014 - 20:18

Dziewczyna na gospodarkę Ok to uściśliłeś ...dziękuję .... ;)

#21510 Share klopocik91

klopocik91

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:To i tamto ;)

Napisany 03 marzec 2014 - 20:29

Dziewczyna na gospodarkę A ja boję się ze swoim wetem takie tematy poruszać bo podanie jednej kroplówki zajmie 2h :lol:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Dziewczyna na gospodarkę Dzisiaj, 18:55
  •  

#21511 Share Karol0

Karol0

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 58 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie
  • Zainteresowania:Rolnictwo, elektronika, motoryzacja

Napisany 03 marzec 2014 - 20:31

Dziewczyna na gospodarkę bo dobry bimber się rektyfikuje a nie destyluje :P
spożywanie alkoholi w dużych ilościach nie prowadzi do niczego dobrego,
a do kielc się wybieram w piątek, bo niestety mam zjazd w ten weekend :(

#21512 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 03 marzec 2014 - 20:43

Dziewczyna na gospodarkę trujące czy nie to jak już to lepiej że pijecie własny wyrób niż nie wiadomo co ze sklepu. A dzisiaj to się tyczy każdego jedzenia i picia, tak jak ktos już wspomniał ja tez nie kupuję mięsa ze sklepu ( w moim domu grzechem by było nie uchować dla siebie świni) a moi znajomi już wiedzą, że wszelkie napoje zastępuję im sokami i kompotami no i własnie ja widocznie tez chucham, dmucham na wszystko ale co zdrowie jest tylko jedno :)

Edytowany przez Lina, 03 marzec 2014 - 20:45.


#21513 Share szaman1

szaman1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 389 postów

Napisany 03 marzec 2014 - 20:46

Dziewczyna na gospodarkę

Nie wymądrza tylko podaje naukowo udowodnione fakty.
W ubojni weterynarz bada mięso bezpośrednio po uboju , Nie klasyfikuje tego , nie nasącza itp , bada tylko czy zwierzak był zdrowy , co dalej z tym mięsem zrobią to już nie dział weterynarza

Tylko że w 90% te mięso z tych sklepów nie pochodzi z Polski tylko z zachodnich i Amerykańskich kilkunastoletnich zapasów żywności

#21514 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3885 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:rolnictwo, sport, mechanika

Napisany 03 marzec 2014 - 20:51

Dziewczyna na gospodarkę To Twoja teoria .
To pewna koleżanka coś o mięsie w sklepach pisała , nie ja

Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#21515 Share szaman1

szaman1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 389 postów

Napisany 03 marzec 2014 - 20:57

Dziewczyna na gospodarkę

trujące czy nie to jak już to lepiej że pijecie własny wyrób niż nie wiadomo co ze sklepu. A dzisiaj to się tyczy każdego jedzenia i picia, tak jak ktos już wspomniał ja tez nie kupuję mięsa ze sklepu ( w moim domu grzechem by było nie uchować dla siebie świni) a moi znajomi już wiedzą, że wszelkie napoje zastępuję im sokami i kompotami no i własnie ja widocznie tez chucham, dmucham na wszystko ale co zdrowie jest tylko jedno :)

Najlepsza sprawa, kabana wyciągnąć za kitę i pewność że nikt go wodą nie naszprycuje, i w dodatku tani koszt.

#21516 Share martina

martina

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:pow. Limanowski, małopolska
  • Zainteresowania:Ratownictwo medyczne, rolnictwo, jazda konna, strzelectwo

Napisany 03 marzec 2014 - 21:03

Dziewczyna na gospodarkę Kurcze macie o czym rozmawiać, jakby nie było lepszych tematów niż alkohol. Moim zdaniem jak ma się coś głupiego powiedzieć to lepiej siedzieć cicho.
Mnie kusi przejechać się do Kielc, ale szkoda że tak wcześnie są i zimno trochę na moto. A samochodem to się mi nie chce:)

Rolnik z zamiłowania, ratownik z powołania :)

Jeśli potrzebujesz czegoś z DeLaval pisz na PW :D


#21517 Share rolstudent

rolstudent

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2207 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazury
  • Zainteresowania:Hodowla bydła mlecznego :)
    Nowoczesne techniki uprawy

Napisany 03 marzec 2014 - 21:42

Dziewczyna na gospodarkę mi nalepiej pasuja kielce w sobotę, w piatek ogarnoł bym sprawy w waw, i w sobote z rana na targi,

#21518 Share ArturBojarski

ArturBojarski

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 04 marzec 2014 - 12:13

Dziewczyna na gospodarkę w dzisiejszych czasach znalezc dziewczyna ktora chciala by zostac na gospodarce to jak znalezc dziewice :)

#21519 Share Thomas2135

Thomas2135

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3593 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warm-maz

Napisany 04 marzec 2014 - 13:25

Dziewczyna na gospodarkę Zdążyłeś już "sprawdzić" wszystkie, że zakładasz z góry?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Dziewczyna na gospodarkę Dzisiaj, 18:55
  •  

#21520 Share makagn82

makagn82

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Zainteresowania:gotowanie, słuchanie muzyki, jazda na rowerze

Napisany 04 marzec 2014 - 13:32

Dziewczyna na gospodarkę Jak byłam mała chciałam zostać kombajnistką :)

Podobne tematy wykształcone kobiety wieś kobiety na wsi



Jeśli masz konto na Facebooku możesz zalogować się klikając w przycisk