Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sieczkarnia


28 odpowiedzi na ten temat

#1 Share johndeere975

johndeere975

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 58 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie

Napisany 29 lipiec 2009 - 17:58

Sieczkarnia Witam. Ponownie z prośbą. Kupiłem sieczkarnie kielecką do Fortschnitta E514 z napędem od odrzutnika i jest problem z założeniem i nie mam gdzie podpatrzyć jak zamontować. Mam instrukcję ale przydałyby się jeszcze fotki zamontowanej sieczkarni. I tu wielka prośba do forumowiczów, proszę o zdjęcia zamontowanej sieczkarni na adres pprzemekk8@wp.pl Z góry dziękuję .

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Sieczkarnia Dzisiaj, 07:43
  •  

#2 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5198 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 31 sierpień 2009 - 13:28

Sieczkarnia Mam kilka fotek, jeśli nadal jesteś zainteresowany mogę je wrzucic do galerii.

KS Falubaz


#3 Share johndeere975

johndeere975

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 58 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie

Napisany 05 listopad 2009 - 21:26

Sieczkarnia Założona ale nie obyło się bez problemów. Ale o tym pisałem już w innym temacie.

#4 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5198 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 08 listopad 2009 - 00:40

Sieczkarnia w którym? Bo ja nic nie widzę :P

KS Falubaz


#5 Share johndeere975

johndeere975

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 58 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie

Napisany 24 grudzień 2009 - 15:45

Sieczkarnia W sprawie zdjęć sieczkarni, założyłem wg. instr. i wiecie co instrukcja niedokładnie pokazuje montaż przekładni z dwoma kołami. Przekładnia musi zostać umieszczona max przy skrzynce z akumulatorami,a nie jak pokazuje instr. centralnie na dwóch wspornikach z okrągłymi wycięciami, bo inaczej pasy nie pasują tzn. da radę założyć tylko że pasy nowe a jeden trzeba bardzo naciągnąć napinaczami a drugi ten długi do sieczkarni naciągnięty bez napinania, no ale pasy zawsze można zmienić. Poza tym koło od sieczkarni na koło odrzutnika zakładałem na gorąco bo nie chciało wejść,a uderzyć strach.
Pozdrawiam.]

#6 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5198 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 24 grudzień 2009 - 20:54

Sieczkarnia No tak ja u siebie w skrzynce wycinałem, co widac na załączonej fotce ;) Ale trochę za daleko daliśmy ją w stronę tej skrzyni i teraz pierwszy pas mamy za mocno napięty i chyba dzięki temu po pociętych około 20ha słomy mieliśmy tą przekładnie do remontu.

U Ciebie na te koło nie mogło wejsc, a my u siebie musieliśmy taśmę z blachy podkładac..

Załączone miniaturki

  • f0009792.jpg

KS Falubaz


#7 Share johndeere975

johndeere975

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 58 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie

Napisany 07 styczeń 2010 - 00:07

Sieczkarnia U mnie nic się na szczęście nie popsuło. Kupując tą sieczkarnie dużo o niej czytałem i można powiedzieć, że ma status bezawaryjnej- dziwne że Ci się popsuła(domyślam się że łożyska). Założyłem ją na dwa dni przed żniwami :D i do boju; całe żniwa bez awarii tylko tak jak już pisałem pas napięty jak baranie jaja ;) ( jakieś dwa krótkie kątowniki leżą do tej pory w garaży :D nigdzie nie pasiły). Może jak ktoś przeczyta nasze posty założy poprawnie, bo szkoda naszego czasu i pieniędzy, zwłaszcza w piękny okres żniw :P

#8 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5198 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 07 styczeń 2010 - 00:47

Sieczkarnia Masz racje, u mnie został jeden kątownik i leży sobie tam gdzieś w krzaczkach, do tego jak widac na załączniku to musieliśmy ciąc tą przekładnie, pasy mamy cholernie naciągięte. Łożyska nie poszły tylko ta ośka na której są te koła na tej przekładni nieszczęsnej się wytarła i miała luzy, wystarczyło ją obrócic. Podejrzewam, że to zbyt mocno napięty pas ją tak załatwił. Jak to robiliśmy to przesuneliśmy tą przekładnie o centymetr może w strone kabiny, zobaczymy czy coś to dało. Po drugie umiejscowienie kalamitki w takim miejscu to jest przegięcie :/

Aha i gdybyśmy tą przekładnie zamontowali tak jak pan kierowca radził to jednego pasa byśmy wcale nie wsadzili ;)

KS Falubaz


#9 Share Luko1

Luko1

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisany 08 lipiec 2010 - 10:36

Sieczkarnia Jest problem z elektrykom od uruchamiania sieczkarni. Jesli ktos ma jakoms wiedze to czekam na kontakt.

