Skocz do zawartości

Zdjęcie

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82


12 odpowiedzi na ten temat

#1 Share przemo1990

przemo1990

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:27

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 witam od niedawna posiadam mtz 82 i odkąd go kupilem mam napęd tylko na stałe czyli działa przy jeździe do przodu i do tyłu a z tego co wiem powinien być jeszcze pierwszy stopień na którym ma się chyba zalaczac tylko przy poslizku tylnich kol prosił bym o pomoc w tym temacie:)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 Dzisiaj, 11:10
  •  

#2 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:28

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

Który rok mtz-ta?



#3 Share przemo1990

przemo1990

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:30

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 95rok wiesz co moze byc przyczyną?

#4 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:33

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

U mnie jest z 96 i fabrycznie nie ma pierwszego stopnia, pododno nie  we wszystkich był.

 

Ponizej daje link do tematu, trochę wiecej opisane

 

http://www.agrofoto....w-mtz-82-z-96r/

 


Edytowany przez zenekc330, 15 styczeń 2015 - 17:35.


#5 Share przemo1990

przemo1990

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:39

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 dzieki wielkie za pomoc :)

#6 Share piotrek19812

piotrek19812

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:42

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

Kolego zrób tak:odkręć wał napędowy od mostu i wyjmij z podpory,rozłącz dzwigienkę od  włączania napędu przy skrzynce rozdzielczej i pokręcaj wałem przy podporze na wyłączonym powinien kręcić się swobodnie w obie strony,na środku(czyli automacie)powinno się kręcić w jedną stronę,a na włączonym nie obrócisz w żadną stronę,jeśli będzie tak jak napisałem musisz wyregulować dzwigienkę jeśli nie to uszkodzona skrzynka albo faktycznie niema tej pozycji



#7 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:44

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

Jeśli juz to po co tyle odkręcać, wystarczy ze podniesie przednie koło



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 Dzisiaj, 11:10
  •  

#8 Share przemo1990

przemo1990

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:47

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 dzieki za podpowiedz zrobie tak jak mowicie mam tura tak ze z podniesieniem nie bedzie problemu zaraz ide i sprawdzam

#9 Share piotrek19812

piotrek19812

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 15 styczeń 2015 - 17:50

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

No rzeczywiście prościej nie pomyślałem



#10 Share przemo1990

przemo1990

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 styczeń 2015 - 18:11

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 bylem sprawdzilem. zalaczalem powoli naped i krecilem kolem zadna regulacja nic tu nie da trzeba rozbierac przystawke i zobaczyc co tam sie dzieje a wydaje mi sie ze powinienem miec tą opcje gdyz mam dwa wyciecia do zachaczenia tego druta ktorym wlaczamy naped

#11 Share robi57362

robi57362

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie
  • Zainteresowania:rolnictwo

Napisany 15 styczeń 2015 - 20:34

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 nigdy tego nie rozbieralem ale słyszałem ze są tam jakieś sprężyny i one się właśnie wyrabiają jeżeli mylę się to poprawcie mnie
jesli pomoglem kliknij fajne

#12 Share piotrek19812

piotrek19812

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 16 styczeń 2015 - 20:12

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

Sprężyn to tam niema

 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82 Dzisiaj, 11:10
  •  

#13 Share seweryn20

seweryn20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7583 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:B-B

Napisany 16 styczeń 2015 - 21:16

brak pierwszego stopnia przedniego napędu w mtz82

Jest 8 rolek, 16 sprężynek, 16 stalowych bolców i 16 zaślepek. Wywal to wszystko. To szmelc i niewypał. Utrudnia załączanie napędu i wyłączanie, jest kompletnie nieprzydatne.


KPK Kumurun Team


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy