Skocz do zawartości

Zdjęcie

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Leszek74

Leszek74

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2015 - 15:41

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie

Witam wszystkich mam problem z moim C330 wyremontowałem go i po załozeniu nowej instalacji dzieje się coś dziwnego ponieważ jak podłączam akumulator to od razu robi się zwarcie i startuje rozrusznik i to bez włączonej stacyjki , wszystkie przewody podłączone zgodnie ze schematem 3 razy sprawdzone wszystko ok , odłączyłem od rozrusznika cienkie przewody czyli ten od stacyjki i startera , co najdziwniejsze to pozostał podłączony tylko przewód - od akumulatora do korpusu ciągnika i jak podłączam sam przewód + z akumulatora do rozrusznika to rozrusznik od razu startuje .

 

Jeżeli ktos miał podobny problem to prosiłbym o poradę dodam tylko że mam jeden akumulator 12V 120Ah ale przed remontem na starej instalacji był ten sam akumulator i było ok .



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie Dzisiaj, 21:19
  •  

#2 Share Kristoffer

Kristoffer

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 460 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj.małopolskie

Napisany 24 styczeń 2015 - 16:29

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie W rozruszniku jest problem ,na to wygląda .

#3 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 24 styczeń 2015 - 18:09

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie

Sklejone styki w elektrowłączniku i tyle...



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie Dzisiaj, 21:19
  •  

#4 Share Leszek74

Leszek74

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2015 - 19:51

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie

wszystko jest już ok okazało sie że świeca żarowa robiła zwarcie



#5 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3454 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:mechanika

Napisany 22 luty 2015 - 19:59

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie

Witam wszystkich mam problem z moim C330 wyremontowałem go i po załozeniu nowej instalacji dzieje się coś dziwnego ponieważ jak podłączam akumulator to od razu robi się zwarcie i startuje rozrusznik i to bez włączonej stacyjki , wszystkie przewody podłączone zgodnie ze schematem 3 razy sprawdzone wszystko ok , odłączyłem od rozrusznika cienkie przewody czyli ten od stacyjki i startera , co najdziwniejsze to pozostał podłączony tylko przewód - od akumulatora do korpusu ciągnika i jak podłączam sam przewód + z akumulatora do rozrusznika to rozrusznik od razu startuje .

 

Jeżeli ktos miał podobny problem to prosiłbym o poradę dodam tylko że mam jeden akumulator 12V 120Ah ale przed remontem na starej instalacji był ten sam akumulator i było ok .

Piszesz  że  po podłączeniu  kabla  z  akumulatora  na  rozrusznik [  stacyjka  i starter odłączone] -  rozrusznik  kręci  ......

Za  cholerę  nie  rozumiem  co ma  do  tego świeca żarowa......... 


Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie Dzisiaj, 21:19
  •  

#6 Share Leszek74

Leszek74

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2015 - 20:09

ursus c330 po podłączeniu akumulatora robi się zwarcie

jak zdrapałem farbę na korpusie w miejscu w którym jest przykręcona masa od akumulatora to rozrusznik przestał sam startować po podłączeniu plusa ale jak podłączyłem wszystkie przewody czyli stacyjka + starter to znowu robiło się zwarcie i przewód między stacyjką a starterem robił się momentalnie gorący , po odłączeniu świec żarowych było wszystko ok więc sprawdziłem po kolei świece i jedna robiła zwarcie i to nowa ale niema sie co dziwić bo to pewnie chińczyk



Podobne tematy