#10 Share kubus

kubus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:|Warmińsko-Mazurskie-Olsztyn|Mazowieckie-k.Mławy|

Napisany 08 lipiec 2010 - 12:06

Sieczkarnia Posprawdzaj kabelki i czy masz sprawny elektromagnes . :)
Claas Arion 410 CIS
Zetor 5340 + Track Lift 100
Fortschritt E 514
Massey Ferguson 255

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Sieczkarnia Dzisiaj, 07:43
  •  

#11 Share Luko1

Luko1

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisany 08 lipiec 2010 - 17:43

Sieczkarnia Okazalo sie ze sprzeglo nie jest kompletne. Moze ktos wrzucic fotke jak szczotkotrzymacz wyglada pod pokrywom w pelnej krasie?

#12 Share mesomorph

mesomorph

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 92 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Wrocławia

Napisany 02 sierpień 2010 - 09:17

Sieczkarnia Witam. Posiadam kombajn Fortshritt e 516b, i mam pewien problem. Sieczkarnia nie rozrzuca resztek na cala szerokośc hedera, powstaja przez to pasy na polu, jedne sa pokkryte rozdrobniona słoma, a drugie pokryte jedynie ktotka sciernia. PCo mam z tym zrobic, zeby resztki byly rozrzucane tak szeroko jak heder, rownomiernie?? Zmniejszylem troche przeswit w sieczkarni, ale to tylko spowodowalo ze sloma jest bardziej rozdrobniona, no i moze troche szerzej rozrzucona, ale i tak zostaje 1 m z kazdej strony, na ktorym nie ma slomy. Planowalem dorobic ta blache ktora rozprowadza slome na boki, ale czy to wystarczy?? POMOCY!!!!!!!!! ;)

#13 Share polakko

polakko

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:POŁUDNIE

Napisany 28 wrzesień 2010 - 08:19

Sieczkarnia nie przejmuj sie, nie rozrzuci ci na całą szerokość, to jest szeroki heder. A jak młucisz i masz słabe zboże- słome to napewno nie rozrzuci, przy takiej szer mało który kąbajn szeroko rozrzuca. A jaką masz sieczkarnie-rozdrabniacz?

#14 Share Fenol

Fenol

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 listopad 2010 - 19:31

Sieczkarnia wygląda na to że autor umarł bo przecież nie miałby w doopie aby odpisać człowiekowi który chciał mu pomóc...
[*]mesomorph
kupując polski produkt dajesz zarobić producentowi, który odprowadzi podatki do budżetu, pośrednikom którzy też odprowadzą podatki, pracownikowi, który wyżywi rodzinę, wyśle dziecko do szkoły do której właśnie zakupiono nowe komputery za pieniądze z podatków. Nie bądź konsumentem, bądź obywatelem

#15 Share MatiRol92

MatiRol92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław

Napisany 12 czerwiec 2013 - 11:37

Sieczkarnia Czy ma ktoś na zbyciu używaną sieczkarnie do e-514 najlepiej produkcji czeskiej.
A moze zna ktoś firmę która robi sieczkarnie ,bo posiadam ją ,ale ma straszne bicie na osi i potrzebuje fachowego wyważenia.
z góry dzieki ;)

#16 Share misiek38

misiek38

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 czerwiec 2013 - 13:08

Sieczkarnia dlaczego czeskiej

#17 Share MatiRol92

MatiRol92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław

Napisany 17 czerwiec 2013 - 08:47

Sieczkarnia bo czeskie są od dawna były montowane w Fortschritt-ach :)

#18 Share ursusek902

ursusek902

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 63 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Elbląg

Napisany 22 czerwiec 2013 - 22:39

Sieczkarnia Podobno w Żukowie na Kaszubach robią sieczkarnie, może oni by ci zrobili,
ale wyważają też same wirniki

#19 Share MatiRol92

MatiRol92

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław

Napisany 23 czerwiec 2013 - 22:31

Sieczkarnia znalazłem faceta u siebie co ma kombajn(na części) na sprzedaż ,i ma w nim sieczkarnnie kielecką. Jest tylko jeden problem że on ma E-512 ,a ja mam E-514. Czy ktoś przerabiał tego typu sieczkarnie i czy jest dużo kombinowania przy tym??
A co sądzicie o tej sieczkarni?? :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Sieczkarnia Dzisiaj, 07:43
  •  

#20 Share dkri

dkri

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 czerwiec 2013 - 22:40

Sieczkarnia sieczkarnia do 512 i 514 jest identyczna jedyna różnica to główne koło napędowe.

Podobne tematy sieczkarnia katalog mdw 514