Skocz do zawartości

Zdjęcie

MF 390 nie rozłącza napędu


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share szymi4512

szymi4512

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sieradz
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Hodowla bydła mlecznego, Muzyka electro house..:)

Napisany 15 wrzesień 2014 - 19:08

MF 390 nie rozłącza napędu

Witam, mam problem dotyczący przedniego napędu. Otóż, napęd cały czas jest załączony, nie chce się rozłączyć. Nie dochodzi prąd tam raczej bo podłączając żarówke na stykach nie świeci. Czym to może być spowodowane? Czy gdzieś po drodze jest przerwa w dostawie prądu czy może włącznik?


Przepraszam za ortografie, nigdy nie byłem w tym dobry ;P

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 390 nie rozłącza napędu Dzisiaj, 18:52
  •  

#2 Share waldac

waldac

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 wrzesień 2014 - 19:29

MF 390 nie rozłącza napędu

po częsci odpowiuedziałes sobie na pytanie

sprawdź włącznik i ciagłosc kabli, potem (oby nie) szukamu dalej



#3 Share 1said1

1said1

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 7 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie

Napisany 15 wrzesień 2014 - 20:51

MF 390 nie rozłącza napędu

Tak ma być, że jak jest włączony napęd to nie ma napięcia. Jak wyłączasz napęd to prąd dochodzi do cewki. Zacznij najpierw od sprawdzenia bezpiecznika



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 390 nie rozłącza napędu Dzisiaj, 18:52
  •  

#4 Share szymi4512

szymi4512

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sieradz
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Hodowla bydła mlecznego, Muzyka electro house..:)

Napisany 21 wrzesień 2014 - 18:21

MF 390 nie rozłącza napędu

jak sie okazało awari uległ zawór. Teraz po tygodniu znowu napęd się nie rozłącza, zawór chodzi lecz problem tkwi w prądzie, są przerwy w dostawie prądu do elektrozaworu. Szukaliśmy po kablach i nic nie znaleźliśmy, złożyliśmy wszystko do kupy i napęd cudem zpowrotem się rozłącza... czy ktoś miał taki problem i działy się u niego takie cuda?


Przepraszam za ortografie, nigdy nie byłem w tym dobry ;P

#5 Share karolas123

karolas123

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zambrów

Napisany 21 wrzesień 2014 - 18:30

MF 390 nie rozłącza napędu Pozruszales elementy wiec działa prawdopodobnie powodem jest brak odpowiedniego styku w tej linii sterującej. Zadbaj o odpowiedni styk przed wymiana bardziej kosztownych części.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 390 nie rozłącza napędu Dzisiaj, 18:52
  •  

#6 Share pawel5314

pawel5314

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 31 grudzień 2014 - 20:18

MF 390 nie rozłącza napędu

miałem podobnie , tylko ze u mnie dzwignia od hamulca postojowego nie odbijała do konca ( do pozycji hamulec wyłączony) - na zaciagnietym ręcznym jak i hamulcu noznym  takze jest zalaczony przedni naped -  brak doplywu prądu do elektrozaworu



Podobne tematy